Deprem evleri bölgesine TOKİ ile ev yapılacak

Burdur'da 1971'de deprem sonrası yapılan Deprem Evleri Bölgesi, Kentsel Dönüşüm Planı Alanı yapılacak. istediğini açıkladı. Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Hazine'ye ait 20 dönümlük arazide TOKİ ile ev yapmak istediklerini söyledi

İha Yeni Şafak
Deprem evleri bölgesine TOKİ ile ev yapılacak
Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, 1971 Burdur depremi sonrası yapılan Burdur Deprem Evleri Bölgesini, Kentsel Dönüşüm Planı Alanı yapmak istediğini açıkladı. Başkan Akkaya, Hazine'ye ait 20 dönümlük arazide bulunan deprem evleri yanındaki memur evlerinde konut yapımı için TOKİ ile temas halinde olduklarını ve etüt çalışması yapıldığını ifade etti. Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya yaptığı açıklamada, “1971 depreminden sonra yapılan memur evleri diye anılan Maliye Hazinesi'ne ait 20 dönümlük bölge ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Maliye Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile temaslarımız oldu. Bir protokol imzaladık ve etüt ihalesi yaptık. Etüt tamamlandı. Amacımız deprem evleri bölgesinin tamamını kentsel dönüşüm alanı yapmak. O bölge Kentsel Dönüşüm Alanı olarak Belediye Meclisi'nden geçti. Memur evleri dışında kalan Ddprem evlerindeki mülk sahipleri kendi rızaları ile tamam derlerse tamamına uygulamak istiyoruz. Çalışmamız bu yönde. Mülk kendilerine ait, tapuları kendilerinde, onlar razı olmadıkça bu işi yapmamız mümkün değil” ifadelerine yer verdi.

HİÇ KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Deprem evleri bölgesinde yeni bir şehir kurmak istediğini kaydeden Başkan Akkaya, şunları söyledi: “Memur Evleri kısmında bu işe en yakın zamanda başlayacağız. Gönlümüz tamamında olsun istiyor. Burdur'un imajı açısından Burdur'a girişte modern bir otogar, yanında toplu konutlar. Şirinevler'e kadar o şekilde gelmiş olsa Burdur'un imajı açısından daha güzel olur. Oradaki ev sahipleri kaloriferli, asansörlü daha kaliteli evlere kavuşurlar. Oradaki mülk sahiplerinin bunu iyi değerlendirmesini istiyorum. Önümüzdeki günlerde TOKİ'den gerekli dokümanlar geldikten sonra bu konuda bir çalışma yapacağız. Oradaki evlerin değeri belirlendi. Yapılacak evlerin değeri belli olacak. Belki başa baş olur. Belki 10-15 seneye yayılacak çok cüzi bir fark olur. Amacımız vatandaşlarımızın başa baş ev sahibi olmalarını sağlamak. Deprem evleri sakinleri bu konuda anlayış gösterirlerse güzel şeyler ortaya çıkar.”