T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Yılmaz operasyonu

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde Beyaz Enerji Operasyonu'nu yürüten Albay Aziz Ergen'in Azerbaycan'a gönderilmesinde, soruşturmaya kızan ANAP lideri Yılmaz'ın etkili olduğu belirtiliyor

Beyaz Enerji Operasyonu'nda düğmeye ilk basan isim olan Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli Albay Aziz Ergen'in Azerbaycan'a görevli olarak gönderilmesinin yankıları devam ediyor. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a vekalet eden Turizm Bakanı Erkan Mumcu'dan Jandarma'yı susturmasını isteyen ancak olumsuz yanıt alan ANAP lideri Yılmaz'ın Albay Ergen'in Azerbaycan'a görevlendirilmesinde etkili olduğu iddia edildi.

Bar sohbeti bardağı taşırdı

Albay Aziz Ergen'in Azerbaycan'a görevli olarak gönderilmesinde bardağı taşıran son damlanın Sabah gazetesi barında yapılan görüşme olduğu kaydediliyor. Beyaz Enerji soruşturmasını yürüten Ankara DGM Savcısı Talat Şalk ile birlikte Sabah gazetesini ziyaret eden Albay Aziz Ergen, bu sohbette, hükümete ve özellikle ANAP'a ağır eleştiriler yöneltmiş, bu eleştiriler Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'a sızdırılmıştı.

Enerji eski Bakanı Cumhur Ersümer'in istifasının ardından, soruşturmayı yürüten savcıların ve bilirkişilerin artniyetli olduklarını ileri süren ANAP lideri Yılmaz'ın Albay Ergen ve Savcı Şalk'ın Sabah gazetesi barında söylediği sözleri koz olarak kullanarak, Şalk'ın soruşturmadan el çektirilmesinde, Albay Ergen'in ise Bakü'ye gönderilmesinde etkili olduğu ileri sürülüyor.

Operasyon Tuğg. Uğurlu'nun

Jandarma Genel Komutanlığı'nın da Albay Aziz Ergen'in ifadesini aldığı ve Sabah gazetesine neden gittiğini sorduğu ifade edildi. Jandarma Genel Komutanlığı, Albay Aziz Ergen'in soruşturmaya duygusal yaklaştığını kabul ederek Ergen'in tayininin Bakü'ye çıkmasına razı olduğu belirtildi.

Bu arada, Jandarma Genel Komutanlığı, bünyesinde yürütülen Beyaz Enerji Operasyonu'nun başına Tuğgeneral Bekir Uğurlu'yu getirdi. Bekir Uğurlu, geçtiğimiz ay Samsun-Ankara yolunda kendisine düzenlenen başarısız suikast girişimiyle gündeme gelmişti.

Beyaz Enerji Operasyonu'nü yürüten Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in önce görevden alınıp ardından hakkında Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma açılmasında da ANAP lideri Yılmaz'ın etkili olduğu ifade edildi. Soruşturmayı yürüten DGM Savcısı Talat Şalk'ın da aynı şekilde görevden alındığı ifade edildi. Ancak Şalk'la ilgili son kararın Albay Aziz Ergen gibi, Sabah gazetesi barında yapılan söyleşiden sonra verildiği dile getirildi. Yılmaz'ın son operasyonlarla rahatladığı belirtiliyor. n İstihbarat Servisi / ANKARA

Jandarma Genel Sekreteri de gitti

Sabah gazetesinin barında Savcı Talat Şalk'la konuşmasından dolayı ANAP liderinin tepkisini çeken Jandarma Albay Aziz Ergen'in Azerbaycan'a askeri ataşe olarak gönderilmesinden sonra, Jandarma'da ikinci bir deprem daha yaşandı. Jandarmanın "Ankara'nın göbeğinde soruşturma yapmasına" karşı yaptığı sert konuşmaya aynı sertlikte ve üslupta açıklama yaparak cevap veren Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreteri Kurmay Albay Semih Öden'in de Hindistan'a askeri ataşe olarak tayin edildiği belirtildi. Kurmay Albay Semih Öden'in, Jandarma Genel Komutanı Aytaç Yalman'ın çok güvendiği bir kurmay subay olduğu ve Jandarma Kurmay Başkanı Yusuf Soybaş'la birlikte Beyaz Enerji Operasyonu hakkında her gün düzenli olarak komutana bilgi verdiği öğrenildi. Son gelişmelerden sonra siyasi çevrelerde, ANAP lideri Yılmaz'ın yargı cephesinin ardından soruşturmanın jandarma kanadında da mevzi zaferler kazandığı, ancak bunun soruşturmanın sonucunu etkilemeyeceği yorumları yapılıyor.

Tarihten bir yaprak

1960 ihtilalinden sonra Milli Birlik Komitesi içinde çıkan ihtilaf sonucu, "14'ler" olarak bilinen ekibin lideri durumundaki Alparslan Türkeş de Yeni Delhi'ye büyükelçi olarak gönderilmiş ve bu yolla ekip tasfiye edilmişti.

 
Çiller'in çiftliğine baskın
Çiller'den hükümete destek
ABD'de bulunan DYP lideri Tansu Çiller, CNN'deki canlı yayında, ekonomik reformlarla ilgili yasalar konusunda TBMM'de hükümeti destekleyeceğini söyledi
FP Öksüz'ü savundu
FP'li Avni Doğan, Türkiye'nin, 2. Viyana'dan sonra en büyük ikinci bozgunu yaşadığını öne sürerek, Ulaştırma Bakanı Öksüz'ü savundu.
Yüce Divan'ı da istiyor
Çetelerle mücadelede "süper yetki" isteyen Yargıtay Başsavcısı Kanadoğlu, "Yüce Divan" görevinin de Yargıtay'a verilmesi konusunda bir taslak hazırladı
'Başkanlık sistemi şart'
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, ülkenin içinde bulunduğu sosyal, siyasal ve ekonomik bunalımın aşılabilmesi için sistemin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.
FP'liler Genel Kurul'u terketti
FPmilletvekilleri, Türk Telekom'un özelleştirilmesine ilişkin tasarının görüşmeleri sırasında "Bu acılı ana, bu dayatmaya tanık olmak istemiyoruz" diyerek Genel Kurul'u terketti. FP Grup Başkanvekili Avni Doğan, tasarının birinci maddesi üzerinde söz alarak dün yayınlanan gazetelerde Telekom Yasa Tasarısı nedeniyle yeralan haberlerden büyük rahatsızlık duyduklarını söyledi. Doğan, bütün yazarların Türkiye'nin "müstemleke" durumuna geldiğini yazdığını ifade etti. Doğan, "Bu acılı ana, bu dayatmaya tanık olmamak için Genel Kurul'u terkediyoruz" dedi. FP Milletvekilleri, MHP'lilere "Vatanseverler, milliyetçiler, ne oturuyorsunuz o sıralarda" diye laf atarak Genel Kurul'dan ayrıldı
13 Mayıs 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED