12 maçtır galibiyet yok

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Real Madrid'e 3-0 yenilen Galatasaray, yarı final yolunda tur avantajını rakibine kaptırdı.

Aa Yeni Şafak
12 maçtır galibiyet yok

İspanya'nın başkenti Madrid'e, 9 Nisan Salı günü oynanacak rövanş maçı öncesi avantajlı bir sonuç almak için gelen sarı-kırmızılı takım, ilk maçta umduğunu bulamadı.

Real Madrid'e karşı tarihindeki 4. maçını oynayan Galatasaray takımı, 2. yenilgisini almış oldu.

-Galatasaray'ın 6 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi-

Galatasaray, Real Madrid karşısında aldığı mağlubiyetle UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 6 maçlık yenilmezlik serisini noktaladı.

Sarı-kırmızılılar, Avrupa macerasında Manchester United ve Braga yenilgileriyle kötü bir başlangıç yaptı. Galatasaray, kendisini çeyrek finale kadar taşıyan yolda oynadığı son 6 maçta mağlubiyet yüzü görmezken, Madrid'de bu unvanını bıraktı.

Son 6 maçının 4'ünü kazanan ''Cim Bom'', 2 karşılaşmasını ise beraberlikle tamamladığı Şampiyonlar Ligi'nde, deplasmandaki 3 maçlık galibiyet serisini de Real Madrid karşısında sonlandırmış oldu.

-Burak Yılmaz bu kez boş geçti-

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid maçı öncesi çıktığı son 6 karşılaşmada da gol atan ve toplamda 8 gole ulaşan Burak, bu kez boş geçti.

Sahaya çıktığı son 5 resmi maça 7 gol sığdıran yıldız oyuncu, Galatasaray'ın bu önemli karşılaşmasında skor üretemezken, gol krallığında yarıştığı Cristiano Ronaldo'nun da gerisinde kaldı.

-İspanyollara karşı 12 maçtır galibiyet yok-

İspanyol takımlarına karşı 26. maçına çıkan sarı-kırmızılı takım, üst üste 12. maçta da galip gelemedi.

İspanyol rakiplerine karşı son galibiyetini 2000-2001 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İstanbul'da 3-2'lik skorla Real Madrid'e karşı elde eden Galatasaray, bu müsabakanın ardından yaptığı 12. maçta üstünlük kuramadı.

''Cim Bom'', İspanyol rakipleriyle yaptığı son 12 müsabakada, 8 yenilgi ve 4 beraberlik elde etti.

Öte yandan, Galatasaray'ın İspanya'da elde ettiği tek galibiyet ise 1999-2000 sezonu UEFA Kupası çeyrek final ilk maçında Real Mallorca'ya karşı 4-1'lik skorla gelmişti.

-İki takımdan da 2'şer oyuncu cezalı duruma düştü-

Real Madrid-Galatasaray maçında her iki takımdan da 2'şer oyuncu cezalı duruma düştü.

Galatasaray'da Burak Yılmaz ve Dany, Real Madrid'de ise Xabi Alonso ile Sergio Ramos, rövanş maçında takımdaki yerlerini alamayacak.