AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
Cepte hat değiştirenin
numarası aynı kalacak

Turkcell, Telsim, Avea ve Türk Telekom cep telefonu hattını değiştirenin eski operatöre ait numarasını koruyabilmesini sağlayacak sistem üzerinde anlaştı

  • HAMDİ ATEŞ / ANKARA
    Cep telefonu operatörleri arasında rekabetin sağlanması, vatandaşın istediği operatörden daha kolay hizmet alması için gelişmiş ülkelerde uygulanan numara taşınabilirliğiyle ilgili teknik rapor tamamlandı. Gelecek yıl uygulanmaya başlayacak sisteme göre, vatandaşlar bugüne kadar kullandıkları cep telefonu numarasını değiştirmeden hizmet aldığı operatörü değiştirebilecek.

    Yani 532 XXX XX XX numaralı abone bu numarasını değiştirmeden Telsim'den hizmet alacak ve onun tarifelerine göre faturalandırılacak. Turkcell'in karşı çıktığı ve Avea'nın ısrarla istediği uygulama için Turkcell, Telsim, Avea ile Türk Telekom anlaştı. Aynı şekilde, Telsim ve Avea'dan Türkcell'e geçenler de numaralarını koruyabilecekler.

    Paksoy suçlamıştı

    Telekomünikasyon Kurumu'nun, Avea Genel Müdürü Paksoy'un iddialarının aksine numara taşınabilirliği için çalışmalarını son aşamaya getirdiği ortaya çıktı. Paksoy'un "numara taşınmasına izin vermemekle suçladığı ve bu nedenle Türkiye'yi Avrupa'nın tek komünist ülkesi olarak" nitelendirmesine karşın Telekomünikasyon Kurumu'nda Numaralandırma Komitesi adı verilen bir çalışma grubu kuruldu. Komite yaptığı çalışmalar sonunda hazırladığı raporu iki ay önce kurum başkanlığına sundu. Çalışmalara Turkcell, Telsim, Avea, Türk Telekom temsilcileri de katıldı.

    Raporda hedefi, "Tüketici menfaatlerini dikkate alarak, telekomünikasyon pazarında rekabetin gelişmesi için Türkiye şartlarına en uygun çözümü bulmak" olarak kaydedilen komite, "Belçika'da Mobil Numara Taşınabilirliğinin Sinyalleşme ve Mimari Yönü" başlıklı çalışmayı model olarak seçti.

    Numara bağımlılığı sona erecek

    Abonenin numarasını taşımasıyla numarayı değiştirmekten kaynaklanacak iletişim kopukluğu ve ulaşılamama sorunları ortadan kalkacak. Numaranın değerli olmasından dolayı daha iyi ve daha ucuz hizmet veren bir başka operatöre geçmeyen abonelere kolaylık sağlanacak. Uygulama, GSM operatörlerinin abonelerini ve tahsisli numaralarını kaybetme-mek için alternatif hizmetler sunmasını ve tarifelerde indirimi de beraberinde getirecek.

    Numara aynı operatör farklı

    Vatandaşların cep telefonu numarasını değiştirmeden hizmet aldığı operatörü değiştirmesine imkan verecek sistemin kurulması için Turkcell, Telsim, Avea ve Türk Telekom ortak yatırım yapacak. Sistemin hayata geçmesiyle bugüne kadar bilinen GSM şirketlerine ait alan kodları da değişecek. Yani "532, 533, 535, 536, 537" ile başlayan numaraların Turkcell abonelerine, "555, 552, 553 ve 505" ile başlayan numaraların Avea abonelerine ait ve "542, 543, 544, 546" ile başlayan numaraların Telsim abonelerine ait olduğu yönündeki yaygın görüş ortadan kalkacak. Numarasını değiştirmek istemeyen ancak operatörünün ücretlendirme politikası ya da hizmetlerinden memnun olmayan vatandaşlar böylece numarasını değiştirmeden operatörünü değiştirebilecek. Sistemin hayata geçmesiyle birlikte vatandaşlar hiç bir ek ücret ödemeden operatörünü değiştirebilecek. Hatta vatandaşlar numaralarını değiştirmeden operatörünü birkaç defa daha değiştirebilecek.

    Abone sayısı 42 milyonu aştı

    Türkiye'de cep telefonu abone sayısı her geçen yıl daha artıyor. Yapılan açıklamalara göre toplam cep telefonu abone sayısı 42 milyonu aşarken, sabit telefon abone sayısı 19 milyon civarında. Turkcell'in son yaptığı açıklamaya göre abone sayısı 26,7 milyon. İkinci durumda olan Telsim'in abone sayısı ise 8,7 milyon. Abone sayısına göre sonuncu sırada ise Avea var. Avea Genel Müdürü Cahit Paksoy'un açıklamasına göre abone sayısı 7 milyonu aştı.

    Kırsaldaki santraller yenilenecek

    Numara taşınabilirliğinin önümüzdeki yılın başında uygulanmaya başlaması bekleniyor. Dünyada uygulanan farklı alternatiflerin değerlendirildiği çalışmalarda GSM şirketleri ile Türk Telekom, Tüm Çağrıların Sorgulanması (All Call Query - ACQ) Yöntemi'nin Türkiye için en uygun yöntem olduğu kararında birleştiler. Diğer sistemlerden teknik üstünlüğü olan sistemin kurulmasının önündeki en büyük engel ise yeni yatırım gerektirmesi. Sistemin kurulmasında en önemli yatırım ise veritabanın oluşturulmasına yapılacak. Sistemin kurulması için oluşturulan merkezi veri tabanı ile taşınan numarının hangi operatöre ait olduğu sorgulanıp, ona göre ücretlendirme ve yönlendirme yapılacak. Sistemi bağımsız bir şirketin yönetmesi planlanırken, Türk Telekom'un yeni düzenlemeye ayak uydurmak için kırsal alanda çalışan 3 milyon 863 bin abone kapasiteli santrallerini yenileyecek. Abonenin numarasını taşıyıp taşımadığı, "merkezi veri tabanı" sisteminde sorgulanarak aranan numaraya yönlendirme yapılacak. Böylece numara sahibi operatör kendisinden hizmet almayan bir abonenin görüşme yapması için devreye girmeyecek.



  • 18 Ekim 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED