YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Yazarlar

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...


  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Kimler paralarını kurtardı?

Her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Skandallara adı karışan gazeteciler, kayınvalideler, reklamcılar, skandalları yazdıkları için istifa etmek zorunda kalan gazeteciler...

Evet, bütün yönleri tek tek ortaya çıkan Egebank skandalı bizlere ve kamuoyuna her gün yeni bir şeyler öğretti. Ancak bütün bunlara rağmen halen gizli kalan bilgiler var. Örneğin, banka soygununa göz yumanlar hala ortaya çıkmadı. Bu konuyla ilgili bir çok ipucu var ama kesin kanıtlar yok.

Gizli kalanlar sadece bununla da sınırlı değil. Geçtiğimiz hafta içinde çok önemli bir bilgiye daha ulaştık. Kulislerde konuşulan bir "liste"den bahsediliyor. Söylenenlere göre, listede siyasilerden tutun da iş çevrelerine kadar pek çok flaş ismi görmek mümkünmüş. Listenin ne olduğuna gelince? 5 bankaya el konma kararının alındığı tarih olan 22 Aralık 1999'dan birkaç gün önce ve el koyma işleminden birkaç gün sonra, söz konusu bankalarda offshore hesapları olan "sırtı kalın" isimlere özel ödeme yapılmış. Ödeme yapılan isimlerin listesinin olduğundan söz ediliyor. Bu isimler mutlaka açıklanmalı. Artık hiçbir şeyin gizli kalmaması gerekiyor.

Banker Kastelli anılarını yazıyor

Kamuoyunda Banker Kastelli olarak tanınan ve bir döneme imzasını atan Cevher Özden anılarını yazmaya hazırlanıyor. Anılarında neler yok ki? Özden'le yazacağı kitabıyla ilgili konuştuk ve çok ilginç cevaplar aldık. Özden, 20 yıldır kendisine çok büyük haksızlıklar yapıldığını söylüyor ve bu haksızlıklar nedeniyle çok çektiğini anlatıyor. Anılarında bir çok kişiden hesap soracağını da hatırlatan Özden, "Ben sağken yazacaklarımla ilgili herkes hesap verecek. Korksunlar benden. Bugüne kadar gizli kalan bir çok konuyu ve bu konularda ismi geçen kişileri tek tek açıklayacağım" diyor. Merakla Özden'in yazacağı kitabı bekliyoruz.

'Tayfun Operasyonu'na ramak kaldı

Geçtiğimiz haftaki köşemizde "Kasırga Operasyonu" adı verilen Egebank soruşturmasından sonra, el konan bankalardan olan Hayyam Garipoğlu'nun Sümerbank'ı için başlatılacak soruşturmaya "Tayfun Operasyonu" adını vermiştik. Bu operasyonla ilgili çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Savcılıklara gelen dosyalarda neler yok ki... Suçlamalara bakınca Egebank skandalında geçen cümleler birer birer aklıma geldi. "Emniyeti suistimal", "Bankacılık Kanunu'na muhalefet", "Zimmete para geçirme" vs...

Önümüzdeki günlerde kamuoyunun çok daha net bir şekilde göreceği gelişmelerden bir örnek vermek istiyorum: Garipoğlu'nun bankası, batmakta olan ve tel işiyle uğraşan bir şirkete kredi verir. Bu kredi birkaç yer dolaştıktan sonra nedense Garipoğlu'nun kızının şirketine gider.

Daha buna benzer öyle olaylar var ki. Savcıların önünde kocaman kocaman dosyalar, bunlar tek tek inceleniyor. Kısacası önümüzdeki günlerde "tayfun" çok sert eseceğe benziyor.


16.EKİM.2000


Kağıda basmak için tıklayın.

Murat Kelkitlioğlu

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...