AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Teröre karşı topyekün mücadele kararı

Bakanlar Kurulu, terör eylemlerini masaya yatırdı. Terörle topyekün mücadele edilmesinin kararlaştırıldığı toplantıda Terörle Mücadele Yasası'nın eylüle kadar tamamlanması kararlaştırıldı.

  • HABER MERKEZİ/ANKARA
    Bakanlar Kurulu'nun dünkü 6.5 saatlik toplantısında son günlerde tırmanış gösteren terör eylemleri, detaylı bir şekilde ele alındı. MİT Müsteşarı Emre Taner'in brifing verdiği toplantıda hükümet, yeni Terörle Mücadele yasasının da 2 Eylül'e kadar son şeklini almasını kararlaştırdı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısının ilk bölümüne MİT Müsteşarı Emre Taner de katıldı. Taner, 1-1.5 saat terörle ilgili olarak yapılan istihbari çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgi verdi. Taner, özellikle Irak sınırından Türkiye'ye olan terörist sızmaları ve metropollerde yapılan eylemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

    Terör siyaset malzemesi yapılıyor

    Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, terörle mücadelenin devletin ve milletin gündeminden düştüğü yönündeki eleştirilerin doğru olmadığını belirterek konunun siyaset malzemesi yapıldığını kaydetti. Bakan Cemil Çiçek, terörün bir ülkede varlığını sürdünebilmesi için mutlaka uluslararası desteğe ihtiyacı olduğunu kaydederek, "Uluslararası camianın teröre desteğini azaltması ve ortadan kaldırılması için çalışıyoruz" dedi.

    Yasa için görüş bekleniyor

    Bakanlığının, terörle mücadele yasa taslağının hazırlanması için 2004 yılında komisyon kurarak çalışmalara başladığını belirten Çiçek, 10 Ağustos'a kadar ilgili birimlerden görüş istediklerini, çalışmanın 15 Ağustos tarihine kadar süreceğini, 2 Eylül'de ise taslağın Bakanlar Kurulu'na sunulacak hale getirileceğini açıkladı.

    Yetki de 'yol' da esirgenmez

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün geçtiğimiz hafta, "Terörle kısıtlı imkanlarla da olsa mücadele ediyoruz" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Bakan Çiçek, "Yetki esirgenemez. Yetki istenmiş de hükümetler vermemiş gibi değerlendirmelerin yapılmaması gerekir"dedi. Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yorumlar üzerinden yorum yapmak yerine, daha net konuşma yapmayı tercih ederim. Hiçbir MGK olmamıştır ki, terör konuşulmasın. Yasa gereği 2 ayda bir bu konu görüşülüyor. Bir talep ve ihtiyaç varsa, gereğini yaparız." Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri arasında şehit cenazesinde medyaya yansıyan, "Toprak yollara mayın döşenmesi"ne ilişkin diyalog da Bakan Çiçek'e hatırlatıldı. "İki kişi arasındaki konuşmaya kulak kabartmak söz konusu değildir" diyen Çiçek ancak bir ihtiyaç varsa, talep gelirse gereğinin yapılacağını söyledi.



  • 9 Ağustos 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED