AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Sonlardan son beğenin

BBC tarafından çekilen sinema-belgesel Son Gün ekranda. Bilim adamlarının yıllar öncesinden uyardıkları, olası kıyamet senaryolarını araştıran belgesel 4 farklı senaryonun izini sürerek, her senaryonun dünyanın başına neler getirebileceğini ayrı parçalar halinde inceliyor. Türün meraklılarına...

BBC tarafından çekilmiş çarpıcı bir sinema-belgesel: Son Gün, NTV'de. Dünya için son günün nasıl olacağını araştıran bilim adamlarının kıyamet günü için bulduğu dört senaryonun filme alındığı belgesel, komplo teorilerinden hoşlanan macerasever seyirciyi memnun edecek cinsten bir yapım. Programda, New York'u sular altında bırakacak dev dalgalar, Berlin'e isabet edecek büyük bir göktaşı, milyarlarca insanı öldürecek olan korkunç bir virüs ve son olarak tüm dünyayı içine alacak olan kara delik konulu 4 komplo teorisi başarılı efektler ve sinematografiyle filmleştirilmiş.

GERÇEK VERİLERLE FELAKET

Son Gün, bilim adamlarının yıllar önce uyardıkları, olası kıyamet senaryolarını araştırıyor. Her senaryonun dünyanın başına neler getirebileceğini ayrı parçalar halinde ekrana taşıyan belgeselde, gerçek üzerine kurgulanmış bilgisayar grafikleri, senaryoların dehşet verici görüntülerini ortaya koyuyor. Ardından meydana gelen yıkımın; çevresel, politik, ekonomik ve sosyal açıdan değerlendirmesi ile gelecekteki kıyametin görüntüleri ekrana getiriliyor.
[20.30/NTV]


İftar Zamanı'nda musiki ve sohbet

Reha Yeprem'in sunduğu İftar Zamanı'na Yrd. Doç. Dr. Fatik Çollak konuk oluyor. Sanatçı Ahmet Özhan'ın da seçkin eserler seslendireceği programda, beş kıtadan Ramazan coşkusu ve muhabirlerin dünyanın her yerinden izlenimleri yeralıyor.
[16.00/SAMANYOLU]

Ramazan'ın renkleri Eyüp'te

Şoray Uzun'un sunduğu Eyüp Sultan'da İftar'a bugün Eyüp Cami imamı Osman Yıldırım ve en güzel ilahilerle İsmail Uslu konuk oluyor. Ramazan'ın renkleri programda ekrana getiriliyor.
[17.00/KANAL 7]

Ayla Algan'la Sultanahmet'te

Erkan Tan'ın sunduğu Sultanahmet'ten programına ise, Aliye dizisindeki rolüyle herkesin beğenisini kazanan, TV ve tiyatro dünyasının önde gelen isimlerinden Ayla Algan konuk. Programda hoş bir Ramazan sohbeti var.
[18.00/TV 8]

Sahur'un Ramazanlıkları

Ramazan çadırından canlı yayınla ekrana gelen Eyüp Sultan'da Sahur'un bu akşamki konuğu ise, Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı. Süleyman Çobanoğlu'nun sunduğu programda ilahiler, portreler, hoş Ramazan sohbetleri izleyenleri bekliyor.
[03.30/KANAL 7]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Ömer Muhtar 2
Güçlü bir ülkeye karşı savaşan bir avuç çöl bedevisinin kanla ve kahramanlıkla yazdığı tarihin öyküsü. Diktatör Mussolini Müslüman yerlileri yok etmek için 1929 yılında birliklerini Afrika'ya yerleştirir. Libya'da direniş ise Ömer Muhtar önderliğinde yürümektedir. Aslı mesleği öğretmenlik olan Ömer Muhtar, İtalyan birlikleri ile savaşan bir kahraman mertebesindedir.
Orijinal Adı: The Lion Of The Desert Yön: Mustafa Akkad Oyn: Anthony Quinn, Oliver Reed Yapım Yılı: 1980
STAR - 21.40

Barton Fink
New Yorklu oyun yazarı Barton Fink kazandığı büyük başarı üzerine Hollywood'dan davet aldığında nasıl bir maceraya bulaşacağından habersizdir. Emektar daktilosuyla köhne bir otele yerleşen Barton kendisine sipariş edilen Wallace Beery filmini yazmak için ilham aramakta, yan odadaki gürültücü komşusu Charlie ise ikide bir abuk sabuk hikayeleriyle canını sıkmaktadır.
(Barton Fink) Yön: Joel Coen, Ethan Coen Oyn: John Turturro, John Goodman, Judy Davis, Michael Lerner, John Mahoney, Tony Shalhoub, Jon Polito, Steve Buscemi (1991)
Cnbc-e / 22.00

Suç Alemi
Bir grup Fransız hırsız tek seferlik bir iş için Chicago'ya uçarlar ve yanlaşlıkla bir mafya babasının evini soyarlar. Fransızların, Amerika macerası kısa sürede kabusa dönüşecek ve Amerikan tarzı yeraltı dünyasının kurallarından habersiz Paris'e dönmeye çalışan soyguncuların peşine hem mafya, hem FBI hem de, çeteler düşecektir. Filmde komedi unsurları ön planda.
(Crime Spree) Yön: Brad Mirman Oyn: Gerard Depardieu, Harvey Keitel, Johnny Hallyday, Stephen Freis (2003/Komedi)
TV8 / 23.00

Abuk Sabuk Bir Film
Şerif Gören yapımı olan Abuk Sabuk Bir Film, klasik Kemal Sunal güldürülerinden farklı bir yapım. Kemal Sunal'ın yüzü asla gülmeyen bir adamın öyküsünü canlandırdığı filmde, Sunal önce yoksul bir köylüyü sonra da zengin olan bir adamı oynuyor. Fakat ne fakirken ne de zenginken asık suratı gülmüyor. Dönemin Tan gazetesi, zengin ama asık suratlı adamı güldürmeyi başarana ödül vereceğini duyurur.
Yön: Şerif Goren Oyn: Kemal Sunal, Perin Aytaç, T.Çorağan, Dilek Damlacık, Şiva Gerede, Gamze Gozalan (1990)
KANAL 7 / 23.45

Davetsiz Misafir
Çok kısa bir süre önce ilk eşini kaybeden ve bu nedenle depresyon sürecine giren Nick, olaydan kısa süre sonra, tesadüfen Catherine'le tanışır. İlişkileri hızla ilerleyen Nick ve Catherine, evlilik planları yapmaya başlarlar. Ancak, Nick bunun, kendisi için hiç de iyi bir fikir olmadığını iş işten geçtikten çok sonra anlayacaktır.
Orijinal Adı: Intruder Yönetmen: David Bailey Oyn: Charlotte Gainsbourg, John Hannah (Gerilim / Macera)
TRT 1 / 01.15

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Türkiye bitti, Polat Lübnan Başbakanı'nı kurtarma derdinde
Kurtlar Vadisi'nde, Polat'ın İstanbul'a ulaşma çabaları engellenmektedir. İddialara göre Polat, milyarlarca dolarlık cinayetlerden sonra yurt dışına kaçmıştır. Bu arada Tuncay tutuklanmış, İplikçi Nedim serbest bırakılmıştır. Halo, saklanmıştır. Memati, polislerden kurtulmuş, Erhan ve Abdülhey ile buluşmaya çalışmaktadır. Nizamettin'e göreyse Polat diye biri artık yoktur. Onunla teması olan herkesten uzak durulmalıdır. Oysa, öldürülmeyi bekleyen Safiye'nin ilk göreceği insan Nizamettin olacaktır. Elif, ameliyat masasında ölüm kalım savaşındadır. Polat'ın önceliği, Lübnan Başbakanı'na düzenlenecek suikastı engellemektir. Polat, muhtemel infaz yerlerini araştırırken karşısında bir keskin nişancı bulur. Ve tetiğe basılır.
[20.00/KANAL D]

Alanya-Almanya hattında yeni bir aşk filizleniyor
Onur Tan'ın yönettiği, Bilge Bingül, Ruhi Sarı, Nihan Akkuş ve Itır Esen'in başrol oynadığı Alanya-Almanya adlı dizide, tam bir neo-nazi olan Hans'ın babası Türk çıkınca dünyası değişmişti. Hans ona miras kalan oteli işletebilmek için geldiği Alanya'da o güne kadar hiç tanımadığı Adem'le karşılaşır. Hiç anlaşamayan iki kardeş aynı oteli işletmek zorunda kalır. İkisi arasındaki kördöğüşü sürerken Adem'in hayatına biri girer. Türkolog olarak Alanya'ya yerleşen Alman kızı Anette...
[20.00/STAR]

Aşkı için İslam'ı seçen Maria'nın büyük sınavı
Başrolünde Yusuf Sezgin'in oynadığı Büyük Buluşma'da, sevdiği adamla evlenebilmek için dinini değiştirmeye karar veren Maria'nın hikâyesi var. Konu şöyle: Farklı bir dine mensup olan Maria bir simit sarayı sahibi olan Semih'e âşıktır. Babasının karşı çıkmasına rağmen Semih ile evlenmeye karar verirler. İlk başlarda aşkı için aldığı bu karar zamanla olgunlaşacak ve Maria kayınvalidesi sayesinde yeni dininin güzelliklerini fark edecektir. Fakat Semih'in ortağı Bedri de Maria'ya âşıktır.
[ 20.00 / SAMANYOLU ]

Naz'ın evlenmemek için kurduğu ilginç plan!
Cansu Dere, Fikret Kuşkan, Işıl Yücesoy ve Kenan Bal'ın rol aldığı, Zeynep Günay'ın yönettiği Güz Yangını'nda, Oflaz hastaneden kaçar. Safiye kendine gelmeye başlamıştır. Geçmiş artık daha da aydınlanmaktadır. Keremin gözleri hala Ceylan'ı takip etmektedir. Naz ise görücü geleceği için çok üzgündür. Kerem'den medet ummaktadır. Zülal, sevgilisi ile kaçamaklar yapmakta, bir yandan da yakalanmaktan korkmaktadır. Naz ise, istemediği biriyle evlenmemek için başka bir yol seçer.
[ 22.00 / SHOW ]

Bitlis'te 5 minare, beri gel oğlan beri gel
Şoray Uzun Yolda programında bu hafta Van ve Bitlis'ten görüntüler var. Kendi çabalarıyla Urartu yazıtlarını okuyan adamla röportaj, Van Erciş'teki Kırgız düğünü, savat sanatı, Bitlis'te 5 minare tartışması, ünlü Ahlat asaları ve daha fazlası programda yeralıyor. Kırgız geleneklerinin aktarılacağı programda, unutulmaya yüz tutmuş gümüş işlemeciliği sanatı, Van'a özgü semaver yapımı ve faytonla şehir turu de yeralıyor.
[ 22.15 / KANAL 7 ]
20 Ekim 2005
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED