EKİM ALANI AZALDI
Karpuzun işçiliğinin çilek, domates, biber gibi ürünlerden daha kolay olduğunu, birkaç işçinin yaptığı basit çapalama işinin yeterli olduğunu ifade eden Karaoğlu, diğer ürünlerin hem çok fazla su istediğini hem de sürekli bakım ve çapa istediğini ondan dolayı tercih etmediğini belirtti. Kendisinin de Diyarbakırlı olduğunu ve çocukluğunun Diyarbakır karpuzu yiyerek geçtiğini anlatan Karaoğlu, şunları kaydetti: "Büyüklüğü ve tadıyla dünya ölçeğinde üne sahip olan Diyarbakır karpuzunun ekonomik olmaması nedeniyle ekim alanının giderek azaldığını biliyoruz. Kayseri'de Diyarbakır karpuzu yetiştirerek Diyarbakır karpuzunun yetiştirilmesine de destek vermiş oluyoruz. Kayseri'de Erciyes'in eteklerinde kısa sürede 15 kilogramı bulan karpuzlar yetiştirmeyi başardım. Önümüzdeki yıllarda daha erken dönemde ekim yaparak Kayseri'den Türkiye'ye Diyarbakır karpuzu satışı yapabileceğiz. 70 kilogram ağırlığa kadar ulaşabilen karpuzları Kayseri'de de görebileceğiz. Bu konuda çok iddialıyız."
TATLI YERİNE TÜKETİLEN KARPUZLAR YETİŞTİRECEĞİZ
Arazinin Erciyes'e yakın olması nedeniyle su konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını, rakımında yüksek olmasıyla daha lezzetli karpuzlar yetiştirebildiklerini dile getiren Karaoğlu, Türkiye'de son yıllarda karpuzun kabağa aşılanması veya İran'dan ithal edilmesi nedeniyle lezzetli, doğal karpuz bulmakta güçlük çekildiğini vurguladı. Karaoğlu, özellikle daha erken hasat edebilmek için karpuzun kabağa aşılandığını ve bunun da lezzetinin kaybolmasına neden olduğunu ifade etti. Karaoğlu, tarım alanında yapmış olduğu çalışmalarla kadınların da istemesi durumunda çok başarılı işler çıkarabileceğini herkese gösterme imkanı bulduğunu söyledi.