T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 4 HAZİRAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Torunlar, 450 milyon dolar yatırımla geliyor

Torunlar Grubu, Bursa'ya bin 260 konutluk Korupark ve Korumax alışveriş merkezi ile İstanbul'a 44 katlı Garden Towers ile 167 mağazalık Deepo Center kuruyor

Torunlar Şirketler Grubu, Bursa ve İstanbul'da gerçekleştirecekleri 4 farklı proje için 450 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Gıda, kağıt, alışveriş merkezi işletmeciliği ve inşaat gibi sektörlerde faaliyet gösteren Torunlar Şirketler Grubu, yeni projelerini düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıttı. Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 2006'yı yeni projeler yılı olarak değerlendirdiklerini, önemli projeleri olduğunu söyledi. Bursa'd a bin 260 konutun bulunduğu Korupark Projesi'nin temelinin bir süre önce atıldığını anımsatan Torun, Korumax Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nin tamamlanmasıyla Bursa'nın, en büyük alışveriş merkezine kavuşacağını kaydetti. Torun, bu iki projenin Nisan 2007'de tamamlancağını açıkladı.İstanbul'da da önemli 2 projeye başladıklarını dile getiren Torun, 125 bin metrekare inşaat alanına sahip Zincirlikuyu-Garden Tower'ın yatırım büyüklüğünün 150 milyon dolar olduğuna dikkat çekti. Haramidere'deki Deepo Center'ın yatırım tutarının ise 100 milyon dolar olduğunu kaydetti. İnşaatlarına bu yıl başlanacak İstanbul'daki projeler ise 2008'in sonunda tamamlanacak.

'ORTAĞA HAYIR DEMEYİZ'

Torun, ortaklık düşünüp düşünmedikleri yönündeki soru üzerine şunları kaydetti: "Şu an bir ortaklığımız yok. Ticarette hayır demek için bir neden yok. Şartlar elverirse, uygun ortaklık teklifi gelirse neden olmasın? Yeni yatırımcılar var, bunlara açığız. Asıl hedefimiz bir Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) modeline dönüşüp halka açılmak. 2007 yılının başında GYO'ya dönüşerek ulusal ve uluslararası yatırımcıları çekmek istiyoruz."

  • İSTANBUL

    Faizlerdeki artış inşallah geçicidir

    Aziz Torun: İnşaatçılar vergi şampiyonu olur demiştim. Bu sözümü şimdi geri alıyorum Aziz Torun,daha önce bir röportajda "İnşaatçılar vergi rekortmeni olurlar" yorumu yaptığını anımsatarak, "Bu sözümü şimdi geri alıyorum" dedi. Faiz oranlarındaki yükselme, ekonomik istikrarı bozan izlenimlerin, yatırımcıları tedirgin ettiğine dikkat çeken Torun, şöyle devam etti: Bu durumun geçici olmasını umuyoruz. Bunun stabil hale gelmesiyle talep devam edecek. İnşaat maliyetlerinde demir ve çimentoda artışlar gözleniyor. Mortgage'ın içeriği sektöre olan katkıyı artırmaya devam edecek." Projelerin danışmanlığını Alkaş Danışmanlık yapacak. Korupark ve Korumax Projeleri'nin mimarı Japon Tatsuya Yamamoto.

    Telsim arazisine tower

    Garden Tower 125 bin metrekare inşaat alanına, 8 katı apart residence, 36 katı residence, restoran ve hizmet ürünleri olmak üzere 44 kat inşa edilecek. Zemin altında alışveriş ve yaşam merkezi, cafeler, ve sinema salonları yer alacak. Torunlar Grubu, bu binanın daha önce Telsim'e ait olan arazisini TMSF'den 45,9 milyon YTL'ye satın almıştı.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi