AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Başörtülüye neden saygınız yok?

Kendilerinin milletin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını, oysa birilerinin gelip "kafalarının içini okumaya çalıştığını" anlatan Erdoğan, "Niyet okuyuculuğunu lütfen bırakalım. Adam geliyor, benim kafamın içini okuyor. Benim niyetimin ne olduğunu nereden biliyorsun, benim adıma hüküm veriyorsun? Bunlar bizden öncekilerin başına gelmiş şeyler değil. Kimse hükümetin yaptığı iyi işlerden sözetmiyor, Erdoğan'ın nereden mezun olduğunu konuşuyor. Fikrin de düşüncenin de bir adabı vardır. Bunlarda o da yok. İstanbul İl Kadın Kolları İkinci Kadın Şûrâsı yapıldı. Köşe yazarlarının biri, İran'dan bir kare koymuş, altına da oradan bir kesit alıp koymuş. Yazıyor, 'İşte İran, işte Türkiye' diye. Bir defa dürüst değil. Çünkü Kadın Şûrâsı'nda başı örtülü de, başı açık kardeşlerimiz de vardı. Hepsi omuz omuza ülkeye hizmet mücadelesi veriyor. Bunu kıskanmayın, saygı duyun ve fotoğraf karelerini cımbızlayarak seçmeyin, genelini verin. İkincisi saygısız. Bu ülkede hâlâ neden başörtüsüne saygı duymayı öğrenemediler? Bu ülkenin kadını, senin istediğin gibi giyinmeye mecbur mu? Bak, bizim öyle bir derdimiz yok. Biz kimseye 'sen niye böyle giyiniyorsun' demeyiz. Hakkımız da yok. Sen kendinde o yetkiyi, hakkı nereden buluyorsun? Biz bu milletin kendisiyiz. Milletimizin ortalaması gibi yaşıyoruz."

İstanbul'a yeni havalimanı

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbulda yeni bir havaalanı için çalışma yaptıklarını da bildirdi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nın artık ihtiyaçlara cevap veremediğini ve mevcut şartlarda birkaç yıl daha idare edebileceğini ifade eden Erdoğan, "Bizim ondan sonrasını kuşatacak dev bir havaalanına ihtiyacımız var. Avrupa Yakası'nda şu anda arkadaşlarımız bunun arayışı içindeler. Bunları, alt yapılarıyla beraber dünyadaki modern havaalanlarıyla yarışır konumda hazırlamayı düşünüyoruz. Ulaştırma Bakanlığı talimatı aldı, çalışmalarını yürütüyor" dedi.

Erdoğan,'Bilgisayarlı Eğitime Destek' kampanyasını başlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜBİSAD) tarafından başlatılan ''Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası''na herkesi katılmaya çağırarak, ''Artık her bireyimiz, gencimiz, çocuklarımız bilgisayarın nimetlerinden faydalanmalıdır'' dedi. Erdoğan, Grand Cevahir Otel'de yapılan kampanyanın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Hükümet'in en büyük hedefinin Türkiye'nin ileri ülkelerle yarışa girerek onları yakalaması olduğunu belirtti. Türkiye'de devlet-millet işbirliğiyle yapılamayacak hiçbir şeyin bulunmadığını ifade eden Erdoğan, "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası''nı örnek gösterdi. Erdoğan, bağışlanacak bilgisayarlar için KDV alınmayacağını ve bağışçıların gider indiriminden de yararlanacağını vurguladı.

''Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası''nın toplantısana Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Çelik, TÜBİSAD Başkanı Orhan Köksal, Vali Güler ve işadamları katıldı.



6 Haziran 2005
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED