AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

K Ü L T Ü R
Kitapkurtları Tüyap'a

Tüyap 22. İstanbul Kitap Fuarı bugün açılıyor. Beylikdüzü'nde bulunan Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak olan fuara yayınevleri hazırladıkları etkinlikler ve fuara özel kitaplarıyla katılıyor

  • HALE KAPLAN ÖZ
    Kitap fuarları okurlar için olduğu gibi yayınevleri için de heyecanlı ve yoğun günler demektir. Her yayınevi, fuara yetiştirmek üzere kitaplar hazırlar. Biz de, sizlere rehberlik etmek için yayınevlerinden yeni çıkan kitaplarıyla ilgili bilgiler aldık.

    Her alandan yeni kitaplar

    Ed.Gleen Yeffeth'in Matrix/Kırmızı Hapı Yutmak ve James Gregor'un Janus'un Yüzleri isimli kitapları Gelenek Yayınları'nın Tüyap sürprizleri. Sahilsiz Bir Umman / İbn Arabi, Hz. Meryem / Aliah Schleifer, Kalp Nefs ve Ruh / Porf. Dr. Rabert Frager Gelenek Yayınlarının en son çıkan kitaplarından.

    Pınar Yayınları'nın son çıkardığı kitapları, İslam ve Modernliği Yeniden Düşünmek/ Pazarın Zaferi, İslam Düşüncesinde İşlevsel Akıl. Pınar Yayınları kuruluşu olan Açılım Kitap da Batı Uygarlığı Ütopya ve Trajedi isimli yeni kitabı fuarda görücüye çıkaracak.

    Timaş Yayınları Tüyap için Texe Mars'dan Dark Majesty'ı, Atilla Akar'dan Komploların Yüzyılı Yüzyılın Komplosu'nu, Nevval Sevindi'den Ne Kadar Sevgi O Kadar Çözüm'ü fuarı hazırladı. Geleneksel aile yapısı ve çocuk terbiyesini işleyen kitaplar yayınlayacak olan Pembe Çatı Kitapları ile Nazan Bekiroğlu'nun Cümle Kapısı da yayınevinin sürprizlerinden.

    Okur aradığını bulacak

    Geçtiğimiz yıl Git Kendini Çok Sevdirmen adlı romanıyla tanıştığımız Tuna Kiremitçi'nin, Bu İşte Bir Yalnızlık Var isimli kitabı Doğan Kitap'ın fuarda da en gözde kitabı olacak gibi. Nitelikli yayın çizgisini sürdüren İz Yayıncılık fuara en fazla yeni kitapla giren yayınevlerinden biri. Allah'ın Garibi / Nikos Kazancakis, Bütün Yönleriyle Osmanlı / Erol Özbilgen, Okuyucu Velinimetimizdir / Fatma Karabıyık Barbarosoğlu, İmam Rabbani ve İslam Tasavvufu / Hayreddin Karaman, Ricat / Kemal Sayar yayınevinin son kitaplarından. Rasim Özdenören'in Aşkın Diyalektiği ve Toz da fuarda okurun yoğun talebiyle karşılaşacak kitaplardan.

    FUARA İLK KEZ KATILANLAR DA VAR

    Senei devriyesini henüz tamamlamış bir yayınevi olan Selis Kitaplar Tüyap Kitap Fuarı'na ilk kez katılıyor. Selis, bir yılda yayınladıgı 28 kitaba ilave olarak dört yeni kitapla; Vedia ask/ihanet/siyaset : Elif Ergu, Argo Lugatı / Osman Cemal Kaygılı, Kravatlı Mafya / Birol Aydın, 21. Yüzyılda Savaş Stratejileri / Aydın Çetiner kitaplarıyla fuarı karşılayacak.

    Geçtiğimiz sezon oldukça ses getiren kitaplardan olan Halvette 40 Gün'ün yazarı Dr. Michaela Mihriban Özelsel'in son kitabı Alman Psikanalistin Hac Günlüğü ve Bir Manevi Uyanış Hikâyesi Kalbe Yolculuk fuarda Kaknüs Yayınları standında dikkatleri üzerine çekecek.

    ONUR KONUĞU TAHSİN YÜCEL

    Tüyap 22. İstanbul Kitap Fuarı bugün açılıyor. Beylikdüzü'ndeki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak olan ve 360 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarın bu yılki onur konuğu Tahsin Yücel. Teması "Kent Kültürü ve İstanbul" olan fuarda 215 kültür ve edebiyat etkinliğine yaklaşık 750 yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı konuşamacı olarak katılacak. Fuara ulaşımı bu yıl da İETT sağlayacak. Geçen yıldan farklı olarak bu yıl kentin her iki yakasından da iki biletle fuar alanına ulaşılabilecek. Girişin üç milyon TL. olarak belirlendiği fuara öğrenci, öğretmen ve öğretim üyeleri ücretsiz girebilecek.

    ÜNLÜ YAZARLAR GELİYOR

    Tüyap'a bu yıl da çeşitli ülkelerden bir çok yazarı ağırlıyor. Fuar süresince Oliver Roy, Ahmet Othomani, Zeruya Şalev, Cathine Cusset, Hanan Avvad, Mahmoud Darwish, Roy Mottahedeh, Jamal Mahjoub, Thomas M. Müller gibi ünlü yazarlar okurlarıyla buluşacaklar. Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Ödülü ve Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri'nin törenlerinin de yapılacağı fuarda ayrıca Dünden Bugüne Rıfat Ilgaz, Edebiyat Dünyasından Portreler, Eski İstanbul Fotoğrafları gibi çok sayıda sergi açılacak. Bu yıl 13. kez gerçekleştirilecek İstanbul Sanat Fuarı/ART-İST 2003 de bugün saat:12.00'de Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak.

    TÜYAP'TA BUGÜN

  • Murat Belge'nin katılacağı "İstanbul Bir Kentin Rehberini Yazmak" söyleşisi saat:13.30'da, Yazınımızda İstanbul Kenti paneli saat:16.00'da.

  • Selim İleri'nin konuşacağı "Ziya Osman Saba ve Değişen İstanbul" konulu panel saat:14.30'da.

  • Olivier Roy'un "Küreselleşen İslam" konulu konferansı saat:18.30'da.

  • İskender Pala'nın "Dünden Bugüne Aşk Serüveni" başlıklı söyleşisi saat:18.00'de

  • Atilla Dorsay'ın "İstanbul'u Yaşamak, İstanbullu Yaşamak" konulu söyleşisi saat:19.00'da.

  •  
    Dümbüllü kavuğuyla anılıyor
    Türk seyirlik oyun tarihinin en parlak dönemini yaşayarak kendine özgü bir tarz geliştiren İsmail Dümbüllü, vefatının 30. yılında büyük tiyatrocuların katılımıyla anılıyor.
    Gezici Festival Kars'ta
    Avrupa Filmleri Festivali, Ankara, Malatya, Kayseri, İzmir ve Bursa'dan sonra Kars'ta. 28 Ekim'de sona erecek olan festivalde bugün saat 12.00'de, yönetmenin de katılımıyla Derviş Zaim'in ödüllü filmi Çamur, 17.30'da ise Nuri Bilge Ceylan'ın bol ödüllü filmi Uzak gösterilecek. Saat 20.00'de ise Tuncel Kurtiz, Tarık Akan ve Melike Demirağ'ın katılımıyla Sürü filmi izleyicilerle buluşacak.
    Nâzım Hikmet ödülü Mahmoud Darwish'e
    Nâzım Hikmet Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Ödülü'nün üçüncüsü Filistinli şair Mahmoud Darwish'e veriliyor. Cevat Çapan başkanlığında oluşturulan Seçiciler Kurulu, Darwish'i yapıtlarında insanların yersiz yurtsuz kalmadan barış içinde özgürce yaşayabilme özlemlerini şiirinin etkili gücüyle dile getirdiği için bu ödüle layık gördü. İlki Adonis'e ikincisi Aime Cesaire'e verilen ödül 5.000 dolar ve bir ödül plaketinden oluşuyor.
    MTV Latin Amerika ödülleri Molotov'un
    MTV'nin 2. Latin Amerika Video Müzik ödüllerinde en iyi video ödülü dahil 4 ödül Meksikalı rock grubu Molotov'a gitti. Buna göre yılın sanatçısı Juanes, yılın solisti Natalia Lafourcade, yılın grubu Molotov oldu. Molotov, Latin Grammy ödülü de kazanan Frijolero videosu, ABD'deki Meksikalı göçmenlerin dramı işleniyor ve Bush da dahil ABD'li devlet adamları karikatürize ediliyor. 17 dalda verilen ödülleri hayranları belirliyor.
    25 Ekim 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED