AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
'SIR'rı basit, faydalı olmak

Ekrandaki 50'ye yakın dizi filmin neredeyse tek alternatifi olan ve yayınlandığı günlerde Samanyolu'na diğer günlere oranla yüzde 37'lik bir artış getiren Sır Kapısı, Büyük Buluşma gibi esrar ve mistisizm programlarının fikir babası Rıdvan Kızıltepe, başarılarının 'sır'rını "amacımız faydalı olmak, hiç değilse zararlı olmamaktı, bu projeler çıktı" diye açıklıyor.

  • HANDAN KAZANCI
    Geçtiğimiz sezon Sır Kapısı, Sırlar Dünyası ve Büyük Buluşma tarzı programlarla hatırı sayılır bir başarı kazanan ve en çok izlenen kanallar listesinde üst sıralara yükselen Samanyolu, bu sezon da yine benzer bir proje olan Beşinci Boyut dizisi ile sezonu açtı. Ekrandaki 50'ye yakın dizi filmin neredeyse tek alternatifi olan ve yayınlandığı günlerde Samanyolu'na diğer günlere oranla yüzde 37'lik bir artış getiren bu tür sır programlarının fikir babası, Samanyolu Yayından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Kızıltepe, bu projelerin oluşumunun 'Nasıl bir yayıncılık yapmak istiyoruzdan' hareketle çıktığını söyleyerek, "Faydalı olmak hiç olmazsa zararlı olmamak prensibi, ürünün şekillenmesini sağlıyor" diyor.

    Kızıltepe bu projelerin başarısını ise şöyle açıklıyor: "Projelerimizde laboratuvar çalışması yapıyoruz. Toplumsal talepleri projeye dönüştürüyoruz. Projelerimizin hayatın içinden olmasına dikkat ediyoruz."

    Ruhları okşuyor

    Seyircinin aynı konuları tekrar tekrar izlemekten sıkıldığını söyleyen Kızıltepe, "Hayata farklı yerlerden bakan projelere ihtiyaç var. Bu programlar da toplumsal temeli olan projeler. Her geçen gün daha geniş kitlelerle buluşmaya devam edecektir" diyor. Kızıltepe, programların ilgi görmesini ise şöyle açıklıyor; "Hikayelerin hayatın içinden olması. Seyirci tanıdığı, bildiği duygulara ilgi duyuyor. Bu diziler, insanın ruhunu okşayan, topluma doğru mesajlar vermeye çalışan projeler."

    Rıdvan Kızıltepe eleştirileri ise, "Eleştiriler olabilir. İyi niyetli her eleştiriye saygı duyarız. Bizim gelişmemizi sağlar. Geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptırdığı ankette bizim programlarımız fayda sıralamasında önde çıktı" şeklinde cevaplıyor.

    İlgi azalmayacak

    Kızıltepe, bu programlara ilginin azalmayacağını söyleyerek, "Biz sadece sırlı programlar yapmıyoruz. Beş diziden bir tanesi sırlı olayları ihtiva ediyor. İki tanesi dünya TV'lerinde örnekleri olan mistik formatlı diziler. Tekrarlarının bile izlenme oranları yüksek olduğuna göre, ilginin azalmayacağını düşünüyoruz. Çünkü biz halkın beklentilerini doğru okuyarak proje üretiyoruz. Seyircinin isteklerine değer veriyoruz. Faydasına inanmadığımız projeyi ekrana taşımıyoruz" şeklinde konuşuyor.

    Tekrarları bile ikinci oldu

    Yaz sezonunda Samanyolu, Sırlar Dünyası ve Büyük Buluşma'nın tekrarlarını yayınlamasına rağmen rating yarışında yine üst sırada yer aldı. 11 Haziran ve 16 Temmuz tarihlerinde yayınlanan Sırlar Dünyası 17,60 ve 18,7 izlenme payı ile ikinci sırada yer alırken, Büyük Buluşma ise, 7 Temmuz'da yayınlanan bölümüyle 11,2'lik rating payı ile 5. sırada yer aldı. Aynı dizi 23 Haziran'da yayınlanan bölümüyle 11.5 rating payı ile altıncı sırada yer aldı.

    'SIR'LA YÜZDE 37'LİK ARTIŞ

    Normalde günü 7,3 ratingle kapatan Samanyolu'nun, Sırlar Dünyası ve Büyük Buluşma tarzı dizilerin yayınlandığı günlerde ise reytingi 10'a vuruyor. Bu da Samanyolu'na Sırlar Dünyası'nın yayınlandığı günlerde diğer günlere kıyasla prime time da yaklaşık % 37 lik artış getiriyor.


    Uyuşturucudan daha belalı işler de vardır!

    Hollywood'ın en başarılı oyuncularından Harvey Keitel'ın başrol oynadığı Clockers (Köşe Başındakiler) adlı film CNBC-e ekranlarına geliyor. Sokak köşelerinde müşteri bekleyen ve 'clocker' adı verilen uyuşturucu satıcılarından adını alan Clockers siyahi yönetmen Spike Lee'nin imzasını taşıyan çarpıcı bir drama. 19 yaşındaki uyuşturucu satıcısı Strike büyük patronlardan birinden ilginç bir teklif alır. Rodney adındaki bu adam kendisinden para çaldığı gerekçesiyle bir başka satıcının ortadan kaldırılmasını istemektedir. İşlerin göründüğünden çok daha derin olduğunu sonradan anlayan Strike'ın başı ciddi bir belaya girmek üzeredir.

    Köşe Başındakiler

    Orjinal Adı: Clockers Yön: Spike Lee Oyn: Hrvey Keitel, John Turturro, Delroy Lindo, Mekhi Phifer Yapım Yılı: 1995
    Cnbc-e / 21.15


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Crooklyn
    Siyahi yönetmen Spike Lee'nin kendi çocukluk yıllarını anlattığı film, 70'lerin Brooklyn'inde geçiyor. Mali bir kriz yaşayan caz müzisyeni Woody Carmichael 5 çocuklu bir aileye bakmak zorundadır. Yine de evin asıl yükünü öğretmenlik yapan eşi çekmektedir. Daha çok çocukların gözünden anlatılan Crooklyn dönemin müziklerine bolca yer veren çarpıcı bir yapım.
    (Crooklyn) Yön: Spike Lee Oyn: Alfre Woodard, Delroy Lindo, David Patrick Kelly, Zelda Harris Yapım Yılı: 1994
    Cnbc-e / 19.00

    Sigara İçince
    Başrollerinde Sabine Azema ve Pierre Arditi'nin oynadığı film bir Yorkshire kasabasında geçiyor. Filmde okulun alkolik müdürü Teasdale ile Celia Teasdale'in başına gelenler anlatılıyor. Aslında pepşeşe iki filmden oluşan bu filmde, Celia ve çevresindekilerin yaşayacakları, temizlik yaparken görüp uzandığı sigarayı yakıp yakmamasına bağlıdır.
    Orijinal Adı: Smoking Yön: Alain Resnais Oyn: Sabine Azema, Pierre Arditi, Peter Hudson Türü: Macera/Dram
    TRT 2 / 20.05

    Yemin
    Berlin'de Altın Ayı, Cannes'da Altın Palmiye ödüllerine aday gösterilen, F. Dürrenmatt'ın romanından uyarlanan film, Sean Penn'in üçüncü yönetmenliği. Jerry şeriflikten emekliye ayrıldığı gece, kızı öldürülen anneye katili bulacağına dair söz verir. Jery, aynı bölgede üç çocuğun daha öldürüldüğünü farkeder. İz peşine düşen emekli polisle katil arasında macera başlar.
    Orijinal Adı: The Pledge Yön: Sean Penn Oyn: Jack Nicholson, Bennice Dele Toro Yapım Yılı: 2001 Türü: Macera
    TV8 / 23.30

    Drejan
    Drejan aşiretinden Şilan'ın kocası kanlıları tarafından öldürülür. İntikam alma görevi kayınbiraderi Davut'a verilir. Hasımları ölünce Davut ve Şilan beşer yıl hapis cezası alırlar. Davut ve Silan cezaları bitip köylerine dönerler ancak kan davası hâlâ sürmektedir. Şilan, kurtuluşun büyük şehre gitmekte olduğuna inanmaktadır. O ailesinin hayatını kurtarmaya çalışırken hiç beklenmedik ilginç bir gelişme olacaktır.
    Yönetmen: Gani Şavata Oyuncular: Gani Rüzgar Şavata, Serpil Çakmaklı Türü: Dram / Macera
    KANAL 7 / 23.45

    Hipnoz Altında Cinayet
    Rahatsızlığından kurtulmak için hipnozla tedavi olan psikiyatri öğrencisi Lucie, geceleri yataktan kalkarak farkında olmadan sokaklarda dolaşmaktadır. Her dışarı çıktığında bir cinayet işlenir. İpuçları, cinayetleri Lucie'nin işlediği yönündedir. Lucie'ye seans uygulayan doktordan şüphelenen polis, ilginç bulgulara ulaşır.
    Orijinal Adı: Meurtre Sous Hypnose Yön: Gerard Cuq Oyn: Agathe De La Boulaye, Christophe Laubion
    TRT 1 - 00.10

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Ekonominin bir haftalık gündemi
    Ünal Tanık'ın sunduğu Yaşayan Ekonomi, ekonomideki gelişmeleri ekrana getiriyor. Programda bu hafta, Profilo'nun ürettiği kablosuz televizyon, tüp gazı Türkiye'ye tanıtan bir şirketin 44 yıllık hikayesi, Volkswagen' in Caravelle'si, İzmir Fuarı'ndan görüntüler, 61'inci yaşını kutlayan Yapı Kredi'nin hedefleri ve ekonomideki gelişmeler ekrana geliyor. Programda ayrıca Demet Akbağ'lı Danette reklamı ve ekonomideki gelişmeler televizyon ekranına getiriliyor.
    [13.30/KANAL 7]

    1983 yılında Zincirbozan'daydı!
    Eski CHP milletvekili Süleyman Genç, Süleyman Demirel, Deniz Baykal'ın da aralarında bulunduğu 16 siyasetçinin 12 Eylül döneminde, zorunlu ikamete tutulduğu Zincibozan günlerini Oradaydım Belgeseli'nde anlatıyor. Soner Yalçın'ın hazırladığı programa katılacak olan Genç, darbenin ardından 1983'de Zincirbozan'a gönderilen 16 siyasetçiden biri olarak orada yaşadıkları zorunlu ikamet günlerini izleyenler için detaylarıyla anlatıyor.
    [19.20/CNN TÜRK]

    TV'nin en uzun soluklu polisiyesi
    TV dünyasının en uzun soluklu dizilerinden biri olan Law & Order, NY Polis Departmanı'nın şehrin en azılı suçlularını durdurmak amacıyla verdikleri mücadeleleri anlatıyor. Vincent D'Onofrio, Kathryn Elbe ve Jamey Sheridan'in başrollerini paylaştığı Law&Order adlı dizinin bu bölümünde de NY'lu dedektifler suçlu avını sürdürüyor. Dizide, suçlunun kurbanın ya da suça tanık olan kişinin bakış açısıyla, suçla mücadele ediliyor.
    [24.00/TGRT]

    En tuhaf haberler, en ilginç olaylar!
    Mesut Yar'ın sunduğu Tuhaf Şeyler programının bu bölümüne Firdevs, Latif Doğan ve Ece Gürsel konuk oluyor. Yar'ın eğlenceli sunumuyla benzerleri arasından sıyrılan program, canlı olarak ekranlara geliyor. Programda bugün, Popstar'la hafızalara kazınan Firdevs, giderek daha büyük hayran kitlesi toplayan Latif Doğan ve Ece Gürsel katılıyor. Programda ayrıca Türkiye ve dünyadan derlenen tuhaf haberler programa renk katmaya devam ediyor.
    [00.20/STAR]

    Ayna yeni yayın dönemine Tataristan'dan 'merhaba' diyor
    Ayna, yeni döneme Tataristan'dan gelen bir merhaba ile başlıyor. Saim Orhan'ın sunduğu programda, Rusya Federasyonu içinde çok ayrı bir yeri olan özerk bir cumhuriyet olan Tataristan'dan bilgilerle başlıyor. Volga Nehri'nden başlayacak programda, başkent Kazan'ın Kremlin'i sayılan saray ve Kazan'ın sembollerinden biri olan Suyunbike Kulesi ve Kul Şerif Camii yeralıyor. Caminin yeniden açılış törenlerini görüntüleyen program ekibinin son durağı ise Tatar Türk liseleri oluyor. Programda Türkçe, Rusça, Tatarca ve İngilizce öğretilen bu okullar tanıtılıyor.
    [ 22.45 / SAMANYOLU]

    Dikkat! Şahan şimdi de ATV'de karşınıza çıkabilir
    Atv'ye transfer olan Şahan Gökbakar, programı Dikkat Şahan Çıkabilir'le bu hafta başlıyor. Tiplemeler üzerine kurulu, daha önce benzeri pek denenmemiş bir antimedya - skeç şov olan programın bir diğer ilginç özelliği de doğaçlama üzerine kurulu olması. Dikkat Şahan Çıkabilir'in ilk bölümünde, Türkiye'nin rakipsiz enkırmeni Engin Jurnal'in haber bülteninde, 'Metin Tok'la Ne Oldu Bize?' deniliyor, hemen akabinde ise 'dünyanın en hızlı laf sokan adamı' ekrana geliyor. Programın Şanlı Hayat bölümünün bu haftaki konuğu ise, yerli komedi filmlerin yeni yıldızı Şahin K.
    [ 23.15 / ATV ]

    Nurettin Özel'den bir 'iyilik yapan iyilik bulur' hikayesi
    Kanal 7'nin Televizyon filmi kuşağında bu hafta Nurettin Özel'in yönettiği, Oktay Aytekin, Melahat Özekit ve Oğuzhan Ogras'ın başrol oynadığı İyiliğin Bedeli adlı film ekrana getiriliyor. Anadolu insanın saf kalbini ve iyi niyetini gözler önüne seren filmin müzikleri Yücel Arzen'e ait. Filmin konusu ise şöyle: Yıllar önce yurt dışına gidip bir daha dönmeyen iki oğulun hasretini çeken bir anne-babanın kapısını iki genç misafir çalar. Sahip oldukları tek şeyi keçilerini keserek misafirlerine ikram eden çift, gün gelecek o iki gencin iyilikleriyle karşılaşacaklardır.
    [ 21.45 / KANAL 7 ]
    17 Eylül 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED