T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 31 ARALIK 2005 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Resul TOSUN

Yeni yıl mesajı

Bugün senenin son günü olması hasebiyle farklı bir yazı hazırlamıştım. Ama bilgisayarın başına oturduğumda değerli bir dostumdan aldığım aşağıdaki mesajı sizlerle paylaşmanın daha faydalı olacağını düşündüm.

Deprem sonrası Pakistan'a giden iki doktorun mesajına kulak verelim:

"Esselamu aleykum

Bu e-malili Pakistan'dan yazıyoruz. Buraya gönüllü doktorlar olarak Türkiye'den geldik. 2-3 haftadır İslamabad'daki depremzede kamplarında ve Muzafferabad'da hastalarla ilgilendik. Geldiğimizden beri gördüğümüz su ki burası medyada TV'lerde yansıtılanın çok ötesinde.. Muzafferabad'da resmi rakamlara gore 100 binden fazla mevta var. Gayri resmi rakamlar bundan çok daha fazla. Su an 2 milyon evsiz var. Kamplara yerleştirilenlerin sayısı 10 bini bile bulmuyor. Yollar kapalı olduğundan hala ulaşılamamış köyler var. İnsanlar gece soğukla mücadele ediyor. Ve havalar git gide soğumaya devam ediyor. Gündüz gece arasında muazzam sıcak farkı var. Depremden sağ çıkan insanları yeni bir tehlike bekliyor: Soğuklar..

Buraya acilen prefabrik köyler kurmak gerekiyor. Çalışmalar yapılıyor, ama finans yetersiz. Bütün dünya bu konuda harekete geçmeli. Diğer deprem olan ülkelere göre bir kıyas yapılırsa Türkiye'deki ve İran'daki deprem nisbeten sıcak mevsime rastladı. Endonezya zaten tropikal bölge. Burası ise cidden acil finansal desteğe muhtac.. Lütfen bu konuda himmet sahipleri harekete geçsin. Musibet musibetzede için bir imtihan olduğu gibi musibet zedelere maddi-manevi destek olmak da diğer insanlar için bir imtihan vesilesidir. Peygamberimiz (ASM): "Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir" buyuruyor. "Bizden değildir" dediği bedbaht zümreye dahil olmamak için elimizden geleni yapalım. Müslümanın müslümandan baska dostu olmadığı bu son hadiseyle bir kez daha anlaşıldı. Pakistan fakir bir ülke olduğundan diğer ülkelerdeki hadiselerde boy gösterisi yapan ülkeler buraya fazla destek vermiyor..

Lütfen elimizden geleni yapalım.. Buraya doğrudan ya da banka aracılığıyla az çok demeden herkes bir şeyler göndersin. Emin olun gonderilen yardimlar kurusuna kadar yerini buluyor.

Burayı ziyaret eden bir is adamı ağabey bir yerel TV'ye demeç verirken dedi ki: "Bir tanıdığım benim aracılığımla buraya para göndermişti. Eğer gelip buradaki manzarayı görse bütün servetini gönderirdi.."

Allah CC bütün gayret sahiplerinden razı olsun. Selam ve dua ile..
Dr.H.Orhan Dr.D.Gölet"

Bu düşüncelerle yeni yılın hayırlar getirmesini diliyorum.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi