T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Muhtarlar: Biz de yürürüz

İstanbul Muhtarlar Derneği Başkanı Yılmaz, Türkiye'de 53 bin 284, İstanbul'da 972 muhtar bulunduğunu hatırlatarak, "İstediğimiz gibi bir yerel yönetimler yasa tasarısı çıkmazsa asfaltlar aşınır" dedi

İşçi, memur ve çiftçiden sonra muhtarlar da hükümete "nota" gönderdi. İstanbul Muhtarlar Derneği Başkanı Tevfik Yılmaz, Türkiye'de 53 bin 284, İstanbul'da 972 muhtar bulunduğunu hatırlatarak, "devletten hakkımızı, hukumuzu, kimliğimizi ve ekonomik bağımsızlığımızı istiyoruz. İsteğimiz gibi bir yerel yönetimler yasa tasarısı çıkmazsa asfaltlar aşınacaktır" dedi.

İstanbul Muhtarlar Derneği'nin 17. Olağan Genel Kurul toplantısında siyasi partilerin çıkarması yaşandı. DYP lideri Tansu Çiller ve CHP lideri Deniz Baykal'ın katıldığı toplantıda, en büyük ilgiyi İçişleri Bakanı Sadettin Tantan gördü. Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan DYP lideri Çiller, hükümetin ihanet içinde olduğunu söyledi. Çiller, Kemal Derviş'in ekonominin başına getirilmesiyle yaşanan gelişmelere atıfta bulunarak, "Birileri ekonomimizi düzeltmek üzere dışarıdan geliyorsa ve ona 'siz IMF'nin adamısınız' deniyorsa, Meclisimiz'e okyanus ötesinden kanunlar gönderiliyorsa ve bu kanunlar noktası bile değiştirilmeden uygulanıyorsa, bu ihanete eşdeğer bir akıl karışıklığıdır" dedi.

Yargıyla kavga olmaz

CHP lideri Deniz Baykal da konuşmasına, "Durduk yerde bir jandarma, savcı kavgası çıktı. Bunlar iyi işaretler değil" diyerek başladı. Aynı partinin genel başkanının bakanıyla kavga etmesini doğru bulmadıklarını belirten Baykal, Enerji eski Bakanı Cumhur Ersümer hakkında soruşturma açılmasını kabul etmeyen milletvekillerini de eleştirerek, "Meclis'i böyle görmek istemiyoruz. Ortada savcı soruşturması var ama 'biz adalete bakan teslim etmeyiz' diyoruz. Başsavcı da şimdi müsteşarı istiyor" diye konuştu.

Muhtarlar da sert çıktı

İstanbul Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yılmaz da, siyasilere ve medya mensuplarına, kendi dertleri ile ilgilenilmesi ricasında bulunarak, "İsteğimiz manada yerel yönetimler yasa tasarısı çıkmazsa, o asfaltlar aşınacaktır" dedi.

Türkiye'de 53 bin 284, İstanbul'da 972 muhtarın görev yaptığını belirten Dernek Başkanı Yılmaz, Türk milletini gerçek manada ayakta tutan müessesenin muhtarlar olduğunu belirterek, devletten hakkımızı, hukumuzu, kimliğimizi ve ekonomik bağımsızlığımızı istiyoruz" ifadesini kullandı.

 
Kutan: Derviş 'hükümet üstü'
Krizlerde ortaklar ağır hasarlara uğrasalar da hükümetin hiçbir şey olmamış gibi davrandığını belirten FP lideri Kutan, Kemal Derviş'in başbakanüstü bir konuma sahip olduğunu söyledi
Gensoru hükümeti
İki yılını dolduran Anasol-M Hükümeti hakkında toplam 11 gensoru ve 3 soruşturma önergesi verildi. Önergeler iktidar milletvekillernin oylarıyla reddedilirken, bir bakan istifa etmek zorunda kaldı
'Derviş Gorbaçov rolünde'
Kemal Derviş'in Anadolu gezisinin sağ ve sol kanatta tırmanan yeni parti arayışlarını değerlendirmeye yönelik olduğu yorumları, CHP'de tedirginliğe neden oldu.
Okuyan: SSK'lar kalite belgesi alıyor
CHP'den dört istifa
CHP eski Genel Sekreteri Tarhan Erdem ile eski Genel Sekreter Yardımcıları Yiğit Gülöksüz, Orhan Veli Yıldırım ve Bekir Yurdagül, partiden istifa ettiklerini açıkladılar. "CHP içinde ülkeye ve halka hizmet etme olanağı kalmadığını" savunan eski yöneticiler, yaptıkları ortak açıklamada şunları kaydetti: "Bugüne kadar CHP içinde topluma hizmet edebilmek amacıyla çalıştık. Ancak geldiğimiz noktada CHP'nin, karşısında olduğumuz partilerden biri haline dönüştüğünü ve CHP içinde ülke ve halkımıza hizmet etme olanağı kalmadığını anlamış bulunmaktayız. Son aylardaki gelişmeler, CHP'nin bu yapısını değiştirme çabalarının sonuçsuz kalacağını kanıtlamıştır. Halkımızın beklediği yeni ve bugünkü partilerden farklı, toplumcu bir partinin kurulmasını yararlı görmekteyiz. Bu düşüncelerle CHP'den ayrılıyoruz."

27 Mayıs 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED