YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...


  Arşivden Arama

 


MHP'de çetin kongre

MHP'de gruplar arası çekişmeler 5 Kasım'da yapılacak kongreye endekslendi. Muhalifler listeye girme yarışını hızlandırırken, Bahçeli ise kavganın büyümemesi için temkinli davranıyor

MHP'de yeniden yapılanma çalışmalarıyla birlikte yeniden su yüzüne çıkan gruplar ve kişiler arası çekişmeler büyük bir hesaplaşma hazırlığına dönüştü.

TBMM'nin yeniden açılmasıyla birlikte başlayan Meclis Başkanlığı mücadelesi ile Meclis Komisyon başkanlıkları çalışmalarının yanısıra kongrede çarşaf listede yer alarak dar yönetim kadrosuna girme hesabı yapan gruplar, bu hesaplaşmayı 5 Kasım'da yapılması kararlaştırılan olağan kongre sonrasına ertelediler.

Fırtına öncesi sessizlik olarak değerlendirilen bugünlerde, muhalif gruplar ayrı ayrı çalışmalarını sürdürüyorlar. Genel başkanlık yarışının beklenmediği MHP'de bir taraftan daha önce partiden uzaklaştırılan eski MHP'liler, bir taraftan da kongre sonrasında oluşturulacak yeni yapılanmada etkin bir yer edinmek isteyen mevcut yöneticiler yoğun bir kulis çalışması yürütüyor.

Parti Genel Merkezi, 5 parçaya bölünen gruplar arası sessiz mücadeleye sahne olurken, muhalifler ise Ramiz Ongun, Naci Memiş ve Muharrem Şemsek gibi isimlerin özel bürolarında sık sık bir araya geliyorlar. Muhalif grupların temel ve öncelikli istekleri ise Bahçeli'nin kongreye çarşaf liste ile giderek yeni yönetim kadrosunda farklı isimlere de yer vermesini sağlamak. Muhalif gruplar bunun için bir araya gelerek Bahçeli'ye çarşaf liste isteklerini iletme konusunda anlaşmaya çalışıyorlar.

Fırtına habercisi gelişmeler

Tüm gözlerin 5 Kasım kongresine çevrildiği MHP'deki kişiler ve gruplar arası yoğun temaslar ile Bahçeli'nin partiyi merkeze çekme stratejisine dayanan dar yönetim kadrosu hazırlıkları, büyük bir fırtınanın habercisi olarak değerlendiriliyor.

MHP'de hangi taraf yönetimde etkinleşirse, diğer grupları ya tasfiye edeceği ya da partiden uzak tutarak etkisizleştireceği değerlendirmesi endişeye neden oldu. Açık muhalefet için gelişmelerin olgunlaşmasını bekleyen muhalifler, Bahçeli'nin "küçük olsun benim olsun" mantığıyla hareket ettiğini ileri sürerken, parti içindeki gruplar ise şimdilik sessiz kalıyor.

Disiplin dosyaları da bekletiliyor

MHP lideri Devlet Bahçeli ise partide yapacağı önemli yapı değişiklikleri öncesinde olay çıkmaması için tüm disiplin dosyalarını beklemeye aldırdı. Bahçeli'nin rafa kaldırdığı en önemli dosya ise Sadi Somuncuoğlu dosyası.

Grup Başkanvekili Ömer İzgi, Devlet eski Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun, töreye rağmen Cumhurbaşkanı adayı olduğu için Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ve Ahmet Ersoy tarafından saldırıya uğradığı olayla ilgili değerlendirme raporunu tamamladı. Ancak Bahçeli'nin saldırıda bulunanlara da iki yıl uzaklaştırma cezası öngören dosyayı her iki taraftan da gelecek tepkiler nedeniyle rafa kaldırdı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...