T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 11 ARALIK 2005 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Açık lise çözümüne tam destek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın meslek liselilerinin ÖSS'de yaşadığı "katsayı engelini açık lise diplomasıyla aşma" formülünü getiren değişiklik kamuoyunda da yoğun destek gördü. İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı İbrahim Solmaz, MEB'in meslek liselilere açık lise diploması vererek bulduğu çözümü olumlu bulduklarını söyledi. "Henüz somut bir çözüm yok ancak öğrendiğimiz kadarıyla açıköğretim lisesi diploması alma imkanı da tanıyarak mesleki eğitimdeki öğrencilere kolaylık düşünülüyor" diyen Solmaz, yine de öğrencilerin bir yıl kaybedeceklerine dikkati çekti.

YÖK, ENGELİ KALDIRMALI

Asıl çözümü getirmesi gereken ve milyonlarca insanın talebini görmesi gerekenin YÖK olduğunu dile getiren Solmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "1998'de bu engellemeyi hiçbir yasal dayanak olmadan getiren YÖK'tür. 1976 yılından 1998'e kadar imam hatip öğrencileri Milli Eğitim Temel Kanunu'na göre genel lise öğrencileri ile aynı değerlendirmelere tabiydi. Kanun aynı kanun ancak, ÖSS'yi düzenleme yetkisini kullanan YÖK; yasaya aykırı olarak bir engelleme getirmiştir. Bizim istediğimiz 1998'e kadar yıllarca uygulanmış yasal mevzuatın tekrar getirilmesi ve öğrencilerin bir yıl daha katsayı için kaybetmek zorunda kalmamaları."

Sorunu epeyce çözer

Ak Parti Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın lise yönetmeliği ile getirmeyi planladığı değişikliği "sorunu epeyce çözücü" olarak değerlendirdi. Meslek liselilerin kalıcı çözüm beklediğini belirten Özyılmaz şunları söyledi: " Ülkemizde mesleki ve teknik eğitimin sıkıntıları var. Bunların başında da üniversitede kendi alanlarına yakın bölümlere bile bu öğrencilerin devam etmekten mahrum bırakılmalarıdır. Meslek liselerinden meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş bir çözüm değildir. Bu okullar ele alınarak yeniden tanımlanmalı, sorunları çözülerek, toplumsal cazibe alanı haline getirilmelidir."

İHL'ler halkın talebi

Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi ise sözkonusu uygulamanın geçici bir çözüm olacağını belirterek, "Bizim hükümetten istediğimiz halkın taleplerini dikkate almasıdır" diye konuştu. "Milyonları bulan meslek lisesi mezunlarının eğitim-öğrenim haklarının ideolojik baskılarla gasp edilmesini" kabul edilemez olarak değerlendiren Tanrıverdi, şunları söyledi: "YÖK katsayı konusunu adeta ideolojik baskı aleti yaptı.İmam hatipler bu milletin talebidir. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan isteğimiz halkın isteğidir. Yani eğitimdeki fırsat eşitliği herkese sağlanmalıdır"

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi