YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Şef de bizden biri oldu

Türkiye'deki para programını izlemek için Türkiye'ye gelen ekonominin asıl şefi Cottarelli, TÜSİAD ve Koç'u ziyaret etti.

İSTANBUL- Hükümetin ekonomi pogramını denetlemek için Türkiye'ye gelen ve Türk insanına iyice yakınlaşan IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, dün TÜSİAD ve Koç Holding'i ziyaret etti. Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'ni ziyaret eden ekonominin şefi Carlo Cotarelli hükümetin 4 aylık ekonomik gidişatının iyi olduğunu söyledi. Cotarelli, nisan ayı sonunda enflasyonun yüzde 16'yı bulduğunu ancak bunun kimseyi endişeye sevk etmemesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu, "Hükümetin hedefi olan yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 25 idi fakat şimdiki rakamlar bunun tutmama olasılığını gündeme getirdi. Ancak yine de hükümet ekonomik alanda çok iyi performans sergiliyor."

Bürokratik temizliğe ihtiyaç var

Cotarelli ile yapılan görüşmelerden özel işleri nedeniyle erken ayrılmaz zorunda kalan TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu görüşmede hükümetin 4 aylık ekonomik gidişatını değerlendirdiklerini ve memnun olduklarını söyledi. Yücaoğlu ekonomik göstergelerin iyi işaretler verdiğini ancak yapılacak hala bir çok iş olduğunu belirtti. Üretimini artması ve yabancı yatırımın ülkeye gelmesi için yüzlerce mevzuatın değişmesi gerektiğini dile getiren Yüceoğlu "Tabiri caizse büyük bir bürokratik temizliğe ihtiyaç var. Bir yatırım yapmaya kalkıyorsunuz ve tam 116 yerden imza almanız gerekiyor. İşlemler bir yılı buluyor" dedi. IMF'nin hükümete daha çok makro ekonomik anlamda yol gösterdiğine dikkat çeken Yüceoğlu, ekonominin düzlüğe çıkabilmesi için mikro ekonomik politikaların da hayata geçirilmesinden geçtiğini ifade etti.

Cotarelli Tüsiad'ta işadamlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından basın mensupları ile sohbet sonunda üzerinde taşıdığı Galatasaray bayrağını çıkartarak "Dün akşamki maçta gerçekten çok heyecanlandım. Hele penaltılarda kendimi tutamadım. Galatasaray'ı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

COTTARELLİ KOÇ HOLDİNG'DE

İSTANBUL- IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, İstanbul`daki temaslarına başladı. Carlo Cottarelli, Koç Holding`i ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temel Atay ve Finansman Grubu Başkanı Kutsan Çelebican ile biraraya geldi. Koç Holding`den yapılan açıklamada, ziyaret sırasında Türkiye`nin genel ekonomik performansı üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu ve başta enflasyon olmak üzere uygulanmakta olan ekonomik programa Koç Holding tarafından duyulan güvenin IMF Heyeti`ne aktarıldığı bildirildi. Bu arada, Cottarelli, İstanbul`da özel sektör ve finans çevreleri ile yapacağı görüşmeler çerçevesinde temaslarını sürdürüyor.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...