Türk sinemasının gülen yüzleri

Türk sinemasının gülen yüzleri Ünlü oyuncuların, yönetmenlerin ve konularında uzman kişilerin Türk komedilerinin gelişimini incelediği ‘Beyaz Perdenin Gülen Yüzleri’ bu akşam İZ TV’de.

Haber Merkezi Diğer

Z TV, Türk sinemasının dinamiklerini ekrana taşımaya devam ediyor. Türk sinemasının her daim en çok sevilen, en çok seyirci toplayan film türlerinden biri olan komedi filmlerini ele alan ve Türk sinemasının 100’üncü yılı nedeniyle çekilen ve ilk gösterimi Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleşen ‘Beyazperdenin Gülen Yüzleri’ bu akşam İZ TV’de izleyici ile buluşacak. 
Doksanlı yıllar sonrasında oluşan Türk sinemasının yeni dönemi, yeni yönetmenlerin ve yeni oyuncuların varlığı, Türk komedisi üzerindeki etkisinin de incelendiği belgesele Halit Akçatepe Tarık Akan, Müjdat Gezen, Umur Bugay, Cahit Berkay, Ezel Akay, Burçak Evren, Pınar Tınaz ve Ata Demirer gibi isimler de yer alıyor.
Filmlerinden, unutulmayan karakterlerine, müziklerinden, senaryosuna Türk sineması ve komedisinin geçmişten bugüne uzanan bu kahkaha dolu yolculuğu bu akşam ekranda. İZ TV 22.15