T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

'Biz ayrılamayız' dizisi

Aynı evi paylaşan boşanmış bir çifti anlatan Ayrılsak da Beraberiz'in müthiş ikilisi Berna ve Teoman, başarılarını kamera arkasındaki sıcaklığın ekrana yansımasına bağlıyor.

Aynı evi paylaşmak zorunda kalan boşanmış bir çiftin komik maceralarını anlatan Ayrılsak da Beraberiz, yaklaşık iki yıldır TRT 1'de hafta içi her gün ekrana geliyor. Birbirinden boşanan ancak, evi ikiye bölerek yine birlikte yaşayan Berna ve Teoman ikilisi, anneleri ve arkadaşlarıyla aralarında geçen komik olayları paylaşıyor her akşam izleyiciyle. Bu arada dizinin en başarılı tiplemelerinden köşedönmeci Feridun da "bir bilen" olarak çıkıyor karşımıza: "Biz bir şey biliyoruz da söylüyoruz abicim" diyerek.

Ortak noktaları çok

Dizide iyi bir ikili oluşturan Janset (Berna) ve Hakan Yılmaz'ın (Teoman) ortak pekçok noktaları bulunuyor. Her ikisi de animatörlük yapmış. Yine her ikisi TV programıyla popüler olmuşlar. Hakan Yılmaz, 'İner misin Çıkar mısın?'la ünlenirken, Janset, 'Televizyon Çocuğu'yla ekrana adımını atmış.

Günleri sette geçiyor

Ayrılsak da Beraberiz'in çekimleri haftanın beş günü yapılıyor. Oyuncular da bu nedenle haftanın beş günü birlikte oluyor. Günlük dizi temposunun zor olduğunu belirten Yılmaz, "Evimiz ikinci adresimiz oldu. Günümüzün çoğu sette geçiyor. Burada aile gibiyiz" diyor. Eğlenceli bir ortamda çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, Ayrılsak da Beraberiz'in izlendikçe sevilen, sevildikçe izlenen bir dizi olduğunu ve klasikleşeceğini söylüyor.

Janset de, çekime başlamadan önce eğlenceye başladıklarını anlatırken, "Kamera arkasındaki sıcaklık ekrana yansıyor. Dizinin başarısının nedeni bu" diyor.

Senarist Feridun!

Ayrılsak da Beraberiz'in başarılı oyuncusu Necmi Yapıcı, dizide köşe dönmeci karakter Feridun'u canlandırıyor. Dizinin bazı bölümlerinin senaryosunu yazan Yapıcı, TRT'deki Dikkat Bebek Var'ın da yazar grubunda yer alıyor. Ayrılsak da Beraberiz'le bir çizgi tutturduklarını kaydeden Yapıcı, "Bir şey biliyoruz da söylüyoruz, ben bu diziden çok şey kazandım" diyor.


SEYRİ ŞAHANE Seyri Şahane
Hep aynı hikaye
Kış döneminin bitişi ve yaz mevsiminin sıcaklığını hissettirmeye başlamasıyla ekranlarda, "tekrar klasiği" yeniden başgösterdi. Her yaz mevsiminde olduğu gibi yeni projelere imza atmak yerine ellerinde bulunan dizileri, filmleri temcit pilavı gibi ekrana sürmeyi marifet sayan TV kanalları, bu yaz da alışık olduğumuz bu uygulamaya start vererek, hiçbirimizi şaşırtmadı doğrusu. İkinci Bahar'ı, Yılan Hikayesi'ni, Kemal Sunal filmlerini izlemekten bıkkınlık geldi arkadaşlar. Anlayın artık izleyicinin derdini.
Maymun, insan olur mu?
İskele Sancak, gündemi farklı zamanlarda sık sık meşgul eden, yüzyıllardır bitmek bilmeyen 'evrim tartışması'nı tüm yönleriyle masaya yatırıyor. "Evrim teorisi nedir? Nasıl ortaya çıktı? Darwin'den bugüne evrim teorisine yaklaşımlarda ne gibi değişiklikler oldu? Nasıl tartışmalar yaşandı? Bu teori bilimsel mi yoksa ideolojik bir uydurma mı?" gibi soruların tartışılacağı programa, evrim teorisi konusundaki çalışmalarıyla Türkiye'de ilklere imza atan Prof. Teoman Duralı katılıyor. Prorogramı, Ahmet Hakan Coşkun hazırlayıp sunuyor.
23.00/Kanal 7

 
31 Mart Vak'ası mercek altında
Ahmet Altan'ın son kitabı İsyan Günlerinde Aşk'la birlikte gündeme gelen, resmi tarih tartışması çerçevesindeki '31 Mart Olayı' Siyaset Meydanı'nın bu haftaki konusu. Ünlü yazar Ahmet Altan'ın iddialarının konuşulacağı programda 31 Mart Vakası olarak bilinen olayların nasıl bir ayaklanma olduğu tartışılıyor. Geçmişte yaşanan bu olayların günümüzde nasıl anlaşıldığının da konuşulacağı programa Cemal Kutay, Prof. Dr. Ergun Aybars, Doç. Dr. Aykut Kansu ve Ahmet Altan katılıyor. Programa bu konuda uzman olan İlber Ortaylı'nın çağırılıp çağırılmadığı ise merak konusu. 22.30/Star Tv
Edeb ya hu...
Ömer Faruk Şentürk ve Faruk Vural'ın sundukları Hayırlı Günler programının Cuma özel yayınında edep ve haya konuşuluyor. Edep ve haya... "İnsanlar neden edepli olmalıdır? Edep haya derken ne anlaşılmalıdır? Dini kaynaklar edep ve haya konusunda neler ifade etmektedirler? Bugün yaşadığımız dünyada sosyal barış ve toplumsal huzur için edep ve haya kavramlarının neden daha çok önemi vardır? Edepli ve haya sahibi insanların oluşturdukları toplumlar neden daha çok huzur içinde olurlar?" gibi soruların cevap bulacağı programda bu konuyla ilgili bilinmeyenler açıklanıyor. 12.00/STV
Özkan'ın oyunu
Başrollerini İhsan Devrim, Kemal Kuruçay ve Özlem Savaş'ın paylaştığı Zor Baba maceralarla sürüyor. Aile bu kez de Hayrettin dedenin tüm malını mülkünü hayır kurumlarına bırakacağı kararıyla sarsılır. Ekonomik açıdan zor günler yaşayan ve rahata kavuşmasını babasından kalacak arazilere bağlayan Özkan, bu karar karşısında şok olur. Hemen çeşitli entrikalar yaparak babasını bu kararından vazgeçirmeye çalışır. Ancak başarılı olamaz. Son çare olarak bir hayır kurumu kurup, babasının malını oraya bağışlamasını sağlayacaktır. 22.00/TGRT
15 Haziran 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED