T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Kongre ANAP'ın son şansı

ANAP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan MKYK Üyesi Dinçerler, Mesut Yılmaz'ın belirli bir strateji ile çekilmesi çağrısında bulunarak, "Çekilmek için illa cumhurbaşkanı mı olmak lazım" dedi.

ANAP MKYK üyesi Vehbi Dinçerler, ANAP'ın sağlıklı bir şekilde yaşaması ve Meclis'e girebilmesinin liderini değiştirmesine bağlı olduğunu söyledi. Dinçerler, 4-5 Ağustos 2001 tarihinde yapılacak olan ANAP 7. Olağan Kongresi'nin çok önemli olduğunu belirterek, "Eğer lider değişirse ANAP'ın TBMM'ye girmesi için hala şansı var demektir" dedi. Vehbi Dinçerler TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ANAP Genel Başkanlığı için adaylığını resmen açıklayan Dinçerler, Mesut Yılmaz'a çekilme çağrsında da bulunarak, "Ayrılmak için illa cumhurbaşkanı mı olmak lazım" diye sordu.

Dinçerler, ANAP'ın 1991'den bu yana hemen hemen bütün seçimleri kaybettiğini, bu yenilgilerin ve "istikrarlı gerilemenin sebebinin ANAP programı ve kurucu felsefesi olmadığını" belirterek, şöyle konuştu:

"Bunun sebebi bence Genel Merkez'in ve tabii Genel Başkan'ın yönetim anlayışı ve kavrayışıdır. Başarı olsaydı şüphesiz onun da baş sebebi merkezin anlayış ve kavrayışı olacaktı. Mağlubiyet için konjonktürel değişmelere ve belirsizlere sığınmak ya da toptan halkı suçlamak gibi gayri akli ve suni bahaneler aramak, yaşanmakta olan ve korkarım ki yaşanacak olan acıları asla azaltmayacaktır."

Kurtuluş için fırsat

ANAP'ın 4 Ağustos'ta yapılacak kongresinin son derece önemli olduğunu bildiren Dinçerler,

"ANAP'lılar bilmelidir ki bu kongre, kurtuluşumuz ve yeniden hayat kazanmamız için son fırsatımızdır. Bu kongremizde başta Genel Başkan olmak üzere ciddi bir kadro değişiminin gerçekleşmesine bağlı olarak ANAP ya dirilecek ya da Allah korusun, siyasi tarihin tozlu raflarına sürüklenecektir" diye konuştu.

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın "stratejik bir çekilme planı yapması ve yerini "gönüllülük onuruyla bir başkasına bırakması gerektiğini" kaydeden Dinçerler, "Son 10 yılda ANAP iyi yönetilmemiştir. Kötü yönetime kaynaklık eden etkenlerden en can alıcısı kurucu felsefemizden ve misyonumuzdan ayrılmamız ve sapmamızdır" dedi.

Cumhurbaşkanı olmak şartı mı?

Dinçerler, ANAP'ın kurucu misyonunu henüz tamamlamadığını da ifade ederek, "Değişimciyim diyen bir partinin herşeyden önce kendi genel başkanını değiştirebilmenin yolunu hazırlaması gerektiğini" söyledi. Vehbi Dinçerler, "Özal sadece 6 sene partinin başında kalmıştır. Bir genel başkan için bu süre yeterlidir. Partinin başından ayrılmak için illa cumhurbaşkanı mı olmak gerekiyor" diye sordu.

ANAP programının son 10 yılda yanlış yorumlamalara tabi tutulduğunu, "Özal'a sövenlere bile makam verildiğini" savunan Dinçerler, bu dönemde ANAP'ın barışçı kimliğinden uzaklaştırıldığını savundu. n TBBM Büro / ANKARA

"ANAP Genel Başkanı'nı bu kongrede değiştirirse sağlıklı yaşaması ve TBMM'ye girmesi için hala şansı var demektir" diyen Dinçerler, Mesut Yılmaz'ın birinci turda genel başkan seçilmemesi için başta, Yıldırım Akbulut, Işın Çelebi, Oltan Sungurlu, Murat Başesgioğlu ve Eyüp Aşık'ın Genel Başkanlığa aday olmasını önerdi. Dinçerler, bir gazetecinin "MKYK üyeliğinizi garantilemek için Genel Başkanlığa adaylığınızı koyduğunuz iddiası doğru mu?" şeklindeki bir soru üzerine, "Haksızlık ediyorlar. Onun da ölçüleri, bedeli verilir. Seçildikten sonra gereği de yapılır. Bu sözü söyleyenleri ayıplarım" dedi.



3 Temmuz 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED