AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Ve Çalımbay görevden alındı

Beşiktaş'ta alınan kötü sonuçların faturası teknik direktör Rıza Çalımbay'a kesildi, yönetim genç çalıştırıcının istifasını istedi. Çalımbay görevi bıraktı. Yerli teknik adam düşünmeyen siyah-beyazlı yöneticilerin ilk adayı Fransız Le Guen.

Beşiktaş'ta haftalardır eleştirilere hedef olan teknik direktör Rıza Çalımbay sonunda pes etti ve görevi bıraktı. Kayserispor karşısında alınan beraberlikle yeniden alevlenen tepkiler doruğa çıkınca yönetim bunaldı. Ümraniye Tesislerinde Başkan Demirören ve yöneticilerle bir araya gelen teknik direktör Rıza Çalımbay durum değerlendirmesi yaptı. Yöneticiler Çalımbay'a "Takım çok başarısız. İnanılmaz baskılar var. Sizinle yola devam etmek istemiyoruz. Biz göndermeyelim. Siz istifa edin. Böylesi hem sizin için hem bizim için daha iyi olur" dedi. Bunun üzerine genç teknik adam istifasını verdi.

LE GUEN VE REHHAGEL İLK PLANDA

Ardından yönetim kurulu toplantısına geçildi. Toplantı sonrası açıklama yapan Kıvanç Oktay, Çalımbay'ın istifasını kabul ettiklerini açıkladı. Oktay yeni teknik direktör bulununcaya kadar takımı Bolton ve Konya maçlarına PAF takımı hocası Mehmet Ekşi ve arama tarama grubunda yer alan Ulvi Güvenir- oğlu'nun hazırlayacağını belirtti. Yeni teknik direktör arayışlarına hemen başlayan siyah-beyazlıların yerli isim düşünmediği bildirildi. İlk teklif Le Guen'e yapıldı. Fransız çalıştırıcının teklife sıcak bakmadığı ancak görüşmelerin sürdürdüğü belirtildi. Listede Otto Rehhagel, Scolari, Toppmöller, Morten Olsen, Ruud Gullit, Boby Robson, Raynald Denouix ve Porto'nun hocası Adriaanse de var.

  • FUAT GUGULOĞLU

    'Bolton karşılaşmasına kalmamı istemediler'

    Ümraniye Tesisleri'nden ayrılırken oldukça üzgün olduğu gözlenen Rıza Çalımbay "Böyle olması gerekiyordu ve oldu" dedi. Kendisinin Bolton maçından sonra istifa etmeyi düşündüğünü ifade eden genç çalıştırıcı "İstifa etmemi yönetim istedi, takdir onların. Beşiktaş'ta ideallerim vardı. Böyle olsun istemezdim ama oldu. Takım için en doğru karar buydu" diye konuştu. Yakın çevresine "Başkan Demirören dışında yönetimden bana kimse destek olmadı" diyen Çalımbay bugün düzenleyeceği basın toplantısında soruları yanıtlayacak.

    Gordon Milne alt yapıda

    Beşiktaş'ın efsane teknik direktörlerinden Gordon Milne, yeniden işbaşı yapıyor. Daha önce prensipte anlaşmaya varılan İngiliz teknik adam, dün İstanbul'a geldi. Başkan Demirören'le yapacağı görüşmeden sonra görev tanımı yapılacak İngiliz hocanın resmi sözleşme imzalaması bekleniyor. Milne'nin Beşiktaş'ta altyapı ile istifa eden dış ilişkiler sorumlusu Erdil Arpacı'nın görevlerini üstleneceği bildirildi.



  • 18 Ekim 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED