T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 4 HAZİRAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kilit isim tutuklandı

Danıştay saldırısının kilit ismi Ayhan Parlak, 'örgüte yardım' suçundan tutuklandı.

Danıştay saldırısının kilit ismi Ayhan Parlak, 'örgüte yardım' suçundan tutuklandı. Ahyan Parlak dün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerince Ankara Adliyesi'ne getirildi. Savcı Şemsettin Özcan tarafından ifadesi alınarak tutuklanması talebiyle mahkemeye sevkedilen Parlak, çıkarıldığı Ağır Ceza Mahkemesi Yedek Hakimliği tarafından "örgüte yardım" suçundan tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

İRTİBATÇI PARLAK MI?

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Ayhan Parlak'ın Danıştay saldırganı Alparslan Aslan ile eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin arasındaki bağlantı olduğu ileri sürülmüştü. İrtibatın Parlak üzerinden sağlandığı ve bir başkası üzerine kayıtlı olan telefonu ile 56 kez Aslan'ı, 63 kez de Tekin'i, 3 kez Veli Küçük'ü ve 1 kez de İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i aradığı teknik takip sonucu tespit edilmişti. Parlak'ın Muzaffer Tekin'le bir factoring şirketinde ortak olduğu da belirlenmişti.

SUSURLUK VE SAUNA BAĞLANTISI

Ayhan Parlak'ın adı Küre Operasyonu sonrasında ortaya çıkarılan Sauna Çetesi'ne de karıştı. Sauna Çetesi operasyonunda tutuklanan emniyet müdürü Tamer Topsakal'ın araştırdığı Almanya'da uyuşturucu pazarı nedeniyle öldürülen Ertuğrul Yılmaz ile ilgili dosya Ayhan Parlak'ın arabasında yapılan aramada bulunmuştu. Bu olay üzerine Topsakal, meslekten ihraç edildi ve tutuklanarak hapse atıldı. Ertuğrul Yılmaz'ın akrabası olduğunu ve kucağında öldüğünü bir gazeteye verdiği röportajda açıklamıştı. Parlak'ın Susurluk Davası'nda yargılanan bazı kamu görevlileriyle yakın ilişkide olduğu ve bu kişileri 2 yıl önce Danıştay saldırganı Avukat Alparslan ile tanıştırdığı ileri sürülmüştü.

  • MUSTAFA ORTAÇ/ ANKARA

    Gazetecileri suçladı: Sizin yüzünüzden

    Parlak, cezaevine götürülürken, mahkeme çıkışında basın mensuplarına,"Sizin yazdığınız haberler yüzünden mağdur oldum. Sizin yüzünüzden tutuklandım" diye bağırdı. Parlak soruşturmayı yürüten savcıya Perşembe günü kendiliğinden teslim olmuş ve Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri tarafından gözaltına alınmıştı.

    Çeteler AB'ye bildirilsin

    Danıştay saldırısından sonra hakim olan gerginlik havası, her türlü dezenformasyonu davet eden bir ortamı da beraberinde getirdi. Danıştay saldırısı ve ortaya çıkartılan çetelerle ilgili olarak Uluslararası Politik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (UPSAM) hazırladığı raporda, dezenformasyona dikkat çekilerek, konunun AB kamuoyuyla da paylaşılması ve çetelerle mücadelede STK'ların aktif desteğinin sağlanması önerisinde bulunuldu. Raporda, bunun için olabildiğince şeffaf davranılması önerilirken, daha önceki cunta oluşumları ve suikastlerle bu yeni süreç arasındaki benzerlik ve farklılıkların üzerinde duruldu. Rapordan şu çarpıcı bölümlere yer verildi: "Olayın tarafları; yargı, hükümet, polis, asker vs, bu konuda olayın aydınlatılması için sonuna kadar gidileceğini olabilecek en açık şekilde deklare etmeli. Elde edilen deliller, sanık ifadeleri, komplo oluşumunun şeması, ile kamuoyunun kafasını karıştırmaya yönelik, psikolojik savaş hamlelerinin önü kesilmelidir." n ALİ EYVAZ / ANKARA

    Bize iftira atıyorlar

    Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği (VKGB) Genel Başkanı Taner Ünal, derneğin eski yöneticilerinden Mustafa Alpay'ın "suç itirafı" gibi suç duyurusu üzerine, hakkındaki iddiaların doğru olmadığını, "kendine derin devlet diyenlerin, derneğe hakim olamadıkları için kendisine iftira ettiğini" öne sürdü. Ünal, "vatansever görünen ancak vatan hainleriyle işbirliği yapan, milliyetçilik, ulusalcılık adına konuşuyormuş gibi yaparak gerçek , milliyetçilere ait sahayı işgal eden" gruplar bulunduğunu savunarak, bu çevrelerin kendilerini kontrol altında tutamadıkları için saldırdıklarını iddia etti. Danıştay saldırısıyla ilgilerinin bulunmadığını da öne süren Ünal, "Türkiye'de Gladyo tipi bir yapılanma vardır. Bunlar genelde vatansever Türk evlatlarını kullanırlar. Devletin her noktasına sızmış bulundukları bilinir" dedi.

  • İSTANBUL

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi