ÇİN VE DUBAİ'YE BAKLAVA İHRACATI
Müşterilerden gelen olumlu görüşler nedeniyle yurt dışına da baklava ihracatı yapmaya karar verdiklerini ifade eden Cevher, yaptıkları araştırmalar sonucu Çin ve Dubai'de, özellikle Müslümanların tercih ettiği bölgelerde baklavaya rağbet gösterildiğini belirlediklerini anlattı. Hong Kong'a giderek görüşmeler yaptıklarını anlatan Cevher, şöyle konuştu: "Aynı standarttaki ürünümüzü yurt dışına da satalım dedik ve numunelerimizi alarak Hong Kong'a gittik. Orada bir firma ile görüştük. Onlar da Türkiye'den ürün getirdiklerini ancak ürünlerin çabuk bozulup küflendiğini söyledi. Ben de ürünümün iki yıl dondurucu ömrü olduğunu anlattım. Önce inanamadılar. Sonra ürünün Türkiye'deki üründen farkı olmadığını ve dayanıklı olduğunu gördüler. Öyle başladı yurt dışı hikayesi. Hong Kong'a iki yıldır ürün veriyoruz. Sonra Dubai'ye de ürün vermeye başladık. Bu ürünlerimizi marketlerde ve otellerde satışa sunuyoruz." Yurt dışına yaklaşık 2 yıldır baklava ihracatı yaptıklarını ifade eden Cevher, Çin ve Dubai'ye aylık ortalama 2 ton baklava gönderdiklerini söyledi. Çinlilerin fındık ve ceviz yerine daha çok badem tükettiklerini belirten Cevher, bu nedenle Çin'e ihraç ettikleri baklavaları bademli hazırladıklarını kaydetti. Uğur Cevher, ürettikleri baklavaların 2 yıl dondurulmuş olarak muhafaza edilebildiğini dile getirdi.