T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 10 ARALIK 2005 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İran'lı kadının aynası

Filmleri tüm dünyada beğeniyle izlenen ve katıldığı festivallerden ödüllerle dönen İranlı yönetmen Panahi 'Ayna' filminde, Mina'nın gözünden İranlı kadınları anlatıyor.

İranlı ünlü yönetmen Jafar Panahi'nin, küçük bir kız çocuğunun gözlerinden bakarak yaşadığı toplumda kadının yerini sorgulayan filmi Ayna, belgeselle konulu film arasında gidip geliyor. 1990'larda yükselen İran sinemasının en önemli genç isimlerinden biri olan Panahi'nin uluslararası arenada pek çok ödül alan filmi, sinema ve gerçek ilişkisini sorguluyor. Azeri yönetmen Panahi, kısıtlı bir konuyu olabildiğince usta bir şekilde beyazperdeye aktarmayı başarıyor. Film çekilirken ka meralara dönen küçük Mina, "Artık bu filmde oynamak istemediğini" söylüyor ve yönetmen Mina'yı sahneyi tamamlamaya ikna edemeyince, onu izleyerek film çekimini sürdürmeye karar veriyor. Film, Mina'nın filmden çıktıktan sonra yaşadıklarını, Tahran gerçekleri eşliğinde aktarıyor. Filmin konusu kısaca şöyle: "Okuldan çıktığında her zamanki yerde kendisini bekleyen annesini göremeyen Mina tam olarak adresini bilemese de evine dönmeye kararlıdır. Doğru yöne gittiğini sandığı bir otobüse biner ve son durağa geldiğinde yanlış yöne gitmiş olduğunu anlar. Evini bulmasına ona yardım edecek kişi ise iyi niyetli bir sürücü olacaktır."

Orijinal Adı: The Mirror Yapım Yılı: 1997 Yön: Jafar Panahi Oyn: Mina Mohammed Khani, Kadem Mojdehi, Naser Omuni, M. Shirzad, T. Samadpour
Cnbc-e - 19.00

İran'ın bol ödüllü yönetmeni

Filmleri büyük yankı uyandıran Cafar Panahi'nin İran sinemasının en önemli temsilcileri arasında yer alıyor. 1995'te New York Film Festivali'nde gösterilen ilk uzun metrajlı filmi "Beyaz Balon", İran yeni dalga sinemasının Batı'ya açılabilen ilk filmlerindendi. Venedik 57. Film Festivali'nde, İran'da kadınların gördüğü baskıyı anlattığı "Daire" filmi ise en iyi film seçilerek Altın Aslan ödülüne layık görüldü. Panaphi'nin filmi İran'da yasaklanırken, pekçok ülkede beğeni topladı.


Pigmelerin ilginç yaşamı ekranda

Saim Orhan'ın sunduğu Ayna, bu kez objektifini Afrika'nın tam ortasına, Orta Afrika Cumhuriyeti'ne çeviriyor. Eski bir Fransız sömürgesi olan bu yerde, başkent Bangui'den Pigmelerin yaşadıkları köye gitmek üzere yola çıkan Ayna ekibi, uzun yolculuğu sırasında Orta Afrika'yı daha iyi tanıma fırsatı buluyor. Ayna ekibi son olarak, bölgedeki Türk Koleji'ne misafir oluyor.
SAMANYOLU / 23:10


Japon Doktor Noboru'nun masajı

Ünal Tanık'ın hazırlayıp sunduğu Yaşayan Ekonomi'de bu hafta, Türk eşiyle Türkiye'ye yerleşmek üzere gelen Japon Doktor Noboru'nun mucizevi masaj koltuğu, tüketicisine standart ürün sunabilmek için ürünlerinde kullandığı sütü kendi üreten Seyran Pastaneleri ve Seda Sayan konserli bayi toplantısı ile ekonomideki son gelişmeler ekrana geliyor.
KANAL 7 / 13.15


Şahan'ın konuğu Uğur Dündar

Şahan Gökbakar'ın tipten tipe girdiği, ünlü karakterlerinin yanı sıra yeni tiplemeleriyle zenginleştirdiği "Dikkat Şahan Çıkabilir"e bu hafta Uğur Dündar ve Hakan Peker konuk oluyor. Programda ayrıca, Enkırmen Engin Jurnal, Anne Ben Manyak Oldum Evi'ndeki olaylar, yerli dizi Aşk Dalaşı'nın yeni bölümü ve tartışma programı Cevizkıran'da yaşananlar ekrana geliyor.
ATV / 23.45


SONRADAN GÖRME
Levent dostlarını görebilecek

Başrollerini Metin Şentürk ve Asuman Krause'nin paylaştığı dizide, etrafındaki insanları ilk defa görecek olan Levent çok heyecanlıdır. Fakat bunu herkesten saklamak ister.
ATV / 20.00


ÇAPKIN
Alev sonunda yumuşuyor

Çapkın, Alev'İ çiçekçide ziyaret ederek onu elde etmek için dil döker. Sonunda Alev de biraz yumuşar. Kız kardeşi Dudu'nun mahallenin berberi Şiştpişt Erol'la görüştüğünden haberi olmayan Koçero, kardeşini evlen-dirmeye karar verir.
SHOW / 20.00


BUFFY
Şüpheler Oz'un üzerinde

Vampirlere ve karanlık güçlere karşı tek başına savaşan kült kahraman Buffy maceradan maceraya koşuyor. Dizinin bu bölümünde vahşice işlenen cinayetler nedeniyle Giles, Willow ve Xander paniğe kapılır. Ekibin şüphesi Oz üzerinde yoğunlaşır
CNBC -E / 23:00


Soygun kanlı bitince

Kadınların içine sıkıştıkları döngüyü anlattığı Daire filminden sonra kamerasını erkeklerin iç dünyasına çeviren yönetmen Jafar Panahi, Kanlı Altın adlı bu filminde, erkeklerin yaşadığı toplumsal sorunları irdeliyor. Film, kanlı biten bir kuyumcu soygunuyla açılıyor. Dükkanın yöneticisini vuran soyguncu dışarı çıkar çıkmaz silahı kendi kafasına doğrultuyor ve filmde geri dönüşlerle onun hikayesini anlatılıyor.
Orijinal Adı: Crimson Gold Yön: Jafar Panahi Oyn: Hassain Emadeddin, Kamyar Sheisi, Azita Rayeji
Cnbc-e - 21.00


Zamanda Kıvrılma-2
Hükümet adına çalışan matematik profesörü Jack Murry, olağanüstü bir olay sonucu ortadan kaybolur. Farklı güçleri olan Charles Wallace, kız kardeşi Meg ile birlikte babasını bulmaya kararlıdır.
Orijinal Adı: A Wrinkle In Time-2 Yön: John Kent Harrison Oyn: Katie Stuart, Gregory Smith, David Dorfman, Chris Potter
TRT 1 - 11.15

Tolga
Büyük Hun Hakanı Attila'nın çağrısına uyan Türkler savaş meydanlarına koşunca, geride kalan sivil halk düşman tarafından acımasızca katledilir. Deli Tuğrul'la birlikte kahramanlıklar gösteren Tolga, yanındaki emanetlerle Attila'ya haber ulaştırmak için yola çıkar. Ancak tekfurun adamları peşlerindedir.
Yapım Yılı: 1975-Türkiye Türü: Macera Yön: Mehmet Aslan Oyn: İrfan Atasoy, Aytekin Akkaya, Deniz Erkanat
KANAL 7 - 14.30

Hayaletler Şehri
Sinema ve Edebiyat kuşağında bu hafta yönetmenliğini Matt Dillion'un yaptığı Hayaletler Şehri ekrana geliyor. Filmde, uluslararası bir dolandırıcılık işine karışan Jimmy, işler beklediği gibi gitmeyince Amerika'da Güney Asya'ya kaçıyor.
Orijinal Adı: City Of Ghosts Yön: Matt Dillon Oyn: Matt Dillon, James Caan TRT 2- 20.10

Mr. Bones
Kabile şefini aramak üzere Amerika'ya gelen Mr. Bones, şefliğinin varisinin Amerika'da ünlü bir golfçü olduğunu görür. Bir yandan Amerika'ya uyum sağlamaya çalışan Bones, bir yandan da kabilesini kurtarabilecek tek kişiyi Afrika'ya götürmeye ikna etmeye çalışır.
Orj. Adı: Mr. Bones Yön: Gray Hofmeyr Oyn: Leon Schuster, David Ramsey
SHOW - 22.00

Murphy Kanunları 2
Kendine Elektrik Bill lakabı takan bir sapık, genç kadınlarla ilişkiye girip onları öldürmektedir. En son zengin bir işadamının kızını kaçırınca tutuklanır.
Orj. Adı: Murphy's Law Yön: Peter Lydon Oyn: James Nesbitt, Cladia Harrison TRT 1 - 23.45


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
TGRT: İst. (212) 454 56 00      Ank. (312) 441 34 00
KANAL 7: (212) 612 90 90       STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85   FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00     STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11       atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01      tv8: (212) 288 51 52
CNBC-e: (212) 335 00 00         NTV: (212) 335 00 00
KANAL A: (312) 318 69 70       RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi