T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
Kuyruk çilesi bitecek

Türkiye'deki bütün bankaların emekli memur maaşı ödemesi durumunda şube başına 75 emeklinin düşeceğini hesaplayan Emekli Sandığı, bütün bankaları sözleşme yapmaya çağırdı.

Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, önce emeklilinin kuyruk çilesine son verecek, ardından da emekli maaşlarını aylık ödemeye başlayacak. Emekli Sandığı, kurumdan aylık alan 1 milyon 404 bin 944 emekli, dul ve yetime dönük bir dizi tedbiri ardarda uygulamaya koyacak. Kurum, öncelikle çok şubeli özel bankaları, emekli maaş ödemelerinde devreye sokacak.

Daha önce Ziraat, Halk ve Vakıflar Bankası'nın yeraldığı, son olarak Oyakbank'ın katıldığı maaş ödeyen banka sayısı bu şekilde arttırılacak. Bütün bankaların emekli maaş ödemesi halinde, şube başına 75 emekli düşeceğini belirleyen emekli sandığı bankalara "Emekli maaş ödemelerimizle ilgileniyorsanız, gelin görüşelim" çağrısında bulundu. Kurum, Akbank ile sözleşme imza aşamasına geldi.

Aylık ödemeye geçiliyor

Maaş kuyruklarının ortadan kaldırılmasının ardından, bu defa halen 3 ayda bir ödenen emekli maaşlarının aylık olarak ödenmesine de geçilecek. Müdürlük, daha önce memur emeklilerinin aylık maaş ödemesi konusundaki görüşlerini almış ve çoğunluk, 3 ay yerine her ay maaş ödenmesini istemişti.

İşçi emeklileri zam turunda

İşçi emeklileri zam turundaMaliye Bakanı Kemal Unakıtan, işçi ve Bağ-Kur emeklileri ile 65 yaş aylığı alanların durumlarını iyileştirmek istediklerini bildirdi ve "eldeki imkanlarla azami ne yapılabilir onun gayretiyiz" dedi. Unakıtan, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Başkanı Kazım Ergün ile yönetim kurulu üyelerini makamında kabul ederek bir süre görüştü. Maliye Bakanı, işçi ve Bağ-Kur emeklileri ile 65 yaş üstünde çok az bir gelirle yaşam mücadelesi verenlerin durumlarını vicdanlarında duyduklarını belirtti. Unakıtan, önceki hükümet döneminde çıkarılan zam kararnamesi hakkında ise "bu konu bir hükümet politikasıdır. Biz, Maliye Bakanlığı olarak görüşümüzü bildiririz" dedi. TİED Başkanı Kazım Ergün de konuşmasında, yaklaşık 4 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam konusunu merakla beklediğini kaydederek, "Biz, 2002'de en azından taban maaşlarda 65 milyon liralık bir fark istiyoruz. Tüm emekliler hükümetten müjde bekliyor" dedi.

Vergi uzlaşma paketi hazır

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi uzlaşma paketinin hemen hemen bitmek üzere olduğunu ve çok yakında Başbakanlığa sevkedileceğini bildirdi. Unakıtan, vergi uzlaşma paketi ile 180 bin dolayında ihtilaflı dosyanın tamamının temizlenmek istendiğini ifade etti.

 
Yabancı sermayeye teşvik paketi yolda
Yabancı sermayeyi çekmeyi hedefleyen hükümet, bürokratik engelleri azaltmak ve yabancı sermayeyi teşvik etmek için bir paket hazırladı.
Turizmde 'telif' krizi
MESAM'ın otellere telif hakları sözleşmesi imzalatmak istemesi, otelcilerin de bunu dayatma diye reddetmesi karşılıklı davaları gündeme getirdi.
Tek parti iktidarı = Yüksek büyüme, düşük enflasyon
Cumhuriyet tarihi boyunca tek parti iktidarlarında ortalama büyüme oranları yüksek, enflasyon rakamları ise düşük seyretti.
Coşkun: Olumlu hava sürdürülecek
Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ajay Chhibber ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
'Alo İhale' hattı kuruluyor
Kamu İhale Kurulu (KİK), Kamu İhale Kanunu kapsamındaki idarelerin, söz konusu kanunlar ve bu kanunlara ilişkin yayımlanan ikincil mevzuat dahilinde gerekli hazırlıklarını tamamlayarak uygulamaya geçmeleri hususunda, bilgilendirilmelerini kararlaştırdı. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan KİK kararında, mevzuatın uygulamaya geçilmesi konusunda, idari ve teknik hiç bir engel kalmadığı belirtilirken, yeni ihale mevzuatına ilişkin sorularınının cevaplanması amacıyla, "Alo İhale Hattı" sistemi de kurulacak.
10 Aralık 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED