AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
R A M A Z A N
KÜNEFE

  • HAZIRLAYAN: RAMAZAN BİNGÖL
    Türk mutfağının damak tatlarından, olmazsa olmazlarından bir tanesi de künefe. Anavatanı Hatay olan künefe; bu yörede yıllarca evlerde çok özel misafirlere ikram edilen bir tatlı olarak anılmakta. Burma künefe, fıstıklı künefe, kaymaklı künefe gibi birçok çeşidi bulunan bu tatlımızı biz de sizlere anlatalım istedik bugün. Dumanı üzerinde sıcacık bir künefeye kim hayır diyebilir ki.

    MALZEMELER:

    Yarım kg. tel kadayıf
    200 gr. tereyağı
    150 gr. çam fıstığı
    200 gr. dil peyniri
    Şerbet İçin
    3 su bardağı şeker
    3 su bardağı su

    HAZIRLANIŞI:

    Öncelikle fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Kadayıfın yarısını tepsiye yayın. Üzerine hafifçe eritilmiş tereyağını gezdirin. Arasına dil peynirlerini döşeyin. Çekilmiş fıstığı tepsinin her tarafına gelecek şekilde serpiştirin. Daha sonra kadayıfın diğer yarısını üzerine ilave edin. 180 derecede ateşte 45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra şerbetini soğuk olarak dökün. Kesinlikle tatlı sıcak, şurup soğuk olmalıdır. Ilık olarak yenmelidir. Afiyet olsun.



  • 18 Ekim 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi |

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED