AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Çizgiler canlanıyor

Fantastik kült çizgi roman kahramanları TV'de. Örümcek Adam'ın 2002 beyazperde uyarlaması Kanal D'de yayınlanırken, Superman'in superman olmadan önceki gençlik yıllarını anlatan Smallville adlı dizi ise CNBC-e'de

İlk olarak 1962 yılında yayınlanan ve Amerikan çizgi romanının en popüler süper kahramanlarından biri haline gelen 'Örümcek Adam', ünlü yönetmen Sam Raimi tarafından sinemaya uyarlanan, 'Ses' ve 'Görsel Efekt' dallarında Oscar'a aday olan ilk filmiyle ekrana geliyor. Sinemada gösterime girdiğinde hasılat rekorları kıran filmde, 'Spiderman 2' ve halen yapımı devam eden 'Spiderman 3'de Peter Parker karakterini Tobey Maguire canlandırıyor. İki kez Oscar adayı olan Williem Dafoe, başarılı oyuncu Kirsten Dunst, Altın Küre kazanan James Franco da filmde rol alıyor. Filmin konusu ise şöyle: Peter Parker, ders dışında pek başarılı olamayan, gizlice sevdiği Mary Jane'e aşkını itiraf edemeyen, kendine güvensiz biridir. Bir gün bir okul gezisi sırasında radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılır. Günler geçtikçe kendinde sıradışı güçler olduğunu keşfetmeye başlar. Artık duvarlarda yürüyebilmekte, elleriyle ağ fırlatabilmektedir. İlk başlarda bu yeteneklerini eğlenmek için kullanır. Fakat kısa bir süre sonra, çok sevdiği amcası bir suçlunun elinde can verince, bütün kötülüklerin üzerine gitmeye karar verir.

ÖRÜMCEK ADAM

Orjinal Adı : Spiderman Yön: Sam Raimi Oyn: Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco, J. K. Simmons Yapım Yılı: 2002 Türü: Aksiyon Fantastik / Suç
KANAL D / 20.00

Süperman'in sırrı tehlikede

Clark Kent'in lise öğrencisi olduğu yıllarda Smallville adlı kasabadan hoş bir öykü anlatan Smallville adlı dizi, ileride dünyayı kurtaracak bir süper kahramanın gençlik yıllarına şahit ediyor izleyiciyi. Dizinin bu kaşam yayınlanacak 6. bölümü ise Açlık Krizi adını taşıyor. Konusu ise şöyle gelişiyor: Clark, kriptonlu sebzelerle diyet yapmakta olan ve normalden çok hızlı kilo veren Jodi Melville'in gerçek anlamda yuttuğu Pete'i kurtarmaya çalışır. Bu sırada Lex, yeşil meteor parçaları üstünde yaptığı araştırmalardan sonra Clark ile ilgili gerçeğe bir adım daha yaklaşır.
[20.00/CNBC-e]


Dünyadan çeşit çeşit Ramazan

Reha Yeprem'in sunduğu İftar Zamanı'nda İsmail Pehlivan'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle gönüller doyuyor. Programda 5 kıtadan Ramazan izlenimleri de ekranlara yansıyor.
[16.00/SAMANYOLU]

Raşit Küçük'le Hadis-i Şerif'ler

Ramazan ayının güzellikleri, iftar saatinin tatlı telaşı Kanal 7'nin iftar programında. Şoray Uzun'un sunduğu programa hadis konusunda uzman Prof. Dr. Raşit Küçük ve hafızlar konuk.
[17.00/KANAL 7]

Sahurda sohbet, ilahi ve ezgiler

Eyüp Sultan'da Sahur'a bu gece Yrd. Doç. Dr. İrfan Baştürk ve Dursun Ali Erzincanlı konuk oluyor. Süleyman Çobanoğlu'nun sunduğu programda Ramazan'ın tüm renkleri var.
[03.30/KANAL 7]


Zafer'in oyunu sonuç veriyor, Canan deli oluyor

Hülya Avşar, Cihan Ünal, Zerrin Sümer ve Derya Baykal'ın rol aldığı Kadın İsterse'de, Demet'in Selim'le kaçtığını öğrenen Canan ve Zafer şaşkındır. Selim ve Demet, anneleri evlenmelerine izin verene kadar ortaya çıkmamaya kararlıdır. Ancak kaçtıkları gece Demet'in unuttuğu cüzdanı planlarını değiştirir. Aşıklar gizlice eve dönecektir. Zafer'in oynadığı oyunla Canan, Zafer'in hayatında bir kadın olduğuna inanır. Canan kıskançlıktan deliye dönerken Zafer'in oyunu fazla sürmeyecektir.
[ 20.00/ SHOW]


Büyük Günahlar'dan biri daha:
İhanet ve bedeli!

Senaryosunu Süleyman Çobanoğlu'nun yazdığı, yönetmenliğini Gül Güzelkaya'nın yaptığı Sait Genay, Mehmet Ali İşgüder, Burak Sarımolla ve Damla Debre'nin başrol oynadığı Büyük Günahlar adlı dizi, İhanet adlı bölümüyle ekranlara geliyor. Nefsine uyan sadakatsiz bir adamın, eşini oğlunun nişanlısıyla aldatmasını ve ardından yaşananları anlatan dizinin her bölümünde bir günahın suça dönüşmesi işleniyor. Dizide katlanılamaz acılara yol açan bir mahkumun suçu ve bu suçtan dolayı gördüğü ceza dramatik bir dille hikaye ediliyor.
[ 22.00 / KANAL 7 ]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Zor Yıllar
Haksız yere cinayetle suçlanan Ben, kasabadan kaçmak zorunda kalır ve bir çiftlikte çalışmaya başlar. En büyük hayali kasabada bıraktığı sevgilisi Zoe'ye kavuşmaktır. Ben, yıllar sonra bile olsa geriye dönecek, ancak hiçbir şeyin bıraktığı gibi kalmadığını görecektir. TRT 1'in Western kuşağında yayınlanan Zor Yıllar, tür meraklılarına hitap eden başarılı bir yapım.
Orijinal Adı: Rawhide Years Yön: Rudolph Mate Oyn: Tony Curtis, Coleen Miller Türü: Western / Macera
TRT 1 / 10.50

Hüdaverdi Pırtık
Bizimkiler ile Pırtık adlı çizgi romanın sinemaya uyarlanmış hali olan Hüdaverdi Pırtık, Istanbul'un kenar mahallesinde geçiyor. Pırtık ilk kez geldiği bu kenar mahallede daha önce hiçbir yerde rastlamadığı komik ve neşeli insanlar görür. İşi gücü, mahallede gezmek ve afacanlık yapmak olan Pırtık mahalleye neşe katar.
Yönetmen: Lale Oraloğlu Oyuncular: Sezgin Burak, Önder Tekin, Ercan Yazgan, İhsan Yüce, Pekcan Koşar, Suna Pekuysal Yapım Yılı: 1971 Türü: Komedi
KANAL 7 / 14.45

Roadie
İri yarı fiziği ve güçlü sesiyle hard rock müziğinin ağır karakterlerinden biri olan Meat Loaf'un ünlü rock yıldızı Alkice Cooper'ın turne elemanı olarak karşımıza çıktığı "Roadie", sıradışı filmleriyle ilgi toplayan Alan Rudolp'un imzasını taşıyor. Asıl işi kamyonla bira taşımak olan Travis'in en büyük hayali Alice Cooper'ın ekibine katılıp onunla turne boyunca dolaşmaktır.
(Roadie) Yön: Alan Rudolph Oyn: Meat Loaf, Kaki Hunter, Art Carney, Gailard Sartain, Rhonda Bates (1980)
Cnbc-e / 12.00

Büyük Patlama
Amerika'yı etkileyecek bir elektromanyetik bombayı etkisiz hale getirmek için güçlü ekibiyle harekete geçen Michael, aslında teröristtir ve asıl amacı California sahillerindeki petrol platformunu kendi kontrol altına almaktır. Ancak sıradışı bir durum ortaya çıkar ve Lamont adlı römorkor kaptanı plandan haberdar olur. İkisi arasında başlayan mücadelede, aslında ABD'nin kurtuluşu için de önem taşımaktadır.
Orijinal Adı: Blast Yön: Anthony Hickox Oyn: Eddie Griffin, Vinnie Jones Yapım Yılı: 2004 Türü: Macera
SHOW / 02.30

Son Tren
Sevdiği kadının aşkından kurtulmak isteyen genç adam cezaevinde yatmanın yollarını arar ve yardım için bir avukata gider. Avukatın yanındaki genç kadın, adamla ilgilenir ve onu evlerine götürür. Delikanlı, o evde kendini istemediği olaylar içinde bulacaktır. Ve bundan kurtulmak da hayli zor görünmektedir.
Yönetmen: Nejat Saydam Oyuncular: Hülya Koçyiğit, Tamer Yiğit Türü: Komedi / Macera / Dram
SHOW TV / 05.15

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Güzel tarih dersi: Eğitim
Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişimini anılarıyla birlikte aktardığı, sunuculuğunu İbrahim Uslu'nun yaptığı Türkiye'nin Son Yüzyılı adlı programda, enderundan üniversiteye eğitim hayatı konuşuluyor. Programda Prof. Dr. Zaim, Osmanlı'dan miras kalanlar ve günümüze yansımalarını hayatından örneklerle anlatıyor.
[12.00/KANAL 7]

Bilinmeyen yakın tarih
İki yılı aşkın titiz bir çalışmanın ürünü olan Demokrasi Yokuşu belgeseli, beşinci bölümüyle ekranda. Bu bölümde, 6-7 Eylül Olayları ve akabinde partiyi bölecek "11'ler Olayı" tanıklarıyla gözler önüne seriliyor. DP'yi asıl sarsacak olan ve 1957 sonunda 9 subayın tutuklanmasıyla patlak veren ordunun yönetime el koyması hareketini anlatan belgeseli Prof. Dr. Mithat Baydur sunuyor.
[23.10/SAMANYOLU]

Mehmet Ali Talat'la ABD'nin davet mesajı
Nur Batur, Fikret Bila ve Murat Yetkin'in haftanın siyaset gündemini konuklarıyla değerlendirdiği Ankara Kulisi'ne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat konuk olarak katılıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin, KKTC Cumhurbaşkanı Talat'ı davet etmesiyle verilen mesajlar, alınan tepkiler ve kısa dönemdeki beklentiler hakkında bilgi verecek olan KKTC Cumhurbaşkanı Talat, merak edilen soruları cevaplandırıyor.
[11.05/CNN Türk]

Maceracı, karış karış Anadolu yollarında...
Yandan sepetli motoruyla Anadolu yollarındaki serüvenine bütün hızıyla devam eden Maceracı yani Murat Yeni, midye kabuklarının sanata dönüştüğü Sedef işlemeciliğini de görüntülüyor. Yeni'nin bir sonraki durağı ise Hatay'da envai çeşit meyvenin suyunu çıkaran Hataylı meyve profesörü oluyor. Son olarak Şanlıurfa'ya uğrayan Maceracı, Urfalılar için sıradan olan fakat kendisini hayli heyecanlandıran bir sıra gecesine misafir oluyor.
[21.40/SAMANYOLU]

İstanbul'un dokusu, estetiği insan ruhunu nasıl etkiler?
Mehmet Şevket Eygi'nin sunduğu, güzel yaşamla ilgili inceliklerin anlatıldığı Tarz-ı Hayat'ta bu hafta İstanbul'un tarihi dokusu ve çarpık yapılaşma, estetiğin insan ruhuna etkileri konuşuluyor. Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Cafer Bozkurt'u konuk edecek olan Mehmet Şevket Eygi, İstanbul'un tarihi mirası, yapıları, yetkililerin doğru ya da yanlış kararları, Avrupa başkentleri ile karşılaştırılması ve tarihi dokusunun korunup korunmadığı hakkında misafiri ile sohbet ediyor. Programda, yaşanılan yerlerin estetiğinin insan ruhuna etkilerinden de bahsediliyor.
[ 23.15 / KANAL 7 ]

Bozkırın Tezenesi'yle dile düşmüş türküler
Yaz sezonunda düzenlenen RumeliHisarı konserlerini her hafta sonu ekranlara getiren TRT 2 bu hafta da, türkülerin efsane ismi; bozkırın tezenesi Neşet Ertaş konseriyle buluşturuyor televizyon seyircilerini. Unutulmaz türkülerin mimarı, bozlakların usta yorumcusu Neşet Ertaş'ın sazıyla, sözüyle, gönül deryasının derinliğiyde sevenlerini ağırladığı konser, TRT 2'den sevenlerine ulaştırılıyor. Ertaş konserde, en çok beğenilen, dillere düşmüş türkülerini seslendiriyor.
[23.30/TRT 2]

Hayata ve mizaha 'Televizyonca' bakış
Ali Nasuh Mahriki ve Bengü, Yonca Baygın'ın sunduğu Televizyonca'ya konuk oluyor. Daha önce 'Kahve Bahane' programından tanınan Yonca Baygın'ın sunduğu ve oynadığı Televizyonca, sevimli bir şov programı. Yonca Baygın'ın birbirinden ilginç tiplemelerle izleyici karşısına çıktığı programda, sürpriz canlı bağlantıların yanısıra, klasik sohbetlerden uzak formatı ve düşmeyen temposuyla show programları arasında kalitesiyle dikkat çeken bir yapım.
[01.10/ TRT 1]
23 Ekim 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED