Sanatçılara büyük ödüllü yarışma

Ümraniye Belediyesi, geleneksel resim, hikâye ve şiir yarışmalarını 11. kez düzenliyor. Ümraniye Belediyesi, her yıl düzenlediği şiir, hikâye ve resim yarışmalarının 11.''sini düzenliyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat Yeni Şafak
Sanatçılara büyük ödüllü yarışma
Yarışmalarda dereceye girenlere binlerce TL para ödülü ile çeşitli hediyeler verilecek. Üç yarışmanın da jüri üyeleri, tanınmış sanatçı, edebiyatçı ve akademisyenlerden oluşuyor.

En güzel resme 10 bin

Geleneksel resim yarışmasında; birinciliği elde eden esere 10 bin, ikinciye 8 bin, üçüncüye 6 bin ve her biri 2 bin TL olarak belirlenen 10 adet mansiyon olmak üzere toplam 44 bin TL para ödülü verilecek. Teması ''100. Yılında Çanakkale Zaferi'' olarak belirlenen yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödülleri, düzenlenecek bir törenle verilecek. Öte yandan ödül alan eserler ve sergiye değer görülen eserler, Ümraniye Belediye Başkanlığı tarafından çeşitli yerlerde sergilenecek. Yarışma için son başvuru tarihi ise 20 Şubat Cuma.

En güzel hikâyeye 8 bin

Yurt içi ve yurt dışından önemli oranda katılımın gerçekleştiği hikâye yarışması bu yıl yine ''serbest'' temalı olacak. Hikâye yarışmasında birinciye 8 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye 4 bin ve her biri bin 500''er TL olarak belirlenen 10 adet mansiyon olmak üzere, toplam 33 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacak. Hikâye yarışması için son başvuru tarihi 2 Ocak Cuma.

En iyi şiire 5 bin

Ümraniye Belediyesi''nin bu yıl 11. kez düzenleyeceği diğer bir yarışma ise ''Geleneksel Şiir Yarışması'' olacak. Teması, ''100. Yılında Çanakkale Zaferi'' olarak belirlenen şiir yarışmasında, birinciliği elde eden şiire 5 bin, ikinci şiire 4 bin, üçüncüye 3 bin ve her biri 1.000''er TL''den 10 adet mansiyon olmak üzere toplam 22 bin TL ödül verilecek. Şiir yarışmalarında dereceye giren eserler, önceki yıllarda olduğu gibi kitaplaştırılacak. Şiir yarışması için son başvuru tarihi ise 2 Ocak Cuma.