T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 26 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Amerikan usûlü ceza

Ceza Muhakemesi Kanunu'yla getirilen Amerikan usulü ceza yöntemleri start alıyor. Denetimli Serbestlik Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayınlanması ile ev hapsi başta olmak üzere ABD usûlü cezalar uygulanacak

Bilal
Çetin

Yeni Ceza Muhakemesi Kanunu'nun getirdiği 'Amerikan usulü ceza' yöntemleri start alıyor. Ceza Muhakemesi Kanunu'yla hapis cezası yerine, cezanın konutta çekilmesi, belli bir yere gitmenin yasaklanması veya belli bir meslekle uğraşmaktan 'men' edilmek gibi ceza yöntemleri getirildi. Bu cezaların uygulanması için gerekli olan Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmeliğin yayınlanmasının ardından Türk hakimleri de Amerikan usülü cezalara hükmedebilecek.

EV HAPSİ

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik yeni TCK ve CMK ile getirilen evde hapis uygulamasının nasıl yapılacağı düzenliyor. Yönetmelik hükümlerine göre adliyelerde denetimli serbestlik şube müdürlükleri kurulacak. Evde hapis cezasına çarptırılanlar buralara müracaat ederken yapılacak denetim planında ise mahkeme kararında belirtilen konutun adresi, infazın başlama ve bitiş tarihi, denetimli serbestlik görevlilerinin hangi aralıklarla hükümlünün aile ve sosyal çevresi ile görüşeceğine dair bilgilere yer verilecek. Hükümlünün mahkeme kararında belirtilen, konutta cezasının yerine getirilmesinin denetimi şube müdürlüğü tarafından yeterli imkanların olmaması halinde ise polisler tarafından yapılacak.

Hapis cezasını evinde çekecek olan ancak zorunlu durumlarda konutlarını terkedebilecek.

SİLAH YASAĞI

TCK ve CMK bazı suçlarda ehliyet ve silaha el konulmasına imkan tanıyor. Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikle her türlü taşıtları veya bunlardan bazılarını kullanamamak ve gerektiğinde kaleme makbuz karşılığında sürücü belgesini teslim etmek yükümlülüğü getiriliyor. Yönetmelikle silah bulunduramamak veya taşıyamamak, gerektiğinde sahip olunan silahları makbuz karşılığında adli emanete teslim etmek yükümlülüğü de getiriliyor.

Fanatikler maç saatini karakolda geçirecek!

Yönetmelik özellikle stadlardaki futbol terörünün önlemeye yönelik hükümler de taşıyor. Yönetmelik hükümlerine göre maçlara girmesi yasaklanan fanatiklerin belli zamanlarda belli yerlere başvurması zorunluluğu getiriliyor. Bu düzenlemeye dayanarak futbol fanatiklerinin maç sırasında karakollara başvurması zorunluluğu getirilmesine zemin oluşturulmuş oldu.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi