T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 30 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Baskıyı yapan Bıçakcı

Yıldırım'ın, federasyonu ihbarcılıkla suçlamasından sonra, Serkan ile adını FIFA'ya veren Hamit arasındaki telefon konuşmasının kaydı yayınlandı. Bantta Hamit açıkça Bıçakcı'nın kendisine baskı yaptığını söylüyor.

FIFA Disiplin Kurulu'nda devam eden olaylı Türkiye-İsviçre Dünya Kupası baraj maçı soruşturmasının bir numaralı sanığı pozisyonuna geçen Serkan Balcı, Hamit Altıntop ile yaptığı telefon görüşmesini kaydetti. Bu bant dün FB TV'de yayınlandı. Schalkeli futbolcu Hamit'in de Serkan'dan özür dileyip "Pişmanım. Başkan aracılığıyla avukatlar baskı yaptı" dediği ortaya çıktı. Hamit, Federasyon avukatlarının, yanlarında Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı da varken kendisine Serkan'ın adını vermesi için telkinde bulunduğunu anlattı. Schalkeli futbolcu, durumu muhakeme etmek için zamanının olmamasından yakındı.

DOSYADA SERKAN YOK

Serkan, Hamit'le arasındaki görüşmeyi cep telefonuna kaydedip, Başkan Yıldırım'a dinletince ortalık karıştı. Yıldırım önceki gün Futbol Federasyonu'nu genç oyuncuyu ihbar etmekle suçlarken federasyon ise dün yazılı açıklamayla, FİFA Disiplin Komitesi'ndeki dosyalarda Serkan'ın isminin bulunmadığını savundu. Bu arada, FİFA dün Futbol Federasyonu'na Serkan'ı Ocak ayı içinde ifade için İsviçre'ye çağırdığını bildirdi. İsviçreli futbolcu Grichting'in "Bana vuran Serkan değil" açıklamasının ise Serkan'ı cezadan kurtaracağı belirtiliyor.

İşte o telefon görüşmesi


SERKAN BALCI: Seni saat 10.00'da çağırıyorlar.11.00'de toplantı var,saat 10.00'da diyorlar ki "Serkan'ı suçlayacaksın" öyle mi?
HAMİT ALTINTOP: Onun adını ver dediler. Bilmiyorum ya... Oyalamak mı istiyorlar. Öyle bir şey. Vallahi bak çok pişmanım. Biraz düşünme zamanım olsa zaten hayatta söylemezdim. Ama o kadar çabuk oldu ki kardeşim...
SERKAN BALCI: Baskı yaptılar değil mi? Ben anlıyorum seni. Yani kimsenin ismini vermeyeceksin, sadece Serkan'ın ismini vereceksin.
HAMİT ALTINTOP: Evet. Sadece Serkan'ın ismini ver dediler.
SERKAN BALCI: Niye ya?
HAMİT ALTINTOP: Avukatlar. Başkan (Federasyon Başkanı) yanlarındaydı. Avukatlar dedi işte.
SERKAN BALCI: Serkan'ın ismini vereceksin diye değil mi?
HAMİT ALTINTOP: Vallahi bak çok pişmanım.
SERKAN BALCI: Yok canım seninle alakası yok ya. Onların yaptığı ayıp ya. Kendilerini kurtarmak için birilerini ateşe atıyorlar kardeşim.
HAMİT ALTINTOP: İnşallah hiçbir şey olmaz kardeşim.
SERKAN BALCI: İnşallah... İnşallah... Sen pişman olacaksan zaten senin kendi iç niyetin önemli zaten. Sen iyi niyetli bir insansın zaten...
HAMİT ALTINTOP: Allah razı olsun kardeşim
SERKAN BALCI: Tamam kardeşim benim. Sıkma sen canını.
HAMİT ALTINTOP: Haydi kendine iyi bak.
SERKAN BALCI: Haydi öpüyorum.

Fatura Alpay ve Özdilek'e

2006 Ocak ayı içerisinde sonuçlanması beklenen Türkiye-İsviçre milli maçı soruşturmasında, Milli Takım'dan Alpay ile İsviçreli futbolcuya çelme attığı tespit edilen milli takım eski antrenörü Mehmet Özdilek'in ceza alabileceği belirtiliyor. Bunun dışında soruşturma kapsamında Futbol Federasyonu için açılan bir dosyanın da yer aldığı kaydediliyor. İfadesi alınan Fatih ve Volkan hakkında herhangi bir dosya açılmadığı, bununla birlikte Fatih Terim'in soruşturma kapsamında hiç değerlendirilmediği belirtildi. Milli Takım oyuncularından herhangi biri ceza alırsa, bu FIFA'nın Futbol Federasyonu'ndan teşmilini istemesi halinde Turkcell Süper Ligi'nde de uygulanabilecek.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi