T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 30 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ekrana kan sıçradı

2005'te kadın ve gelin-kaynana programları can aldı. Kadın programları nedeniyle 6 cinayet işlenirken, Ata şöhretin kurbanı oldu. Diziler ise ekrandaki ağırlığını arttırdı

Haber programlarından dizilere, yarışmalardan tartışma programlarına, reality show'lardan kadın programlarına kadar pek çok yapımın birbiriyle kıyasıya mücadele ettiği 2005 yılı geride kalırken, programların çoğu, izleyenlere bir şey kazandırmadığı, insanların reyting kavgasına kurban edildiği ve aile yapısını zedelediği gibi gerekçelerle yoğun eleşti-rilere maruz kaldı. 2005 yılında kadın programları nedeniyle cinayetler işlendi, Gelinim Olur musun'un ünlü damadı Ata, hayatın kaybetti. Dizi enflasyonu yaşanan 2005'te Kurtlar Vadisi birinciliği kimseye kaptırmadı. Eğlencede Şahan öne çıkarken, M. Ali Erbil yine ne yapsa reyting topladı.

KADINLAR CAN VERDİ

Kadın programları yıl boyunca en çok tartışılan programlar arasındaydı. Katılanların hayatlarına malolacak boyutlara ulaşan kadın programları yüzünden 6 kişi hayatını kaybetti. BBG ile başlayan yarışma programlarının yenileri beklenen reytingi yakalayamadı. Tülin, Caner ve Semra Hanım bu kez sabah programlarının gediklisi oldu. Caner'in katıldığı bir programda kafasında bardak kırması, herkesi şaşırtırken, acı haber Adana'dan geldi. Semra Hanım'ın oğlu Ata, uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybetti. Ebru Akel'in sunduğu Hayaller Gerçek Oluyor ve Pembe Bir Oyun ise, reytingi alamayınca kaldırıldı.

ATA ÖLDÜ, SEMRA HANIM TV'DE

2005'te yüksek reyting getirdiği görülen dizilerin sayısı günden güne arttı. Bu kadar çok dizi izleyici tarafından takip edileme-yince bu yapımların önemli bir kısmı yayından kaldırdı. Kurtlar Vadisi, Bir İstanbul Masalı, Aliye, Avrupa Yakası, Yabancı Damat, Ekmek Teknesi, Şubat Soğuğu, Cennet Mahallesi 2005'in en çok izlenenleri arasında yer aldı. Bir İstanbul Masalı ve Ekmek Teknesi izleyiciye veda ederken, Emret Komutanım ve Ihlamurlar Altında diğerleri arasından sıyrılmayı başardı.

Kurtlar Vadisi ise bir diziden öte bir olguya dönüştü. Köpek, Alacakaranlık gibi dizilerin rekabet edemediği dizideki şiddet sahnelerinin özellikle çocukları kötü etkilemesi büyük tartışmalara neden oldu.Reyting rekorları kıran yapımın son iki bölümünde Hollywood'un ünlüleri Sharon Stone ve Andy Garcia boy gösterirken, dizinin devam filmi Kurtlar Vadisi- Irak'ın çekimleri de tamamlandı. Son bölümlerde dizi arasında reklamlarla tanıtılan film, Şubat ayında gösterime girecek.

YILDIZ TİLBE - İBO KARŞILAŞMASI

Hafta sonları ekrana gelen eğlence programları ve talk show'larda da rekabet kızıştı. Beyazıt Öztürk TV'de 10. yılına başlarken, Behzat ve Süheyl Uygur kardeşlerin sunduğu Şahane Pazar da 8 yılı geride bıraktı. Herkes Bunu Konuşuyor ile alışılmış program formatının dışına çıkan Bayülgen, Televizyon Makinası'na başladı. 2005'in mizahtaki yeni ismi ise Şahan Gökbakar oldu. Yılın sonlarında İbo-Yıldız Tilbe rekabeti başladı.

  • GÜLDEN TÜMER


    Topbaş İskele Sancak'ta

    Mustafa Karaalioğlu'nun yönettiği İskele Sancak'a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuk oluyor. Gazeteci Serpil Yılmaz, Eyüp Can ve Oral Çalışlar'ın katılacağı programda, Topbaş, konuk ve izleyicilerin; 'Trafik sorunu çözülebilecek mi? 116 Çözüm neyi içeriyor? İstanbul depreme ne kadar hazır? Raylı sistem çalışmaları ne aşamada? Yeni konut projeleri var mı? Nerelere konut yapılacak?' Başka projeler var mı? gibi sorularına cevap veriyor.
    KANAL7 / 23.30


    IHLAMURLAR ALTINDA
    Maskeler altında aşk

    Bülent İnal veTuba Büyüküstün'ün rol aldığı dizide, Elif, Yılmaz'ı maskesine rağmen elbette tanımıştır. Yılmaz da Elif'i görünce alt üst olur.
    KANAL D/21.45


    HAYAT BİLGİSİ
    Emin gelmiyor Afet tavırda

    Perran Kutman ve Atlan Gördüm'ün rol aldığı dizide her şeyi açık açık konuşmaya karar veren ancak Emin'in buluşmaya gelmemesine çok bozulan Afet, Emin'e tavır alır. Oysa Emin'in geçerli bir sebebi vardır.
    SHOW TV/20.00


    ŞUBAT SOĞUĞU
    Bilal Aziz Tarman'ı köşeye sıkıştırıyor

    Kenan Bal ve Suavi Eren'in rol aldığı dizide, Aziz Tarman okulları hedef alıyor. Tahir Mutlu, platformu ve bütün okulları dikkatli olmaları hususunda uyarıyor. Diğer yandan Bilal, Tarman'ı köşeye sıkıştıracak ilginç bir hamle yapıyor.
    SAMANYOLU / 22.00


    Kural Dışı
    Amerikan Komando Birliği'nin lideri olan Nathan West'in emrinde eğitilen bir grup asker Kolombiya'nın yağmurlu ormanlarında kaybolur. Ekipten sadece iki kişi hayatta kalmıştır. Olayı araştırmak için Julia adından bir kadın ajan atanır.
    Orijinal Adı: Basic Yön: John Mc Tiernan Oyn: John Travolta, Connie Nielsen
    TRT 1 - 20.35

    Ağla Sevgili Yurdum
    Bir süredir haber alamadığı oğlunu bulmak üzere Johannesburg'a giden Rahip Kumalo ile bir soygun sırasında cinayete kurban giden oğlunun cesedini almak üzere kente gelen zengin beyaz James Jarvis'in yolları kesişir.
    Orj Adı: Cry The Beloved Country Yön: Darrell Roodt Oyn: James Earl Jones, Tsholofelo Wechoemang, Richard
    Cnbc-e - 22.00

    Komplo
    Montreal'da NYC isimli caz kulübü işletmecisi Nick Wells, diğer yandan profesyonel bir hırsızdır. Tam hırsızlığı bırakmaya karar vermişken, eski dostu ve yasadışı işlerindeki finans ortağı Max, Nick'in reddedemeyeceği bir teklifle gelir.
    Orijinal Adı: Score, The Yön: Frank Oz Oyn: Robert De Niro, Edward Norton, Marlon Brando Türü: Macera
    SHOW - 22.00

    Kızıl Gezegen
    Yıl 2050'ye geldiğinde gezegenler arası yolculuklara başlamıştır. Mars'a yerleşmek için hazırlıklar başlar. Bunun üzerine küçük bir öncü ekip, Merih'e iner. Ancak gezegende karşılaşacakları manzara hiç de bekledikleri gibi olmaz.
    Orj Adı: Red Planet Yön: Antony Hoffman Oyn: Val Kilmer, Benjamin Bratt, Carrie-Anne Moss, Tom Sizemore, Simon Baker TGRT - 22.15

    Denizde Tuzak
    John ve Rae Ingram çifti Sarasen adlı tekneleriyle bir deniz yolculuğuna çıkmaya karar verir. Yolculukları sırasında küçük bir kayığı süren Hughie Warriner adlı adam gemilerindeki herkesin gıda zehirlenmesinden öldüğünü söyler. Ancak gerçekler hiç de öyle değildir.
    Orijinal Adı: Dead Calm Yön: Phillip Noyce Oyn: Sam Neill, Nicole Kidman
    ATV - 00.15


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 448 90 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00 TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi