YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Putin'e Çeçen sürprizi

Denizaltı faciası yüzünden imajı büyük oranda sarsılan Putin'e bir darbe de Çeçenler'den geldi. 132 Rus askerini öldüren Çeçen mücahitler dört Rus helikopterini de düşürdü.

Kuzey Denizi'nde dibe oturan ve 118 denizcinin ölümüne yol açan kazadaki ihmali nedeniyle popülaritesi hızla düşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir darbe de Çeçenler'den geldi.

Çeçenistan'da son günlerde etkisini kaybeden çatışmalar son birkaç günde yeniden şiddetini artırdı.

Hamza Kalayif komutanlığındaki Çeçen mücahitler ile Rus askerler arasında, İnguşistan sınırındaki Bamut bölgesinde yaşanan şiddetli çatışmalarda Ruslar ağır kayıplar veriyor. Çeçenler, çatışmada 66 Rus askerini öldürdüklerini, 4 askeri helikopteri düşürdüklerini ve 3 askeri aracı da tahrip ettiklerini açıkladılar. Gürcistan'a yakın Utmakil köyünde ise, 45 Rus askeri öldürüldü, 4 askeri araç da tahrip edildi. Çeçenler aynı çatışmada 2 şehid verdiklerini ve 6 mücahidin de yaralandığını bildirdiler. Bu arada Şatoy bölgesinde Rus askerleri tarafından kaçırılan 50 sivili kurtarmak için harekete geçen Çeçenler Rus askerlerin bulunduğu merkezi bastılar. Olaydı 14 Rus askeri öldü.

Ülkenin değişik bölgelerinde ayrıca 7 Rus askeri öldürüldü. Rus güvenlik kaynakları, doğudaki Jani Vedeno, Baçi-Yurt ile başkent Grozni'nin Staropromislovski mahallesinde, Çeçenlerin saldırıları ve mayın patlamalarında toplam 5 Rus askerinin öldüğünü, 11'inin de yaralandığını duyurdu. İnterfaks ajansının görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberde de 2 askerin Grozni'nin merkezindeki pazaryerinden ayrılırken vurularak öldürüldüğü kaydedildi.

Ruslar köyleri yakıyor

Rus askerleri ise Vedeno'da girdikleri bütün köyleri yağmalıyor. Askerler değerli eşyaları aldıktan sonra evleri yakıyor. Bu amaçla Vedeno'ya bağlı Bino köyüne giren Rus askerleri 4 sivili öldürdü, birçok evi de yağmaladı. Öte yandan, Çeçenistan Devlet Başkanlığı, Vedeno'daki olayları protesto ederek insan hakları savunucusu kuruluşları yardıma çağırdı. Çeçenistan Devlet Başkanlığı, kentte 17 kişinin Rus güçleri tarafından gözaltına alındığını belirtti.

4 HELİKOPTER DÜŞÜRDÜLER

Çeçenler, son günlerde yoğunlaştırdıkları saldırılarında Ruslar'a ağır zayiatlar verdiriyor. Sadece İnguş sınırında 66 Rus askeri öldü. Çeçenler 4 Rus helikopterini düşürdüklerini ve 3 askeri aracı da tahrip ettiklerini açıkladılar.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...