T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 11 ARALIK 2005 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Neşet Ertaş sokak çocukları için söyledi

Olivium Alışveriş Merkezi'nin düzenlediği ve geliri hayır kurumları ile derneklere bağışlanan konserlerin beşincisinde Neşet Ertaş, sevenleriyle buluştu. Konser, coşkulu kalabalıkla bir şölene dönüştü. Konser sırasında Neşet Ertaş'a eşlik eden sevenleri şarkılara eşlik etti. Olivium Outlet Center, 'yardım platformu' adını verdiği alanı üç haftada bir, farklı dernek ve vakıflara tahsis ederek, elde edilen geliri yardıma muhtaç insanların yararına kullanılması için bu vakıf ve derneklere aktarıyor.

  • FERHAT ULUDAĞLAR


    Çayeliler birleşiyor

    İstanbul'da faaliyet gösteren Çayeli dernekleri tek çatı altında toplanıyor. Çayeli Derneği Başkanı Avukat Yılmaz Hüsrev'in verdiği bilgiye göre, Çayeli Derneği, Avrupa Yakası Çayeliler Derneği, Aşıklar Deresi Derneği, Senoz Deresi Derneği, Yeşiltepe Köyü Derneği ve Kemer Köyü Derneği'nin bir araya gelerek kurduğu Çayeli Dernekler Birliği'nin merkez ve lokali, bugün Üsküdar'daki yeni yerinde faaliyete geçecek.


    DEHAP üyeleri Şemdinli'ye alınmadı

    Şemdinli'de meydana gelen patlama sonrası 'Şemdinlililer bu olaylara tanıklık edemez' şeklindeki açıklamaları protesto etmek amacıyla feshedilen DEHAP üyeleri protesto gösterisinde bulundu. Gösteriye katılmak için Türkiye'nin 30 ilinden bölgeye hareket eden DEHAP üyelerinin Hakkari sınırlarına girmesine güvenlik güçleri izin vermedi. Bu durum, Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari'de yapılan basın açıklamaları ve oturma eylemleri ile protesto edildi.

  • HAKKARİ (CİHAN)


    Dünya S.O.S veriyor !

    9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, doğayı korumanın önemine işaret ederek, "Bunu yapmazsak gıda güvensizliğine gideriz. Yani dünya halkları aç kalacak" dedi. Dünyanın S.O.S verdiğini, yerkürenin "ben ölüyorum" dediğini ifade eden Demirel, dünyanın bu hale gelmesinin nedeninin "teknoloji" olduğunu ifade ederek, sorunun yine teknoloji kullanılarak aşılabileceğini söyledi. Türkiye'nin su, toprak, insan kaynakları bakımından "gıpta edilecek" bir ülke olduğunu, ancak ülkenin doğal kaynaklarının kirlendiğini ifade eden Demirel, "Kaynakları kirletip insanlığın önüne çıkamayız" dedi. "Dumansız işlere gitmek lazım" diyen Demirel, Türkiye'nin nükleer enerjiyi kullanması gerektiğini söyledi.

  • ANKARA (A.A)


    Öğretmenlere hüzünlü veda

    Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, evlerine dönerken dün geçirdikleri trafik kazasında ölen iki öğretmen için görev yaptıkları ilköğretim okulunda tören düzenlendi. Trafik kazasında ölen öğretmenler Üzeyir Durmaz (36) ve Erdoğan Şimşek (39) için düzenlenen törene, Salihli Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık, öğretmenler, öğrenciler ve yakınları katıldı. Törende olaydan duyulan üzüntü belirtilirken, eğitim camiasına ve ailelere başsağlığı dilendi. Her gün okula ölen öğretmenlerle gidip gelen 20 yıllık öğretmen Zahide Şen, arkadaşlarının ardından gözyaşı dökerken, "Onlar benim kardeşim gibiydi. Sabah birlikte geldik. Akşam yetişkinler için okuma yazma kursu olmasaydı o otomobilin içinde ben de olacaktım" dedi.


    Yeni çocuk yuvası inşaatı bitiyor

    Manisa Valisi Orhan Işın, devlet-vatandaş işbirliğiyle yaptırılan, 0-12 yaş grubu çocukların barınacağı yuva inşaatında incelemelerde bulundu. Yuva için yapılan 2 ihale sonucunda 550 milyar liraya 4 bina inşa edildiğini ifade eden Işın "Odalar 14 kişilik olacak. Yetmediği takdirde odalara 20 kişi alınabilir. O zaman binalarda 80 kişi bulunacak. Yuvayı, personel ataması yapılmadan açmayı düşünmüyoruz. Bakanlık ile gerekli protokol yapılmıştı, toplam 35 personele ihtiyaç var. Çevre düzenlemesi ve personel ataması yapıldıktan sonra yuvamızın açılışı gerçekleştirilecek" dedi.


    Antalya'da yaz bitmedi

    Antalya'da yaz mevsiminin etkisi bitmedi. Hava sıcaklığının yüksek olması ve hafta sonu nedeniyle turistler ve Antalyalıların bir bölümü, sahilde güneşlendi, bir bölümü denize girdi. Hava sıcaklığının 22 dereceye, deniz suyu sıcaklığının ise 20 dereceye ulaştığı kentte, turistler ve Antalyalılar, Konyaaltı Plajı'na giderek güneşlendiler, denizin tadını çıkardılar. Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki hafta salı gününden itibaren Akdeniz bölgesinin yağışlı havanın etkisi altına gireceğini vurguladılar.

  • ANTALYA (A.A)


    Cinsiyete göre mezar rengi

    Zonguldak'ın Çatalağzı Beldesi'ndeki mezarlıkta çevre düzenlemesi yapılarak kadınlara ait mezarlar pembe, erkeklerinkiler de sarı ve mavi renge boyandı. Başkan Mehmet Alim, ülkelerin çağdaşlığının en önemli göstergelerinden birinin de mezarlıkların temizliği olduğunu, gerçekleştirdikleri çevre düzenlemelerinin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Alim, şöyle konuştu: "Mezarlık ziyaretlerinin temiz bir ortamda yapılmasını önemsiyoruz. Belediye personelimizin gayretleriyle mezarlığımızı kısa sürede kötü görünümden kurtardık. Diğer belediyelere de örnek olacak çalışmalarımız devam edecektir"dedi.


    Gaziantepliler 'lobi' yapacak

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen basın toplantısında, Gaziantep'i il dışında temsil eden kişilerin, büyük gayretle federasyon çatısı altında toplanmasının Gaziantep'in tanıtımı ve vizyonu açısından önemli olduğunu söyledi. Güzelbey, "İl bazında federasyon kuran ilk biziz. Amacımız Türkiye genelindeki 22 derneğin hepsini çatımız altında toplamak ve dernek sayısını 3'e katlamak. Türkiye genelinde Gazianteplileri birleştirerek güçlü bir lobi oluşturacağız. Tek yumruk olup, etkinliğimizi artıracağız" dedi.

  • GAZİANTEP (A.A)


    Suç makinesi çeteye 'derin darbe' operasyonu

    Konya ve Akşehir polisinin ortaklaşa yürüttüğü "Kaçakçılık, uyuşturucu, silah ticareti, işkence ve çek senet" olaylarıyla ilgili 'silindir operasyonu' ile Akşehir ve Adsız Beldesi'nde 15'i kadın 60 kişi gözaltına alındı. Çeşitli ev ve işyerlerine düzenlenen baskınlarda 16 tabanca, 15 av tüfeği, 14 kuru sıkı tabanca, 12 kasatura, kama ve bıçak, bin 145 çeşitli çap ve markalarda dolu fişek ile çok sayıda çek senet ve para ele geçirildi. Liderliğini Yüksel E.'nin yaptığı çetenin üyesi olduğu iddia edilen 60 kişiden 46'sı, dün sabaha doğru Konya Numune Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından Akşehir Adliyesi'ne sevk edildi. Gözaltına alınan 46 kişiden 9'u tutuklanırken, 26'sının da tutuklanabileceği belirtiliyor.

  • KONYA (İHA)


    Sırbistan'da kayboldu Muğla'da bulundu

    Kimlik beyanında bulunamadığı için Milas'ta jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan ve adının Şasa olduğunu beyan eden şahsın sırp uyruklu Aleksandır Djuliç olduğu ortaya çıktı. Polis, ülkesinde hafızasını kaybeden Djuliç'in İstanbul'dan yürüyerek Milas'a ulaştığını söyledi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi