AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Kral'a savaş engel değil

Kral TV, Geleneksel Video Müzik Ödülleri'nin dokuzuncusunu getiriyor ekrana. Görünen o ki; yetkililerin töreni ertelemesi için, komşuda bombaların patlıyor olması yeterli bir neden değilmiş!

Irak'ın üzerine bombalar yağarken Kral TV bu akşam, Geleneksel Video Müzik Ödülleri'nin dokuzuncusunu gerçekleştiriyor canlı yayında. Hemen her yıl müziğin her dalında aday gösterilen bu eserleri hangi jürinin nasıl belirlediği ve yine ödül alan en iyi şarkıları kimlerin nasıl seçtiği sorularına bir türlü doyurucu cevaplar bulunamayan, buna karşılık Oscar törenlerini aratmayacak bir şaşaa ve gösteriş içinde gerçekleştirilen bu organizasyon, bu yıl sınırın öte tarafında yani Irak'ta kadın ve çocukların üzerine binlerce tonluk bombalar yağarken dokuzuncu kez düzenleniyor. Bilindiği gibi savaş münasebetiyle dünyanın en büyük sinema organizasyonu sayılan Oscar Ödül Töreni'nin bile ertelenmesi gündeme gelmişken, Oscar'a oranla daha mütevazı bir organizasyon olan ve daha da önemlisi savaşın dünyanın bir ucunda değil, bombalar taştan sekse başımıza düşecek derecede yakınımızdaki komşuda oluyor olması gibi bir sebep bile yetkililere organizasyonu erteletmeyi düşündüremedi. Savaş altında gerçekleşecek Kral TV. 9. Video Müzik Ödülleri bu sene Maydonoz Showland'de gerçekleşecek ve Starmax'da tören salonundaki kokteyl prolonge görüntüleriyle başlayacak. Elif Güvendik ile Şafak Sezer'in sunacağı gecede, 17 dalda ödül dağıtılacak.

Savaşı dikkate almadığı için programda hiçbir değişikliğe gitmeyen Kral TV yetkililerine karşın, duyarlılık sahibi sanatçılar bizim mütevazı müzik oscar törenini protesto edebilir belki bu yıl! İnsanlar ateş altındayken, eğlenilmemesi gerektiğini bilen insanlar yani.
Star / 20.15


Ajan Clint işbaşında
En İyi Kurgu, En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında Oscar'a aday gösterilen ve 'cast'iyle göz dolduran 1993 tarihli In The Line Of Fire (Ateş Hattında) adlı film bugün yeniden ekranda. Filmin konusu şöyle, J. F. Kennedy'nin korumalığını yapmış olan gizli servis ajanı Frank Horrigan, başkanı Dallas suikastında ölümden kurtaramadığı için kendini suçlamakta ve vicdan azabı çekmeketdir. Frank ortağı Al ile günlerini suçluları kovalamakla geçirmektedir. Geceleri ise piyano çalmaktadır. Frank bir gün Amerika'nın yeni başkanını öldürmeye kararlı Mitch adındaki biriyle karşılaşır. Mitch, yıllar öncesinde Frank'ın çektiği vicdan azabını bilmekte ve bunu koz olarak kullanmaktadır. O ve ortağı başkanı koruma görevine verilir. Frank artık geçmişinden kurtulmak için gücünü ortaya koymak zorundadır.

Ateş Hattında—(In The Line Of Fire)

Yön: Wolfgang Petersen Oyn: Clint Eastwood, John Malkovich, Rene Russo, Dylan McDermott (1993/Politik-Gerilim) Süre: 128 Dk.
STARMAX / 21.15


Beyaz anılar, beyaz hikayeler
Süleyman Çobanoğlu'nun sunduğu Tanıklar programına bu hafta ünlü şovmen Beyazıt Öztürk konuk olarak katılıyor. Bir memur çocuğu olan ve zor şartlarda büyüyen Beyazıt Öztürk nam-ı diğer Beyaz bu hafta Tanıklar'a konuk oluyor ve kimsenin bilmediği ilginç yönlerini izleyenlere anlatıyor. Beyaz'ı tanıyanların, onun hayatında yer alanların, dostlarının ve arkadaşlarının konuk olarak katılacağı ve ünlü şovmenin bilinmeyen yönlerini anlatacağı programda Beyaz da, kendisine yöneltilen soruları cevaplıyor. Program Beyaz'ın yaşamına tanıklık edenlerin dilinden Beyaz'ın portresini sunuyor.
Kanal 7 / 23.15

 
Bakan Gül'le 'Dış İşleri' üzerine
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Başbakanlığı bıraktıktan sonra ilk kez Teke Tek'e konuk oluyor. Bakan Gül Fatih Altaylı'nın sunduğu programda, barışı zorlamanın Türkiye'ye ne kazandırdığı ve ne kaybettirdiği ile ABD ile yürütülen görüşmelerde hata yapılıp yapılmadığı hakkında izleyenleri bilgilendiriyor.
Kanal D / 23.30

Celal-Necibe aşkı alevleniyor
Sevilen dizi Ekmek Teknesi'nde, Necibe, Cengiz'in evlenme teklifini reddeder. Celal de Nusret'e, Necibe'ye olan aşkından söz eder. Ertesi gün Cengiz'in yanına gider. Ancak Cengiz yaza onunla evleneceğini söyleyince Celal çok üzülür. Öte yandan mahallede bir butik kiralamayı düşünen Necibe Nusret'e gider ve Celal'in döndüğünü öğrenir. Soluğu Ayhan'ın yanında alır, ancak ondan bir şey öğrenemez. Müthiş karşılaşma uzak değildir. Atv / 20.30
Berivan, Bulut'la
ortak oluyor

Sibel Can, Aytaç Arman ve Bulut Aras'ın başrolde oynadığı Berivan'da Aksoylular ve Çınaroğulları arasında yıllardır süregelen kan davasının en önemli nedeni olan araziye bir anda üçüncü ortak olarak gelen Bulut Mazhar herkesi şaşkına çevirir. Berivan ve Kudret'in yapmayı düşündükleri anlaşma ise daha başlamadan sona erer.
Kanal D / 20.30

Şöhret ve para kapıyı çalınca
Yedi Numara'da, Ayten, Bora adlı çocukla tanışmak için, kızlara görev verir. Kızlar köyden kente gelen kişilerin çektikleri zorluklarla ilgili röportaj yapar. Bu sırada Rüya'nın sevgilisi Evren ise reklam kampanyası için yazı ve resim hazırlar ve bunlar kazayla Rüya'nın çektiği resimlerle karışır. Tüm ailenin resimleri yayınlanır, Haydar ve Recep'in resimleri de bilboordlara asılır. Artık ünlüdürler. Şöhret, Recep ve Haydar'ı beklemektedir.
TRT 1 / 20.50
24 Mart 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED