AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Ekranlar tarihi güne kilitli

Televizyonlar, AB yolculuğumuzun kaderini belirleyecek olan kritik güne kilitli. AB yolculuğumuzun kaderinin belirleneceği bugün, özel haber programlarının yanısıra gün boyu yayınlarla tüm gelişmeler ekrana yansıtılacak.

Türkiye, tarihinin en kritik günlerinden birini yaşıyor. AB müzakerelerinin bugün resmen başlaması ve 17 Aralık'ta alınan kararların uygulanması gerekiyor. AB yolculuğumuzun kaderi, AB Dışışleri Bakanlarının dün geceki olğanüstü toplantısından çıkacak sonuca göre belli olacak. Başbakan Erdoğan'ın, "Eğer belgede dürüstlük görmezsek, Türkiye'nin vereceği cevap bugüne kadar olandan farklı olur" açıklamasının ardından, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, "AB'nin nihai kararının ardından tavrımızı belirleyeceğiz. Müzakerelerin başlayıp başlamaması ortaya koyacakları net tavırla belli olacak" demişti. Cumhurbaşkanı Sezer ve Meclis Başkanı Arınç da Meclis açılışında, "Türkiye onurunu koruyarak üye olacaktır" uyarısını yaptılar. Şimdi herkes Avrupa'nın nihai kararını bekliyor. Televizyonlar da objektiflerini bu kritik güne çeviriyor.

Avrupa Kararı

CNN Türk, gün boyu "3 Ekim: 'Avrupa Kararı'" özel yayınını ekrana getirecek. İstanbul'da; Işın Gürel, Çiğdem Anad, Gürkan Zengin, Ahu Özyurt, Tayfun Ertan, Semih İdiz, Yalım Eralp, AB uzmanları Referans Gazetesi yazarı Can Baydarol ve TESEV Başkanı Can Paker ile gelişmeleri değerlendirecek. Şirin Payzın, Barçın Yinanç, Mithat Bereket, Zeynel Lüle, Gökhan Güvenç ve CNN Türk Atina Temsilcisi Yorgo Kırbaki Lüksemburg'tan canlı bağlantılar ve özel röportajlarla son dakika gelişmelerini ekrana getirecek.

Müzakerelere doğru

AB ile müzakerelerin bugün resmen başlaması gerekiyor. 17 Aralık 2004'te liderlerin aldığı karar gereği başlayacak müzakeler ile ilgili son gelişmeler gün boyu özel yayınlarla NTV ekranına gelecek. Gün boyunca Oğuz Haksever, Ahmet Yeşiltepe ve Banu Güven, Lüksemburg ve Brüksel'den canlı bağlantılarla son gelişmeleri aktarırken; akademisyen, gazeteci ve uzman yorumları ekrana taşınacak. Akşam saat 22:00'de ise Oğuz Haksever, AB Müzakereleri'ni Brüksel'de açık oturumda uzman ve akademisyenlerle tartışacak.

Kanal D, Lüksemburg'a kamp kuracak

Kanal D Ana Haber Bülteni Lüksemburg'tan ekrana gelecek. Müzakereler boyunca Lüksemburg'a kamp kuracak olan Kanal D Haber, bugün saat 08.30'da canlı yayınlarına başlayacak. M. Ali Birand, müzakerelerdeki sıcak gelişmeleri, son dakika haberlerini, AB kulislerinden en taze haberleri anı anına Kanal D izleyicilerine aktaracak. M. Ali Birand Saat 13.00'de, Şule Bulut ile Gün Arası Haberleri'ne canlı bağlantı ile katılacak ve izleyicilere son gelişmeleri aktaracak. M. Ali Birand, ana haber bülteninde, AB Genişlemeden Sorumlu Yetkilisi Olli Rehn, Türkiye'nin Baş Müzakerecisi Ali Babacan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü konuk edecek ve tüm gelişmeleri değerlendirecek.

Kritik gün 'Sözün Özü'nde

Nazlı Ilıcak'ın hazırlayıp sunduğu Sözün Özü'nde, tarihi günde, tarihi gündem konuşulacak. Avrupa Birliği yolunda önemli bir adım olan müzakerelere başlangıç tarihi akşamında Sözün Özü, günün gelişmelerini değerlendirecek. Programa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, gazeteciler Ali Bayramoğlu ve Uluç Gürkan konuk olarak katılacak. 17 Aralık'tan sonra Avrupa Birliği yolundaki en önemli tarih olan 3 Ekim tüm gelişmeleriyle sözün özünde değerlendirilecek. Hedefe yaklaştık mı uzaklaştık mı? Diplomatik oyunlar! Siyasi manevralar! Tarihi günün akşamında bütün yaşananlar ayrıntılarıyla ekrana gelecek.
[23.15/KANAL 7]


Gündemden iki hastalıklı konu: Silah tutkusu ve chat
Kalp Gözü, silah tutkunu bir adamın yaşadığı büyük acıyı anlatan "Kurşun" ve bir genç kızın chat odalarında aradığı mutluluğu anlatan "Ağ" adlı iki hikayeyle geliyor ekrana. İlk hikayede, çok sevdiği torununu vuran vurdumduymaz bir adamın ailesine yaşattığı dayanılmaz acı işleniyor. İkinci hikaye ise, dağılmış ailesinden göremediği ilgiyi chat odalarında, birkaç sorumsuz arkadaşıyla kafe köşelerinde arayan bir genç kızın, boşluğa yuvarlanırken takıldığı korkunç ağ var.
[20.00/KANAL 7]


Esrarengiz bir cinayetin ardındakiler
Kıbrıs Harekâtı'nda şehit düşen ve zaman-mekan tanımadan insanlara yardım etme mertebesine yükselen bir kahramanın hikayesinin anlatıldığı Beşinci Boyut yeni bölümüyle ekranlara geliyor. Selin ve Çetin, çocukları Ozan ile mutlu bir hayat sürmektedirler. Yanlarına Selin'in arkadaşı Meltem'i de alıp pikniğe gittikleri bir gün olanlar olur. Selin kocasının göğsüne yaslanıp uyuya kalmıştır. Uyandığında kocasını ölü bulacak ve elindeki kanlı bıçak yüzünden suçlu bulunup hapse atılacaktır.
[20.00/SAMANYOLU]


Beyaz Gelincik, hayatının en önemli eşiğinde
Beyaz Gelincik'te; Ceren geçmişle gelecek arasında bocalamaktadır. Şimdi hayatının en önemli eşiğindedir. Onu Adana'ya getiren umut, çoktan karabasana dönüşmüştür. Artık tutunabileceği bir tek şey vardır: İntikam. Ömer kafasında Ceren'e dair cevapsız sorularla kendini iş hayatına vermiştir. İşte çıkan aksilikler onu büsbütün çileden çıkaracaktır. Diğer yandan, Mustafa'yı bıçaklayanlara dair peşinde oldukları ipuçları, tek tek silinmektedir.
[ 21.45 / ATV ]


İpek, suçluluk duygusu içinde kıvranıyor
Hülya Koçyiğit, Ediz Hun ve Göksel Arsoy'un rol aldığı Asla Unutma'da; Fırat'ın ölümü İpek'i çok etkilemiştir. Fırat'ın kendisi için öldüğüne inanan İpek, bu duygusundan dolayı kendisini kocasının evine kapatır ve ailesinin yanına dönmek istemez. Kardeşi Mert de İpek'i eve dönmeye ikna edemez. Bu arada Türkan, evden habersiz çıkan kocasını takibe çıkar. Vahit'i sekreteri Hande'yle baş başa yemek yerken yakalayan Türkan yıkılır ve evi terketmeye karar verir.
[ 22.00 / SHOW ]


Baran ile Kemal birbirlerine giriyor
Başrollerinde Özcan Deniz, Naz Elmas, Burcu Kara ve Nebahat Çehre'nin oynadığı Haziran Gecesi'nde; Baran ile Kemal kapışıyor. Baran, Kemal'le yaşadığı tatsızlıktan pişman olur. Duygu'dan özür diler. Fakat Kemal'in Duygu'nun evine korumalar tarafından sokulmaması tatsızlığı alevlendirir. Duygu da Kemal'le nişanlandıklarını açıklar.
[ 21.45 / KANAL D ]

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 478 50 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 215 51 11 KANAL 6: (212) 448 90 00 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178


 
Filmlerden seçmeler
O Eski Hikaye
Lilly ve Dan, tam 14 yıl önce boşanmışlardır. Çok farklı karakterlere sahip olan bu iki insan, aradan geçen yıllara rağmen, hâlâ birbirlerinden nefret etmektedir. Oysa onların, artık bu nefreti bir tarafa bırakıp, yan yana gelmeleri gerekmektedir. Çünkü biricik kızları evlenmek üzeredir. Ancak korkulan olur ve yine aralarında büyük bir kavga patlak verir.
Orj. Adı: That Old Feeling
Yön: Carl Reiner
Oyn: Bette Midler, Dennis Farina
TRT 1 / 19.55

Hababam Sınıfı Askerde
İki bölüm halinde yayınlanacak Hababam Sınıfı Askerde'nin ilk bölümü ekranda. Hababam Sınıfı öğrencileri, okul müdürü Deli Bedri'nin organizasyonu ile bir sabah ansızın askeri inzibatlar tarafından uyandırılır. Haylazlıkları artık tahammül edilemeyecek boyutta olunca, tek çare adam olmaları için kışlaya gönderilmeleridir.
Yön: Ferdi Eğilmez
Oyn: Mehmet Ali Erbil, Hülya Avşar, Halit Akçatepe, Şafak Sezer, Peker Açıkalın.
KANAL D / 20.00

Ziyaretçiler
Özel olarak eğitilmiş bir askeri tim dünyayı istila etmeye çalışan düşman uzaylılarla savaşmaktadır. Doğu Rusya'da bir uzay gemisi kaza yapınca, Sean Lambert ve ekibi olayı araştırmak için gönderilirler. Gittikleri yerde Rusya'daki nükleer merkezi patlatmayı ve insan ırkını nükleer bir kışa maruz bırakarak yok etmeyi planlayan iri bir yaratıkla karşılaşırlar.
Orj Adı: Interceptors
Yön: Phillip J. Roth
Oyn: Oliver Gruner, Roger R. Cross
SAMANYOLU / 21.40

Katilin Gözü
Polis detektifi Mickey Hayden'e, 10 yıl önce üzerinde çalıştığı bir davayı yeniden açması görevi verilir. Jabberwocky olarak bilinen bir seri katil, bir dizi cinayet işledikten sonra iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur. Bu cinayetleri araştırmakla görevli Hayden, adamı hiçbir zaman bulamamış ve hayata küserek teselliyi alkolde aramaya başlamıştır.
Orj. Adı: After Alice
Yön: Paul Marcus
Oyn: Kiefer Sutherland, Henry Czerny, Gary Hudson
TV8 / 22.00

Eileen'i ararken
Amsterdam'da yaşayan Philip ve Marjan, hali vakti yerinde, gelecekleri aydınlık, mutlu bir çifttir. Ama karanlık bir kader onları Londra yolunda yakalayacak ve korkunç bir trafik kazası sonucu Marjan hayatını kaybedecektir. Büyük bir bunalıma sürüklenen Philip, bir yıl sonra karısına benzeyen Eileen'le karşılaşınca hayatı bir kez daha altüst olur.
Orj. Adı: Zoeken Naar Eileen
Yön: Rudolf van den Berg
Oyn: Thom Hoffman, Lysette Anthony
Cnbc-e / 22.00
3 Ekim 2005
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED