YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


FP LİDERİ RECAİ KUTAN CUMHURBAŞKANI SEZER'İ TEBRİK ETTİ
'Sözlerinin arkasında'

Cumhurbaşkanı Sezer'e tebrik ziyaretinde bulunan FP lideri Kutan, Sezer'in çağdaş bir devlet adamı anlayışı ortaya koyduğunu söyledi. Sezer'in, Kutan'a "Söylediklerimin arkasındayım" dediği de belirtildi

ANKARA- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ı kabul ederek bir süre görüştü. Kutan, Çankaya Köşkü'nde yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından çıkışta yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer'i tebrik ederek, "başarı dilediklerini" bildirdi. Kutan, Cumhurbaşkanı Sezer'in çağdaş bir devlet anlayışını ortaya koyduğunu söyledi. Kutan ile birlikte TBMM Başkanvekili Vecdi Gönül, Grup Başkanvekilleri Bülent Arınç, Abdüllatif Şener ile Başkanlık Divanı üyeleri de Çankaya Köşkü'nde çıktı. Görüşmede Kutan, cumhurbaşkanlığı görevine başlamasından dolayı Sezer'i tebrik etti. Kutan'ın "Bir hukukçunun cumhurbaşkanı olması bizi fevkalade sevindirdi. Bugüne kadarki cumhurbaşkanları mühendis veya asker kökenli idi. Türkiye'nin hukukçu bir cumhurbaşkanının olması büyük bir şanstır" dediği öğrenildi.

Taahhütleri hatırlatıldı

Kutan'ın görüşmede, Sezer'in Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümünde ve TBMM'de yapttığı konuşmaları hatırlatarak, "Demokrasi, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerini ön plana çıkarttığınız için sizi tebrik ediyor, görüşlerinize aynen katılıyorum" dediği belirtildi. Recai Kutan'ın ayrıca, hukukun üstünlüğü üzerinde ısrarla durulması gerektiğini ifade ettiği de kaydedildi.

Geçici 15. madde kaldırılmalı

Cumhurbaşkanı Sezer'in ise, Anayasa ve temel kanunlarında demokratikleşme yönünde önemli değişiklikler yapılması gerektiğini dile getirdiği belirtildi. Sezer'in, "Ben bu konuda üzerime düşen görevi yapmaya hazırım. Ancak esas görev parlamentonundur. Anayasa'nın geçici 15. maddesinin mutlaka kaldırılması gerekiyor. Bu madde nedeniyle bir dönemde çıkarılan yasaların Anayasa'ya aykırı olup olmadığını denetleyemiyorduk" dediği kaydedildi.

Sezer'e konuşmalarının hatırlatması üzerine üzerine Sezer'in, "söylediklerimin arkasındayım. Cumhurbaşkanının yetkilerinin kısıtlanmasını istemiştim. Meclis'in üzerine düşeni yapacağını ümit ediyorum. Görüşlerimi değiştirmem kendimi inkar etmem anlamına gelir" dediği belirtildi. Görüşmede, FP'nin kapatma davasının ise gündeme gelmediği belirtildi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...