T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 4 HAZİRAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Soğan ambarı' boşalıyor

Türkiye'nin 'soğan ambarı' olarak kabul edilen Bursa'nın Karacabey ilçesinde, geçen yıl 20-25 bin dekar olan soğan ekim alanının bu yıl 4-5 bin dekara kadar geriledi.

Türkiye'nin ''Soğan ambarı'' olarak nitelendirilen Bursa'nın Karacabey ilçesinde, geçen yıl 20-25 bin dekar olan soğan ekim alanının bu yıl 4-5 bin dekara gerilediği bildirildi.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, yaptığı açıklamada, Karacabey Ovası'nın Türkiye'nin en verimli tarım arazilerinden biri olduğunu, ancak üretimin her geçen yıl gerilediğin söyledi.

Ektiği üründen para kazanamayan üreticilerin zor duruma düştüğünü ifade eden Karaca, bu yıl soğan ekim alanlarının daha da daraldığını, 4-5 bin dekar alanda ekili ürünün önemli bölümünün yağışlar ve ağır kış şartları nedeniyle bozulduğunu vurguladı. Karaca, soğan denilince akla ilk gelen yerlerden olan Karacabey'de bu yıl soğanın yok denecek kadar az olduğunu belirterek, ''20-25 bin dekarlık soğan ekim alanı, bu sene çok geriledi. Bunun sebebi, ürünün para etmemesi. Para etmeyince de ürünler tarlada kalıyor. (Aki) cinsi erkenci soğanın, özellikle 5-6 yıldır Çukurova'da, özellikle Adana'da çok fazla ekilmesiyle bizim ürünümüz elde kaldı. Bunun için Karacabeyli üreticiler soğan ekmekten vazgeçtiler'' dedi.

ALTERNATİF ÜRÜN MISIR

Karacabeyli üreticilerin geçen yıldan itibaren soğandan mısıra ve domatese yöneldiğini, ancak onlardan da beklediği verimi alamadığına dikkati çeken Karaca, şunları söyledi:

''Çiftçiler şu an şaşkınlık içinde. Bir takım ekimler yapıyorlar. Böyle giderse gelecek yıllarda tarlaların boş kalma ihtimali bile var. Soğandan vazgeçen çiftçilere alternatif olarak mısırı öneriyorduk. Üretim alanı 150 bin dekara çıkmıştı. Fakat geçen yıl ürün taban fiyatı düşük verilince üreticiler zarar etti. Bu sene mısır ekim alanı da 50 bin dekara düştü. Bu sorunları üretim planlaması olmaması nedeniyle yaşıyoruz.''

  • BURSA (A.A)


    Trakya Üniversitesi'nde ameliyatsız fıtık ameliyatı

    Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde, bel ve boyun fıtığı tedavisinde ameliyat yerine 'nükleoplasti' yöntemiyle yapılmaya başlandığı bildirildi.

    Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Servisinde, bel ve boyun fıtığı tedavisi ameliyat yerine ''nükleoplasti'' yöntemiyle yapılmaya başlandı. TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Beyin Cerrahi Servisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Sebahattin Çobanoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Kemal Yücesoy ile TÜ'de ilk kez ''nükleoplasti'' yöntemiyle 5 hastayı tedavi etti.

    Prof. Dr. Çobanoğlu, yaptığı açıklamada, nükleoplastinin, ilerlememiş disk problemlerinin (bel-boyun) tedavisi için geliştirilmiş ameliyat dışı bir yöntem olduğunu söyledi. Çobanoğlu, ''Uygulamadığımız nükleoplasti yönteminde, fıtık bölgesine bir iğne sokularak o bölge yakılıyor. Hareketli görüntüleme cihazları eşliğinde yapılan girişim yaklaşık 30 dakika sürüyor. Hasta tedaviden 3-4 saat sonra taburcu ediliyor'' dedi.

    Çobanoğlu, bu tedavi yöntemiyle Trakya'daki hastaların başka kentlere gitmelerine gerek kalmadığını belirtti. Doç. Dr. Yücesoy da bu tedavinin dünyada 1,5 yıldır uygulandığını ve başarı oranının yüzde 70 olduğunu bildirdi. Nükleoplastinin bel ve boyun fıtığı başlangıcı veya kronik olanlarda uygulandığını ifade eden Yücesoy, tedaviden sonra hastaların bu problemi yaratan koşullardan uzak durmaları ve uygun egzersizler yapmaları gerektiğini kaydetti.

  • EDİRNE


    Artvinliler'den Başkan Aktaş'a ziyaret

    Artvin Kültür Derneği yeni yönetim kurulu İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı Ahmet Topal, Başkan Yardımcısı Nebahat Yılmaz, yeni yönetim kurulu üyeleri Ertan Çelik, Latife Yenilmez ve Ahmet Çetin'in katıldığı ziyarette Dernek Başkanı Ahmet Topal İnegöl Artvin Derneği'nin tarihçesi hakkında bilgi verdi." Derneğimiz İnegöl'deki en eski dernektir. O günden bu güne hem kendi kültürüne hem de İnegöl kültürüne çok şeyler kazandırmıştır" diyen Topal, İnegöl Belediyesi'nin Artvin Kültür derneğine her zaman destek olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında; "Artvin Kültür Derneği, farklı zamanlar ve sebeplerle memleketlerinden İnegöl'ümüze göçüp gelmiş insanları bir çatı altına toplamış ve onların ihtiyaçlarına cevap vermeyi başarmış derneklerdendir" dedi.

  • BİRET AŞKIN / İNEGÖL


    Camiler birliği sağlayan mekanlar

    Sakarya Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Osman Ünlü, camilerin toplumu ayakta tutan mekanlar olduğunu belirtti. Sakarya Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Kıyak ve ekibi, Saadet Partisi Sakarya Merkez İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Osman Ünlü "Kutsal varlıklarımızın inşaasında ve ihtiyacında biz parti olarak desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

  • İSMET KILIÇARSLAN / SAKARYA


    74'lük Beytullah Dede gençlere örnek oluyor

    Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Eğriöz Köyü'nde yaşayan Beytullah Kahraman (74), ilerlemiş yaşına rağmen kendi köyüyle Şenlik Köyü arasındaki yolun yapımında çalışarak gençlere örnek oluyor. Kütahya İl Özel İdaresi Köylere Yönelik Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Eğriöz ve Şenlik köyleri'ni birbirine bağlayan yolda bakım çalışmasına başladı. Elinde küreğiyle ekiplere yardım eden tek vatandaş olan Beytullah Kahraman, "Bu hizmet köyümüzün yararınadır. Ben gönüllü olarak çalışıyorum" dedi.

  • KÜTAHYA


    Nehirkentlilerden Başkana teşekkür

    Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, merkeze bağlı Nehirkent Beldesi'ni ziyaret ederek, düzenlenen halk gününe katıldı. Nehirkent Beldesi'nde Nehirland Sosyal Tesisleri'nde yapılan halk gününe Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ın yanı sıra, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar, Nehirkent Belediye Başkanı Rıdvan Sezer, AK Parti il yönetimi ve vatandaşlar katıldı. Halk gününde vatandaşlara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, "Beldenin içinde bulunan yollar ve beldeye yeni katılan mahallelerin tümü ekiplerimiz tarafından asfaltlandı. Nehirkent'te asfaltlanan 13 kilometrelik yola 14 bin 325 ton asfalt döktük ve 951 bin 56 YTL harcadık. Asfalt şampiyonu bir belediye olarak, Adapazarı'nda asfaltsız köy ve cadde kalmayıncaya kadar çalışacağız" dedi.

  • SAKARYA


    Antrenörlerden Başkan Dişli'ye jest

    Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli'nin sporun her alanına verdiği destekten memnun kalan tekvando antrenörleri, kendi branşlarına göstermiş olduğu katkıdan dolayı Başkan Dişli'yi ziyaret ettiler. Tekvando antrenörleri Cemal Ot, Coşkun Çakmak ve Tayfun Keser Başkan Süleyman Dişli'yi makamında ziyaret ederek, Dişli'nin tekvandoya verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler. Dişli, Sakarya'nın her alanda gelişmesi ve bu çerçevede spora da gerekli desteğin verilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

  • YENİ ŞAFAK / SAKARYA


    'Baskı desenli örtü' Türkiye üçüncüsü

    Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile İST-ESMO A.Ş'in Türkiye genelinde düzenlediği 10. Pebeo Boyama Yarışması'nın kumaş boyama dalında Bilecik, Türkiye üçüncüsü oldu. Türkiye'deki Halk Eğitimi Merkezleri arasında düzenlenen yarışmada, Bilecik'i temsilen yarışmaya katılan Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticisi Nevin Büyük ile kursiyeri Zeynep Karasu'nun birlikte hazırladıkları "Baskı Desenli Örtü" isimli eser, Türkiye üçüncüsü seçildi. Pazaryeri'nin, Türkiye genelindeki yarışmada birinci olan Yalova ve ikinci İstanbul'un ardından üçüncülüğü Bilecik'e kazandırması, Bilecik ve Pazaryeri'nde büyük sevinçle karşılandı.

  • YILMAZ AYTAŞ / BİLECİK

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi