KISA SÜREDE TÜKETİCİYE ULAŞTIRIYORUZ
Şimşek, işledikleri ürünlerin yüzde 70'ini Almanya'ya gönderdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Fümelerimiz (tütsüyle kurutulmuş balık), pişirme tarzından dolayı Almanya'da büyük rağbet görüyor. Akdeniz'de 'isli balık' olarak adlandırılan fümelerimiz, meşe ağacının dumanında 69-71 derecelik sıcaklıkta pişiyor. 100 derecelik bir sıcaklığı görmediğinden ve yavaş yavaş piştiğinden içerisindeki proteinler, vitaminler ölmüyor. Gerçekten, sağlıklı balık yeme şekli olarak fümeyi öneriyoruz. Almanlar da bunu bildiğinden fümeye ilgi gösteriyor." Ayhan Şimşek, Fırat Nehri'nin soğuk sularında yetiştirdikleri balıkları kısa sürede tüketiciye ulaştırdıklarını söyledi. Almanya'nın ardından Hollanda, Polonya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan gibi Avrupa ülkelerine ürün gönderdiklerini belirten Şimşek, "Avrupa'ya balık ihraç etmek önceden bizim için çok büyük olaydı ancak şu anda çok basit ve kolay hale geldi'' dedi.
AMERİKALILARIN SOFRALARINDA YER ALACAK
Fümelerinin, ABD'nin Boston kentinde Mart ayında açılan fuarda görücüye çıktığını ve beğenildiğini dile getiren Şimşek, ABD'ye balık ihraç etmek için bazı firmalarla anlaşmaya vardıklarını, altyapının oluşması halinde kısa bir zamanda Keban alabalığının Amerikalıların sofralarında yer alacağını ifade etti. Keban'da yetişen alabalığın ve işleme standartlarının kalite olarak çok yükseldiğini belirten Şimşek, artık ABD'ye de balık ihraç etmenin kendileri için zor olmadığını söyledi.