AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
TEDAŞ ses verdi

Geçtiğimiz hafta köşemizde yayınlanan 'kaçak elektrik avı' başlıklı yazımızla, TEDAŞ tarafından kaçak elektrik kullananlara karşı ülke genelinde sürdürülen operasyonların yetersiz olduğuna dikkat çekmiştik. Ve elimizde bir liste olduğunu, ilgililere istedikleri takdirde sunacağımızı da ifade etmiştik. TEDAŞ Basın Müşaviri İftihar Bayraktaroğlu köşemizi arayarak bu listeyi kendilerine göndermemizi istedi. Bir hafta sonra İftihar Hanımla yaptığımız telefon görüşmesinde söz konunu listede bulunan adreslere motorize ekiplerin yardımıyla da baskınlar yapılarak kaçak elektrik kulanlar hakkında yasal işlem başlatıldığını belirtti. Tedaş'ın konuyu takip etmesi ve kararlıkla sürdürmesi ülkenin enerji dar boğazı yaşadığı bir ortamda olumlu bir gelişme.

Elektrik Barışı

Bu arada Tedaş yetkililerinin üzerinde hassasiyetle durduğu ve duyurulmasını istediği bir konu daha var. Elektrik borcu olupta ödemek isteyen abonelerin en geç 30 Nisan 2003 tarihine kadar bulundukları bölgedeki Tedaş'a başvurarak hem indirimden, hem de taksitlendirmeden faydalanabileceği. Gerçi okurumuz Fikret Kaya, bu taksitlendirmeden ve indirimden faydalanmak isteyen abonelerin özellikle Bayrampaşa bölgesinde memurlardan kaynaklanan sıkıntıların hat safhaya ulaştığını belirtmiş. Fikret Bey, memurların tüketiciye sağlıklı bilgi vermeyerek işi yokuşa sürdüklerini ve bilgilendirme haklarını alenen ihlal ettiklerini de söylüyor. Dolayısıyla bir uygulamayı başlatmak kadar, bunu takip etmeninde ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Zamlı tarife ne olacak?

Madem konu Tedaş, yetkililere bir hatırlatmada daha bulunalım. Vergi Barışı Kanunun çıktığı, faizlerin düşürüldüğü taksitlendirmelerin yapıldığı ülkemizde elektriği kesik olupta kullanmaya devam eden aboneler %50 zamlı tarifeyle kullandığını biliyoruz. Fakat bu uygulamanın ikinci ayında bu tarifenin % 100 çıktığını ve daha sonraki aylarda yüzde kaçlara çıkacağı konusunda net bir bilgimiz yok. Okurumuz Sabit Duman'ın faturasında bu rakamlar ikinci ayında %100 lere kadar çıkmış. Sabit Bey üçüncü ayda durumunun ne olacağını kara kara düşünüyor. Amaç adil olmak ve abone kazanmak ise bu uygulamanın bu günkü konjonktürle ters düştüğünü ve tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Püf Noktası

4077 sayılı Tüketiciyi koruma kanununun değiştiğini geçtiğimiz yazılarda siz değerli okurlarımıza hatırlatmıştık. En önemli değişikliklerden biriside garanti sürelerindeki değişiklik. Satışa sunulan bir malın asgari garanti süresi bir yıldan 2 yıla çıkarıldı. Yasa 14 Haziran 2003 tarihinde yürürlüğe gireceği için şu an satılan mallarda zorunlu süre bir yıl olarak devam ediyor. Tavsiyemiz bu süre içinde bir mal satın almayı düşünüyorsanız almadan evvel garanti süresinin iki yıla çıkarılması konusunda ısrarcı olunuz. Müşteri memnuniyetini önceleyen bir firmanın bu isteğinizi kırmayacağını düşünüyorum.


21 Nisan 2003
Pazartesi
 
ÖMER KESER


Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED