YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Bizi gururlandırdınız

Kopenhag'da oynanan UEFA Kupası final maçında İngiliz takımı Arsenal'i yenerek UEFA Kupası'nı ilk kez Türkiye'ye kazandıran Galatasaray'a siyasilerden tebrik yağdı
Önceki akşam, İngiltere'nin Arsenal takımını büyük bir mücadele verdikten sonra yenerek UEFA Kupası'nı alan Galatasaray, tüm yurtta tebrik yağmurunu tutuldu. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yanısıra, siyasi parti liderleri ve Devlet Bakanları yayınladıkları kutlama mesajlarında, Galatasaray'ın başarısıyla büyük bir gurur duyduklarını ifade ettiler. Kultama mesajlarından bazıları şöyle:

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer: Galatasaray, son yıllarda Avrupa Kupaları'nda sergilediği üstün performansı ile Türk ulusunun gurur kaynağı olmuştur. Yediden yetmişe herkesin büyük desteği ile Türk futbolunun uluslararası alanda bir simgesi durumuna gelen Galatasarayımız'ın bu büyük başarısı, aynı zamanda ülkemizin her alanda dünya ile yarışma kararlılığının anlamlı bir göstergesidir.

TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut: Avrupa Kupaları'nda zaferden zafere koşan Galatasaray'ın, başarılar zincirine bir yenisini daha ekleyerek UEFA Kupası'nı tarihimizde ilk kez ülkemize getirmesi büyük mutluluk, kıvanç ve onur kaynağı olmuştur. Gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında yaşayan tüm vatandaşlarımız adına şahsınızda tüm futbolcularımızı kutluyorum.

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli: Galatasaray'ın UEFA Kupası final maçında İngiltere'nin Arsenal takımını yenerek Avrupa şampiyonu olması, Türk milletine büyük bir gurur ve mutluluk yaşatmıştır. Bu sevinci Türk milletine yaşatan yöneticilerimizi, teknik heyetimizi ve futbolcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

FP Genel Başkanı Recai Kutan: Türkiye'de herkesin kendi işini nasıl yapması gerektiğini en iyi şekilde ortaya koyan Galatasaray'ın bu büyük ve anlamlı zaferinde emeği geçen herkesi ayrı ayrı kutluyorum,

Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen: Galatasaray Kulübü'nü kutluyoruz. Bu galibiyetin her şeye faydası var.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu: Tarih, bu zorlu karşılaşmayı unutmayacaktır.

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Işın Çelebi: Galatasaray'a uzun vadeli kredi sağlanmalı. Türkiye'nin tanıtımında sporun yeri, dün gece açıkça görülmüştür.

Mutlu ÇÖLGEÇEN


Kağıda basmak için tıklayın.

'Sözlerinin arkasında'
Cumhurbaşkanı Sezer'e tebrik ziyaretinde bulunan FP lideri Kutan, Sezer'in çağdaş bir devlet adamı anlayışı ortaya koyduğunu söyledi. Sezer'in, Kutan'a "Söylediklerimin arkasındayım" dediği de belirtildi
Demirel: Nabız yokluyorum
9. Cumhurbaşkanı Demirel, vatandaşlarla çeşitli konularda sohbet ettiklerini, bu sohbetlere devam ederek, nabız yoklayacağını belirtti.
ASLANLARA ÜSTÜN HİZMET MADALYASI SÖZÜ ANKARA- Başbakan Bülent Ecevit, UEFA Kupası Şampiyonu olan Galatasaray Spor Kulubü Başkanlığı'na "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" verileceğini bildirdi. Ecevit, Başbakanlık Merkez Binası'ndan ayrılırken Galatasaray'ın başarısını değerlendirdi. Başbakan Ecevit, Galatasaray'ın başarısının futbol konusunu aşan yansımalar getireceğini belirterek, "Bundan eminim. Nitekim, biraz önce Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Sayın Prodi, telefon ederek Galatasaray'ın zaferi dolayısıyla bizi kutladı" dedi. Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'e gönderdiği kutlama mesajını okuyan Ecevit, tüm futbolcu ve yöneticileri temsilen Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı'na "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" verilmesinin kararlaştırıldığını ve buna ilişkin kararnamenin hazırlandığını söyledi. Ecevit, Galatasaray Kulübü'ne parasal yardım yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soruya, "Öyle ayrıntıları henüz görüşmedik. Eğer bir ihtiyaçları varsa elbette karşılamaya çalışırız" dedi. Ecevit, maçı televizyondan izlediğini ifade ederek, "Doyamadım da. Maç bittikten sonra da, uzun süre halkın coşkusunu televizyon yoluyla da olsa paylaşmaya çalıştım" dedi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...