AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Trabzon'da teröre darbe

Teröristlerle polis arasında çıkan çatışmada iki güvenlik görevlisi yaralandı; Suriye uyruklu bir terörist ölü, diğeri ise yaralı ele geçirildi. Vatandaşlar, yaralı teröristi linç etmek istedi.

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında önceki akşam yaşanan ve bir komiser yardımcısının yaralanmasıyla sonuçlanan çatışmanın ardından dün sabah ikinci bir çatışma yaşandığı öğrenildi. Olayda bir terörist öldürülürken, yaralı ele yakalanan teröristi linç edilmekten polis kurtardı.

Alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, bir markette çıkan çatışmada komiser yardımcısı Tolga Doğruel'i yaraladıktan sonra kaçan ve 3 kişi oldukları belirtilen teröristleri takibe aldı.

Polis memuru karnından yaralandı

Teröristlerden birinin, Maçka Belediye binası yakınındaki bir evin istinat duvarının altına sığındığını belirleyen güvenlik güçleri, çevredeki evleri boşalttıktan sonra, söz konusu yere operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada, polis memuru Ekrem Çakmak karnından yaralandı. Çakmak, ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı.

Teröristlerin saklandığı alanda bir çember oluşturan özel hareket timleri ile jandarma güçleri, sabahın ilk ışıkları ile çemberi daraltmaya başladı. Bu sırada duvar yakınındaki çalılıklar arasına saklanan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma başladı. Çatışmada bir terörist ölü, diğeri yaralı olarak ele geçirildi. Ölü ele geçirilen "Ferhat" kod adlı teröristin Suriye uyruklu olduğu bildirildi.

Vatandaşlar güçlükle yatıştırıldı

Çevrede toplanan vatandaşlar, yaralı olarak ele geçirilen teröristi linç etmek isterlerken, kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açan güvenlik güçleri, söz konusu kişiyi zırhlı bir araca bindirerek olay yerinden uzaklaştırdı. Güvenlik güçleri, Maçka İlçe Emniyet Amirliği'nde ifadesine başvurdukları teröristi, geniş güvenlik önlemi altında ilçe merkezine yakın tepelere götürerek, yer gösterme yaptırdılar. Güvenlik güçleri, bu sırada arazide buldukları bir poşeti fünye ile patlattılar. Yer göstermenin ardından terörist, zırhlı araca bindirilerek, tekrar Maçka İlçe Emniyet Amirliği'ne götürüldü. Güvenlik güçleri, kaçan 3. terörist için operasyonu sürdürüyor.

Terörist Suriye uyruklu çıktı

Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ele geçirilen teröristin Suriye uyruklu olduğu belirtildi. Açıklamada "3 terör örgütü mensubunun takip edilmesi sonucu belediye binasının arka kısmındaki çalılık ve ağaçlık bölgede saat 06.10'da çıkan çatışmada "Ferhat" kod adlı Suriye uyruklu ve Maçka İlçesi kırsalı lideri terörist ölü ele geçirildi. "Serhat" kod adlı Sinan Gencer isimli terörist sağ olarak ele geçirilmiştir. Terör örgütü mensuplarının üzerinde 1 adet 7.65 çapında tabanca, 1 adet susturucu, 1 adet fotoğraf makinesi ele geçirilmiştir" denildi. Sağ ele geçirilen teröristin gösterdiği yerde yapılan aramada ise 2 kalaşnikof tüfek, bu silahlara ait 7 dolu şarjör, 3 el bombası, pet şişeye konulmuş 1.5 litre C4 patlayıcı ele geçirildi. Yapılan takip sırasında Uzm. Jan. Çvş. Cahit Gökçar'ın da mevzi alırken kolundan yaralandığı öğrenildi.



23 Ağustos 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED