AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Utandıran görüntü

Gaziantep'in metropol ilçesi Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca ihtiyaç sahibi oldukları belirlenen vatandaşlara, Vakıfbank Merkez Şubesi'nde 100 YTL'lik nakdi para yardımı yapıldı. Vatandaşların para yardımının yapıldığı banka önünde uzun kuyruklar oluşturdukları sırada zaman zaman izdiham yaşandı. İzdiham sırasında bazı vatandaşlar fenalaşarak baygınlık geçirirken, yardım için bekleyenlerle polis ve bankanın güvenlik görevlileri arasında da tartışmalar çıktı. Yetkililer, para yardımının 3 bin 500 kişiye yapılacağını, ancak yardım alacak kişilere paralarının mahallelerine göre sıraya konularak dağıtılacağını vatandaşların bunu dikkate almadığını belirttiler.

  • GAZİANTEP (A.A)

    İftar yolunda feci kaza: 5 öğrenci öldü

    Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında, Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi oldukları öğrenilen 5 kişi öldü. Karacabey'den Bursa istikametine gelen iftar davatine giden öğrencilerin bulunduğu otomobil, Karaağaç mevkiinde, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek Sami Aşır'ın kullandığı kamyonla çarpıştı. Kazada, hurdaya dönen otomobilde üniversite öğrencileri Harun Çelebi (21), Ufuk Akyol, Hüseyin Turan ve Cihan Karagöz (22) olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Hüseyin Yurttaş (23) ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

  • KARACABEY (A.A)

    Haşere yerine çocuklar zehirlendi

    Bursa Nilüfer İlçesi'ne bağlı Yolçatı Köyü İlköğretim Okulu'nda perşembe akşami üzeri Nilüfer Belediyesi tarafından sinek ve haşereye karşı ilaçlama yapıldı. Okula gelen öğrenciler ilk dersten sonra rahatsızlanmaya başladı. 52 öğrenci mide bulantısı, baş dönmesi ve aşırı ateş şikayetiyle Çekirge Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencilerin bir kısmı taburcu edilirken, 20 civarında öğrenci hastanede bir gece müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edilerek bir minibüsle köye götürüldü.

    Hendek'te Meslek Lisesi kundaklandı

    Sakarya Hendek'te Hendek Ticaret Meslek Lisesi'ne önceki gece giren kişi ya da kişiler, Okul Müdürü Kemal Koçkaya ile Müdür Yardımcısı Recep Pertev'in odalarının camını kırarak, müdürün odasında yangın çıkardı. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürülürken koltuklar ve bilgisayarlar zarar gördü. Olayla ilgili olarak soruşturmaya başlanırken, kavga nedeniyle okuldan geçici uzaklaştırma cezası verilen ve isimleri açıklanmayan iki öğrencinin ifadesine başvuruldu.

  • (A.A)

    Adliyedeki patlamayla ilgili üç kişi gözaltında

    Batman Adliye Sarayı'nda önceki gün meydana gelen patlamayla ilgili üç kişi gözaltına alındı. Adliye binasının 2. katındaki bayanlar tuvaletine önceki gün konulan bombanın neden olduğu patlamayla ilgili olarak gözaltına alınan şahısların kimlikleri konusunda bilgi verilmedi. Bu arada İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Mazlum-Der Batman Adliye Sarayı'na yapılan bombalı saldırıyı kınadı.

    Cizre'de mayına basan çoban ağır yaralandı

    Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütünce yola döşenen mayına basan bir kişi ağır yaralandı. Tepe Köyü'nde yaşayan Celal Soru (18), hayvanlarını otlatmadan döndüğü sırada, PKK teröristlerince döşenmiş mayına bastı. Patlamanın etkisiyle ağır yaralanan Soru, köylüler tarafından kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

    Kuş gribini yendi

    Tayland'da kuş gribi virüsü H5N1 testi pozitif çıkan 7 yaşındaki erkek çocuğunun tamamen iyileştiği bildirildi. Bulaşıcı Hastalıkları Kontrol İdaresi Genel Müdürü Dr. Thawat Suntrajarn, babası geçen hafta kuş gribinden ölen Ronarit Benphat adlı çocuğun, ateşinin düştüğünü ya da virüsün akciğerlerine bulaşmadığını söyledi. Çocuğun, 21 gün sürecek karantinadan sonra iki hafta içinde evine dönmesinin beklendiğini söyleyen Thawat, baba ve oğulun komşularının hasta tavuklarını tutmaları yüzünden hasta olduğunu, hastalığın insandan insana geçmediğine karar verdiğini belirtti. Benphat'ın 48 yaşındaki babası geçen hafta kuş gribinden ölmüş, böylece ülkede kuş gribinden ölenlerin sayısı 13 olmuştu.

    Kâğıt topladılar altın kazandılar

    Esenler Belediyesi'nin okullarda başlattığı '100 kilo kâğıt getiren öğrenciye bir çeyrek altın' kampanyasına katılan öğrencilere düzenlenen bir törenle altınları dağıtıldı. Bir ay içinde ilçedeki değişik okullardan 60 öğrenci 6 ton kâğıt toplayarak idareye teslim etti. En çok kâğıdın toplandığı okul olan Menderes İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Hidayet Kumtepe, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Öztürk, Mehmet Sirkeci, Ahmet Temel, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Medi Daş, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Başkan Öcalan, öğrenciler ve öğretmenlerine teşekkür etti.

  • İSTANBUL

    45 bin YTL'lik kitap

    Alif Art Antikacılık tarafından düzenlenen "Nadir Kitaplar Müzayedesi", Ritz Carlton Oteli'nde gerçekleştirildi. 322 parça eserin satışa sunulduğu müzayedenin en pahalı eseri, Antoine Ignace Melling'e ait 1819 İstanbul konulu kitap oldu. Seri baskıya girmeden önce alınan ilk baskılardan olan eser 45 bin YTL'ye alıcı buldu. Müzayedede başlangıç bedeli üzerinden en fazla fiyata çıkan eser ise Tatikian'ın 1886 tarihli "Risale-i Seniyye-i Devlet-i Osmaniye" adlı kitabı oldu. Eser 4 bin 800 YTL başlangıç bedeli ile çıktığı satışta 26 bin YTL'ye kadar çıktı. Müzayedede, "Nutuk"un özel baskısı da satıldı.



  • 23 Ekim 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED