T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 23 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yargıyla hukukumuz

Orhan Pamuk ve Yücel Aşkın davalarının tartışılacağı İskele Sancak'ta, hukuk, adalet gibi kavramların yanısıra, son dönemin en tartışmalı konusu 'yargıya müdahale' konusu da var.

Gündeme geldiği andan itibaren kamuoyunun yakından takip ettiği ve Türkiye'de yargı ve özellikle sanat-tarih ilişkisinin tekrar tartışılmasına neden olan yazar Orhan Pamuk ve Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın davaları bu akşam İskele Sancak'ta tüm boyutlarıyla masaya yatırılıyor. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun yönettiği programa, İstanbul Barosu eski Başkanı Yücel Sayman, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, eski milletvekili Mehmet Gül, AK Parti Milletvekili Bekir Bozdağ, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin ve Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink konuk olarak katılıyor. Hukuk ve siyaset alanlarında uzman isimlerin katılacağı programda, Orhan Pamuk ve Yücel Aşkın davaları ekseninde son günlerde oldukça sık tartışılan Türk yargısına yapılan müdahaleler ele alınıyor. Programda, "İçten ve dıştan yapılan müdahaleler yargıyı etkilemeye yönelik mi?", "Yargı siyasallaşıyor mu?", "Avrupa Birliği Türk yargısı üzerine baskı mı yapıyor?", "Sorun yasalardan mı kaynaklanıyor, uygulayıcılardan mı?", "TCK yeniden değişmeli mi?", "Türklük, cumhuriyet, devletin temelleri ve kurumlarına hakaretle ilgili 301. madde değişmeli mi?" gibi sorular cevaplanıyor.
KANAL 7 / 23.30


Hapiste temiz kalmak

Sundance Film Festivali'nde sinemanın duayen isimleri ve eleştirmenlerden oldukça iyi tepkiler alan Hayvan Fabrikası adlı film, oyuncu kadrosunda Mickey Rourke, Tom Arnold gibi küçük ama etkileyici roller oynayan usta isimleri barındırıyor. İktidar ilişkileri, güç ve adalet kavramlarını irdeleyen filmin konusu şöyle: Bir uyuşturucu meselesi yüzünden içeri düşen 21 yaşındaki Ron, hapisteyken meydana gelebilecek olaylardan korkmaktadır. Korunmak için hapishaneyi krallığı gibi idare eden Earl'e sığınır. Zaman içinde Earl'ün gerçek yüzünü görmeye başlayan Ron, asıl korkması gereken kişinin o olduğunu anlar.

HAYVAN FABRİKASI

Orj Adı: Animal Factory Yön: Steve Buscemi Oyn: Willem Dafoe, Edward Furlong, Danny Trejo
Cnbc-e / 22.00


Bakan'la maliye

Taha Akyol'un hazırlayıp sunduğu Eğrisi Doğrusu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın konuk olduğu programla terkar ekranlara getiriliyor. Programda uzun bir aradan sonra tek haneli enflas-yonla yönetilmeye başlanan Türkiye'nin mali politikalarını açıklayan Unakıtan, kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve vergi reformuna ilişkin çalışmaları da TV izleyicileri ile paylaşıyor. CNNTÜRK / 22.00


Tarafsız işler

Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'ye bu akşam, vizyona girmeden dikkatleri üzerine toplayan yönetmenliğini Yılmaz -Erdoğan'ın üstlendiği Organize İşler filminin oyuncuları Demet Akbağ ve Altan Erkekli konuk oluyor.
CNN TÜRK / 20.00


Eski reklamlar

Can Kozanoğlu ve Kanat Atkaya'nın birlikte hazırladığı Arka Sayfa'da bu akşam geçmişten günümüze reklam dünyası ele alınıyor. Organize İşler adlı filmin oyuncularından Tolga Çevik ve Özgü Namal'ın konuk olaraka katılacağı programda ayrıca Atkaya ve Kozanoğlu, seçtikleri kitaplar üzerine değerlendirme yapıyor ve izledikleri DVD'lerden örnekler vererek önerilerde bulunuyor.
NTV/ 23.30


BÜYÜK YALAN
Emirhan'ın evine giden Rüksan şok geçiriyor

Başrollerini Emrah ve Sinem Öztufan'ın üstlendiği dizide, Emirhan'ın babasına olan kızgınlığı devam etmektedir. Okan'ın kardeşi olduğunu öğrendikten sonra onu şirkette iyi bir konuma getirir. Reyhan ve Emirhan'ı görmek için evlerine giden Rüksan, karşısına çıkan manzarayla şoka girer.
ATV / 20.00


HAYAT BİLGİSİ
'Haydi Ramadan Okula' kampanyası

Perran Kutman ve Tarık Papuçcuoğlu'nun rol aldığı dizide, Afet ve Emin'in arası düzeliyor. Amil, Ramadan'ı kız öğrenci kılığına sokup 'haydi kızlar okula' kampanyasından yararlanıyor.
SHOW /20.00


IHLAMURLAR ALTINDA
Maskeli baloda maskeli âşıklar

Bülent İnal ve Özge Borak'ın rol aldığı dizide, Filiz'le Yılmaz arasındaki tehlikeli yakınlaşma artık önlenemez bir hal almıştır. Yılbaşı gecesi için düzenlenen maskeli baloda ise, Filiz'in en önemli davetlisi elbette ki, Yılmaz olacaktır.
KANAL D/ 21.45


Kurtuluş Günü
Uzaylılarla kurduğu her türlü iletişim denemesinin başarısızlığının ardından şimdi de kablo teknisyenliği yapan eski bilim adamı David, uzaylıların bir günden daha kısa süre içerisinde dünyaya saldıracağını farkedince hükümeti uyarır.
Orijinal Adı: Independence Day Yön: Roland Emmerich Oyn: Will Smith, Bill Pullman, Mary McDonnell, Yapım Yılı: 1996
TRT 1 / 19.55

Yapsam mı Yapmasam mı?
Düğün planlayıcısı olarak çalışan Lauren'a zengin ve şımarık Darla'nın düğününü hazırlama görevi verilir. Erkek arkadaşı Nick'le çok mutlu olan Lauren, hazırlığını yaptığı düğünün Nick'in düğünü olduğunu öğrenince birden alt üst olur.
Orijinal Adı: I Do (But I Don't) Yön: Kelly Makin Oyn: Denise Richards, Dean Cain, Karen Cliche, Yannick Bisson, Tim Rozon
TV8 / 20.30

Kızıl Ejder
FBI'daki görevine geri dönen Graham bir seri cinayet vakası ile karşı karşıyadır. Kurbanlarının vücudunda kendine has bir diş izi bırakan Kızıl Ejder'i yakalamak için kendi elleriyle hapse tıktığı, eski düşmanı Dr. Hannibal Lecter'den yardım ister.
Orijinal Adı: Red Dragon Yön: Brett Ratner Oyn: Anthony Hopkins, Emily Wakson, Edward Norton, Ralph Fiennes
SHOW /22.00

Amistad
Köle ticareti yapmakta olan İspanyol gemisi "La Amistad", 1839'da Küba sahillerinden içinde 53 Afrikalı köle ile hareket eder ancak çok geçmeden gemide isyan çıkar ve köleler gemiyi ele geçirirler. ancak köleler denizciliği bilmemektedirler.
Orj Adı: Amistad Yön: Steven Spielberg Oyn: Morgan Freeman, Anthony Hopkins, John Quincy Adams Türü: Macera
TGRT/22.30

Gladyatör Polis
Andrew Garrett "Oyun" adlı ölüm dövüşlerinin sırrını ortaya çıkarmaya çalışan bir polistir. Gladyatör takma adıyla dövüşlere katılır. Dövüşü düzenleyen Parmenion, ondan antik bir kılıçla kendisine karşı dövüşmesini ister.
Orijinal Adı: Gladiator Cop Yön: Nıck Rotundo Oyn: Frank Anderson, Dan Carter Yapım Yılı: 1995 Türü: Aksiyon / Macera
STAR / 02.30


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00 TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi