AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
 
spor
Yiğido Trabzon'u tuş etti
Sivas stadının onarımı nedeniyle Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Kürşat ile öne geçen Trabzonspor'a Sivasspor, Fransergio ve Balili ile karşılık verdi.

SPOR YAZARLARI

Kamil Anahar :
Sivasspor haketti
Brüksel'de hava parçalı bulutlu
3 Ekim yaklaşırken, AB Türkiye'ye karşı deklarasyonunda tavır belirleyemiyor. Brüksel'den övgü ve eleştiri karışımı açıklamalar belirsizlik doğuruyor.
RUMLAR KİLİTLEDİ
Deklarasyon süreci tatsızlaşıyor. Türkiye'ye karşı deklarasyon metnini belirlemek için toplanan AB Daimi Temsilcileri dün de anlaşamadı ve 26 Eylül'e randevu verildi.
ERDOĞAN: TRİBÜNE MESAJ
Başbakan Erdoğan, Brüksel'deki belirsizliği New York'ta değerlendirdi: "Bazı AB ülkelerinde oluşturulan sanal hava, aslında tribünlere mesajdan öte bir şey değil."
PROVOKASYON VAR
Türkiye-AB Karma Komisyonu Başkanı Lagendijk, "Kürt radikaller Türk milliyetçileri provoke ediyor. Hükümeti 'işini yapamıyor' gibi gösterip, AB'de kötü izlenim yaratıyorlar" dedi.
GARİP ÖNERİLER
Lagendik'in yardımcısı İngiliz milletvekili Duff ise, Türkiye'ye mantık dışı önerilerde bulundu: "Diyarbakır'a otonomi verin; biz IRA ile uzlaştık; siz de PKK ile masaya oturun" dedi.

Ona bu millet seni unutmayacak diyemedim
Aydın Menderes, babası merhum Başbakan Menderes'le idamından önceki son görüşmesini Yeni Şafak'a anlattı. Son görüşmemizde babama yaklaşıp, 'bu millet, bütün olup bitenlere rağmen sizi çok daha fazla seviyor ve sizi ilelebet unutmayacaktır' demek istiyordum. Diyemedim. Bunu hala içimde bir ukde ve derin bir hicran olarak taşırım.

VATİKAN ŞAŞKIN
Cumhurbaşkanı Sezer'in, Papa'nın Türkiye ziyaretini 2006'ya sarkıtması İtalya'da şaşkınlıkla karşılandı. İtalyan Il Giorno gazetesi daveti, "Vatikan'da hayal kırıklığı" olarak yorumlarken, La Stampa gazetesi de, "Papa'ya Türk küstahlığı: Davet 2006'ya" başlığını kullandı.

Direniş grupları Zerkavi'ye karşı birleşti
İç savaşa doğru sürüklenen Irak'ta direnişçi gruplar, El Kaide'nin Irak'taki lideri Ebu Mus'ab ez-Zerkavi'nin, bütün Şiilere karşı savaş ilan etme çağrısını, ortak bir bildiriyle reddetti. Müslüman Alimler Heyeti de, Zerkavi'yi kınadı.

Bir acılı lahmacun sicil bozdu
İki yıl önce yediği lahmacunun ücretini kredi kartı ile ödeyen B. U., zamanında yatırmadığı 2 milyon 200 bin liralık borcunu bir yıl sonra 17 milyon lira olarak ödedi. Aynı bankaya konut kredisi için başvuran B.U, bankanın, "Ticari siciliniz bozulmuş, kredi veremeyiz" yanıtıyla 'şok' oldu.

O kritik soru yine gündemde
Limon sıkmak balığa saygısızlık mı
Balığa limon sıkma tartışması yine gündemde. Balık, değişik dünya mutfaklarında ağır soslarla pişirilirken, Türk damak tadında birçok balıksever limon sıkmayı bile balığa hakaret sayıyor.

 
New York'ta bir sonbahar
Başbakan Erdoğan, Irak Devlet Başkanı Talabani'nin PKK konusunda "Türkiye'ye güvenceler verdiğini" belirtirken, "23 Eylül'de Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nu toplantıya çağırdık. Terörle mücadeleyi sonuna kadar birlikte vereceğiz" dedi.
GALATA'NIN KİRASI ÇILDIRDI - 3.5 milyar euro
Birbiri ardına gelen yüksek özelleştirme rakamlarından sonra Galata limanının kiralanması ihalesinde de bir rekor yaşandı.
İşte rating "sır"rının arkasındaki adam
Rıdvan Kızıltepe, rating rekorları kıran ve kısa sürede birçok taklidi yapılan Sır Kapısı, Büyük Buluşma gibi esrar ve mistisizm programlarının fikir babası. Kızıltepe, 'sır' temalı yapımlarıyla ekranlardaki 50'ye yakın dizi filmle yarışıyor.
A vitamini gençleştiriyor
Uzmanlar, A vitaminin yaşlanmayı yavaşlattığını, eksikliğinin ise görme bozukluğuna yol açtığını söylüyor.
İmamlara hız sınırı
Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, imamların, namaz kıldırırken "süratten" kaçınmalarını, teravih namazını kısa sûrelerle kıldırmaya özen göstermelerini istedi.
İstihdamı arttırana
sıfır faizli kredi

İstihdamı arttırmak için çözüm arayan Sanayi Bakanlığı, KOBİ'lere sıfır faizli istihdam kredisi verecek. Bakanlık gelecek hafta başlayacak proje için Vakıfbank'a 100 trilyon lira yatırdı.
IKDP'den ilginç iddia
Öcalan 'cep'ten
talimat veriyor

IKDP'nin Siyasi Büro Sekreteri Fadıl Mirani, "Öcalan İmralı'da cep telefonuyla, generallerin isteği doğrultusunda örgüte talimat veriyor" iddiasını ortaya attı.
17 Eylül 2005
Cumartesi
PİYASALAR
Dolar 1,3430
Avro 1,6430
Altın (Cum.) 134,00
Borsa 33.294


HAVA DURUMU
Adana 20 / 33
Ankara 16 / 26
Bursa 17 / 27
Diyarbakır 17 / 35
Erzurum 8 / 25
İstanbul 19 / 29
İzmir 18 / 28
Trabzon 20 / 24

Nijer'de Çocuklar Açlıktan Ölüyor

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

 
 
Y A Z A R L A R
  Fehmi Koru :   Ali Bayramoğlu :
Bir devin çöküşü New York'tan son mesajlar…
  Kürşat Bumin :   Ahmet Kekeç :
Koç'tan OYAK'a yanıt (nihayet!) İyi olur, güzel olur, şık olur!
  Taha Kıvanç :   Dücane Cündioğlu :
Bir şikâyetin öyküsü Biz bir zamanlar bize benzerdik!
  Vecdi Akyüz :   Fadime Özkan :
Zamm-ı Sûrenin Okunuş Özellikleri Hayır, ölü çocuklara bakamayız!
    Fehmi Koru :   EDİTÖR'E MESAJ
My bitter encounter
with the mighty I pity
Her türlü görüş, düşünce ve önerilerinizi doğrudan gönderin...
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye | Online İlan
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED