YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


SEVGİYE, DOSTLUĞA, BARIŞA

Türk atletizminin karnavalı niteliğindeki Avrasya Maratonu'nun 22'ncisi bu sabah İstanbul Boğaz Köprüsü'nün Anadolu yakasından start alacak.

Atletizm bayramı

İstanbul, tarihi günlerinden birine daha sahne olacak. Çünkü Kıtalararası 22. Avrasya Maratonu, bu sabah İstanbul'un Anadolu yakasından start alacak. Avrasya Maratonu, Halk Koşusu, Özürlüler Koşusu ve 15 Kilometrelik Koşu olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılacak olan yarışlar sonrası ilk üç dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek. Bu sporcular aynı zamanda doping testine de tabi tutulacak.

Gelirler hayır kurumuna

Maraton organizasyonlarını sosyal etkinlik durumuna getiren Kıtalararası 22. Avrasya Maratonu'nun kayıt gelirleri bu yıl da hayır kurumlarına bağışlanacak. Organizasyonun kayıt gelirleri, 1995'te Bosnalı çocuklar, 1996 yılında sokak çocukları, 1997'de Yeşil İstanbul Projesi, 1998'de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki eğitime muhtaç çocuklar, geçen yıl da deprem felaketzedeleri yararına kullanıldı.

Olimpiyata destek

Her yıl farklı bir etkinliğe atfen koşulan Maraton, bu yıl 2008 Olimpiyat Oyunları'na aday 5 kentten biri olan İstanbul'un tanıtımına da aracılık edecek. Bu amaçla, maratonda kullanılacak tüm pankart, afiş, broşür, dergi gibi materyallerde, İstanbul'un 2008 Olimpiyat Oyunları adaylığı konusu işlenecek. Ayrıca, hava koşulları elverişli olursa, İnönü Stadı'nda 2008 Olimpiyat Oyunları'nı sembolize eden gösteriler yapılacak.

Büyük ödüller

Maraton dalında erkekler ve bayanlarda birinci olacak sporculara 20 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 10 bin dolar para ödülü verilecek. Erkeklerde ilk 10, bayanlarda ise ilk 5 sırayı alan sporculara para ödülünün verileceği maratonda, toplam 101 bin 500 dolar ödül dağıtılacak.

Ücretsiz ulaşım

Ücretsiz ulaşım için Yarışlara katılacak sporcular, belediye ve deniz otobüsleri ile hızlı tramvaydan ücretsiz yararlanabilecek. Atletler, göğüs numarasını göstermeleri durumunda, saat 09.00'a dek belediyenin ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaklar.

Ünlü sporcular

Kıtalararası 22. Avrasya Maratonu'nda bu yıl da birçok ünlü atlet madalya mücadelesi verecek. Erkeklerde Rop Cosephat, Koech Jonah, Sammy Martin (Kenya), Taye Moges (Etiyopya), Andew Sambu (Tanzanya), Carlos Calado (Portekiz), Pavel Andeev (Rusya), bayanlarda Reneta Kokovska (Polonya), Natalia Galushko (Belarus), Yelena Plastinina (Ukrayna), Edato Gadissa (Etiyopya), Firaya Sultanova (Rusya) gibi ünlü atletler maratona katılacak.

Müzik şöleni

Kıtalararası 22. Avrasya Maratonu çerçevesinde akşam da Avrasya Konseri düzenlenecek. İstanbullular, İnönü Stadı'nda saat 14.00'de başlayacak etkinlikte, Mahsun Kırmızıgül, Alişan, Hande Yener, Azer Bülbül, Elif Karlı ve Reyhan Karaca gibi şarkıcıları dinleme olanağına sahip olacak.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...