AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Şarbon karantinası
Ankara'da yedikleri et nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 14 kişide şarbon belirtisi çıktı. Olay üzerine Sinanlı Köyü karantinaya alınarak hayvan giriş çıkışı yasaklandı. Köyde 6 kişilik bir ekip sürekli sağlık taraması yapıyor.

Teknoloji şenliği
Avrasya'nın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı CeBIT, Başbakan tarafından açıldı. 11 Eylül'e kadar devam edecek fuarı, 160 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Lee'yi Google'a kaptıran Microsoft tedirgin
Microsoft'un eski başkan yardımcılarından Kai-Fu Lee'nin Google'da işe başlaması, Microsoft'u tedirgin etti. Microsoft, şirket bilgilerinin deşifre edileceğini savunarak, Lee'nin çalışmasını engellemek için dava açtı.

Gideceğiniz yer avucunuzun içinde

Yargıda yetki tartışması
Yargıtay Başkanı Arslan, "üyeleri hukukçu değil, gerekçeleri geç yazıyorlar" diyerek, Anasaya Mahkemesi'nin Yüce Divan ve partilerle ilgili görevlerinin kendilerine verilmesini istedi.

  • Bakan Çiçek: Beni karıştırmayın

    'Kimse olmayan yetkisini kullanmaya kalkmasın"
    Vatandaşları son günlerde yaşanan menfur olaylar karşısında soğukkanlı olmaya çağıran İçişleri Bakanı Aksu, kişi veya sivil toplum örgütlerinin, kanunların kendisine vermediği bir yetkiyi üzerlerine atfederek kullanmaya kalkmamasını istedi.

    Aydınlar: Soğukkanlı çabalarımızı birleştirelim

    Daha özgürlükçü vizyon
    Avrasya ülkelerinden din adamlarını buluşturan ve yeni açılımlar sunan İslam Şurası'nda, 'İslam'ı doğru yaşayan, değerlerine, düşünceye, özgürlüğe, eğitime ve kadına önem veren bir toplum modeli' öneriliyor.

    Belediyelerin borcu artıyor
    Kamu kurumlarına olan borç listesi kabaran yerel yöretimlerin, kurumlara olan toplam borç miktarı 13 katrilyon 646 trilyon 827 milyara çıktı. Hükümet, borcu hafifletmek için formül arıyor

    Bu da 'derin' Pamukkale
    UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınan Pamukkale'nin 45 kilometre uzağında bir ikizi bulundu. 'Yeraltındaki Pamukkale' iki yıl süren bir çalışma sonrasında gün yüzüne çıkarıldı.

    TEM'de can pazarı
    Giresun'dan İstanbul'a gelen yolcu otobüsü, Düzce'de takla atarak yandı. Otobüste bulunan 13 yolcu yanarak öldü.

    'Güneş'ini kaybetti
    Ünlü tiyatrocu Erol Günaydın'ın, bir süredir kanser tedavisi gören, "Güneşim" dediği eşi, kalp yetmezliğinden vefat etti.

    4 yaşındaki Fatma'dan devlet tazminat istiyor
    Oyuncak zannettikleri el bombasının patlaması sonucu yaralanan uzman çavuşa ödenen 164.4 milyarlık tazminat, Askeri Mahkeme tarafından Hazine kaybı sebebiyle aynı olayda şehit olan uzman çavuşun eşi ve minik kızından istedi.

    Dişçilik fakültelerinin bazıları kapatılsın
    İstanbul Dişhekimleri Odası Başkanı Rıfat Yüzbaşıoğlu, 18 bin diş hekiminin fazla geldiğini, dişçilerin işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

    Kısa kısa..



  • 7 Eylül 2005
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED