AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R

O, güreşin onur abidesiydi

70 yıllık ömrüne sığdırdığı başarılarının yanı sıra, tam bir Anadolu beyefendisiydi. Her fani gibi, zamanı geldiğinde, göçüp gidecekti.

Öyle de oldu. Bahsettiğim kişi Dünya ve Olimpiyat Şampiyonumuz Mahmut Atalay'dan başkası değildi.

Vefat ettiğini öğrendiğimde, yüreğimin bir parçası kopmuştu, adeta. Büyükle büyük, küçükle küçük olur, onlara karşı en ufak bir 'saygısızlık' ve 'sevgisizlik' göstermezdi. Hem de içten gelerek.. Cenazesine giderken, meslektaş büyüğüm Mustafa Salihoğlu ile dertleşiyorduk.

'Hiç dikkat ettin mi, Mahmut Atalay hakkında bugüne kadar olumsuz ëşöyle bir adamdı' lafını duydun mu' dedi. Doğruydu.

Herşeyden önce, adam gibi, adamdı.

'Cadı kazanı' olan güreşin de 'onur' abidesiydi. 36 yaşında kazandığı Olimpiyat Şampiyonluğunu bile sıradan bir olaymış gibi karşılardı..

Her fani gibi aramızdan ayrılırken, onun gibi insanların gittikçe azaldığını da görüyorum..

O güreş yaptığı dönemlerde sıkletinde bulunan Bekir Büke, Nuri Ayva, Mustafa Kurt, Kazım Ayvaz, İsmail Ogan ve Mithat Bayrak gibi devlerle boğuşup, milli mayoyu giyme şansını yakalamıştı. Olimpiyat ve Dünya Şampiyonluğunun yanı sıra birçok Uluslararası müsabakalarda şeref kürsüsünün hep üstünde yer almayı başardı.

Şimdi, aynı kaderi paylaştığı, güreşçi can dostlarıyla birlikte Güreş Vakfı'nın Karşıyaka mezarlığındaki ebedi istirahatgahında yatıyor. O, orada yattığı süre içinde, yaşantısındaki gibi, 'güreşin onur abidesi' olarak anılacak.

GÖZÜN AYDIN EŞREF APAK

OLİMPİYAT üçüncüsü çekiççimiz Eşref Apak, sonunda yabancı antrenörüne kavuşacak. Beyaz Rus Askaptoviç, bronz madalyalı atletimizi çalıştırmak üzere, önümüzdeki hafta Ankara'ya gelecek. Apak'ı çalıştıracak olan Askaptoviç önümüzdeki yılın başında hemen kolları sıvayacak. Böylece, 'sürümcemede' kalan bir işte çözülmüş oldu.

Gökçek sigaraya başladı

BUNCA yıllık arkadaşım Melih Gökçek'in elinde sigara ile görüntü verdiğini hiç hatırlamıyorum. Fırsat buldukça spor yapar, sigarının semtine dahi uğramazdı.. Ancak... Geçenlerde oynanan Ankaraspor-Samsunspor maçını Başkent takımı kaybedince, Şeref tribünündeki Melih Gökçek'in parmaklarının arasından sigaranın hiç düşmediğini görünce, üzüldüm. Bugüne kadar çok badireler atlatmasına karşılık, sigarının semtine uğramayan Melih Gökçek'in son görüntüsü, gelecek açısından, bana olumsuz sinyaller verdi. Onun için 'dikkat Başkan' diye seslenmek isterim. Ne de olsa eski arkadaşım.

Gece kuşları gidecek

Gençlerbirliği'nin 'istikrarsızlığı' devam ediyor. Bir 'iyi', bir 'kötü' grafik gösteren Gençlerbirliği'nin bu durumunun ortadan kalkması için Başkan ilhan Cavcav, kolları sıvadı. İlk planda, 'gece kuşları' diye tanımlanan 3 futbolcunun bileti kesilecek. Bu futbolcuların isimlerini ise, şimdilik açıklamıyorum. Zira... Ara transferde Gençlerbirliği para kazanmak zorunda...

Uçurumun kenarındaki kulüp

EZELDEN beri kamu kuruluşlarının profesyonel futbolla uğraşmalarına karşıyım. Bu kuruluşlar, eğer spora 'katkı' yapmak isterlerse, hedeflerini amatör branşlara çevirmeli. Bir kamu kuruluşunun elindeki milyarları profesyonel futbola yatırma inadının, o müesseseyi ne duruma soktuğunu çok gördüm. Örnekler istenirse, Şekerspor ve Petrolofisi'ni gösterebilirim. Son örnek de, Ankara Demirspor. Parasızlıktan inleyen Demirspor'un durumu çok kötü. Futbolcusuna, teknik adamına, bakkalına, manavına olan borçlar, herkesin ağzında... Bunları üzülerek yazıyorum. Bir dönem, profesyonel futbolun yanı sıra, amatör branşlara da başarılı sporcular yetiştiren bu kulübümüz, şimdilerde 'kepenk' indirmenin hazırlığı içinde. Tıpkı...
Şekerspor ve Petrolofisi'nde olduğu gibi..

ANLAYANA

İyi bir başlangıç, başarının yarısıdır.
Andre Gide


10 Aralık 2004
Cuma
 
GÜRAY SOYSAL


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED