T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 4 HAZİRAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Asıl sosyal demokrat biziz

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal'ı kendi evinde eleştirdi. Halka yönelik hizmetlerinin eleştirilmesine tepki gösteren Erdoğan, "Bunların halkçılıkla, sosyal demokratlıkla alakaları yok. Asıl halkçı ve sosyal demokrat biziz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi genel başkanı Deniz Baykal'a sert çıkarak, "Bunların halkçılıkla sosyal demokratlıkla alakaları yok" dedi. Erdoğan, Baykal'ın seçim bölgesi olan Antalya'da AK Parti İl Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada muhalefeti, iktidarın yaptığı başarılı çalaşmaları görmemek, duymamak ve söylememekle suçladı. Erdoğan, hükümetin SSK ve Sağlık Bakanlığı hastanelerini birleştirerek "hayal" denilen hizmetleri yerine getirdiğini, eczane-lerde kuyruklarda inim inim inleyen vatandaşların sıkıntılarını bitirdiklerini; eğitimde de ücretsiz kitap dağıtarak bugüne kadar yapılamayanları yaptıklarını belirtirek, şöyle dedi:

İMARZADELERE ÖDEMELER YIL SONUNDA BİTECEK

"Muhalefet diyor ki, 'Bu paraları nasıl ödeyeceksiniz, fakir öğrenciye kitapları bedava veriyorsunuz tamam da zengine niye veriyorsunuz.' Bunlar bir de 'halkçıyız' diye vatandaşın arasında dolaşıyor. Bunların halkçılıkla, sosyal demokratlıkla alakaları yok. Sosyal demokrat da, halkçı da biziz. Sosyal adalet Çin'deyse, sosyal demokratlık da ondadır"

Başbakan Erdoğan, 2002 yılında devraldıkları Türkiye'den bugünkü Türkiye'nin daha iyi olduğu tespitinin yapılması halinde kendilerini "başarısız" olarak niteleyeceklerini ifade ederek, "Eğer, bugün dünden daha iyiyse bu yola hep beraber devam edelim" dedi. Hükümete geldikten sonra yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların giderilmesi için büyük mücadele verdiklerini vurgulayan Erdoğan, zorunlu tasarruf için devlette toplanan 14,5 katrilyonu vatandaşa geri ödedeklerini, İmarzedelerin 8,5 katril-yonluk borcunun 6,5 katrilyonunu geri verdiklerini belirtti. İmarzedelerin geriye kalan 2 katrilyonunun da yıl sonuna kadar ödeneceğini açıkladı.

TÜRKİYE'YE 93 KATRİLYON DEĞER KAZANDIRDIK

Başbakan Erdoğan, IMF'ye olan borçlarla ilgili muhalefetin yaptığı eleştirilere de tepki gösterdi. IMF'nin 29 kurucu üyesinden birinin de Türkiye olduğuna dikkat çeken Başbakan, daha önceki hükümetlerin IMF'den sadece borç istediğini, yaptıkları stand-by anlaşmalarıyla borçların arttığını ifade ederek, "AK Parti iktidarına kadar daha önceki hükümetler 24 milyar dolar borç almış. Yaklaşık 36 katrilyon borçlanmş. Biz bunu 11 katrilyona indirdik. 24 katrilyondan fazla IMF'ye borç ödedik. Böylece zorunlu tasarruf, İmarzede ve IMF'ye bu hükümet döneminde ödenen para 45 katrilyonu bulmuştur. Merkez Bankası'nda da rezervleri 48 katrilyon arttırdık. Bu da toplam 93 katril-yon Türkiye'ye değer kattığımız anlamına gelir" dedi. Erdoğan, daha önceki hükümetler döneminde yaşanan hortum olaylarının bu hükümet döneminde devam etmediğini de ifade ederek, "Eğer hortumcular AK Parti hükümetinde de sürseydi bu paralar ödenir miydi? Hortumcular, devletin kasalarını kullandılar. Bazı mahfiller feryad ediyor. Bu feryadların ardında yatan gerçek bu hükümeti istedikleri gibi yönetemediklerindendir. Yatırımcılar, bugün bire 10 kazanıyorlar. Girişim yaparak kazanıyorlar, paradan para kazanarak değil" diye konuştu.

ENFLASYONDA TEDBİRLERİ ALDIK, KORKMAYA GEREK YOK

Başbakan Erdoğan, Mayıs ayının yüksek çıkan enflasyon rakamlarına da değindiği konuşmasında, bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla paranın alım gücünü arttırdıklarını, enflasyonu düşürdüklerini kaydetti. Mayıs ayı enflasyon oranının yüksek çıktığını anımsatan Başbakan Erdoğan, "Enflasyonda yine düşüş olacaktır. Bu konuda tedbirleri alıyoruz ve alacağız. Merkez Bankası da ne gerekiyorsa, yapar. Özerk ve bağımsız bir kuruluş olan Merkez Bankası'nın da görevi bu zaten. Ekonomide, programdan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz" dedi.

GÜNDÜZÜMÜZE GÖLGE EDENLERLE YOLUMUZU AYIRIRIZ

Başbakan Erdoğan, AK Parti Isparta İl Kongresinde de partililere seslendi. Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen kongrede konuşan Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin yapısına virüs sokma gayreti içinde bulunanların bu gayretlerini hala sürdürdüğünü kaydetti. Türkiye'nin en güçlü partisinin AK Parti olduğunu, bunun kamuoyu araştırmalarıyla da yeniden teyit edildiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Fakat istiyorum ki, teşkilatım bu konuda çok daha farklı konuma gelsin. El ele verelim ve dayanışma içinde olalım. Bakın, şimdi Isparta'nın en büyük salonunda kongre yapıyoruz. Halkımızın ilgisi bizleri heyecanlandırıyor. Partimin bunu taşıyabilecek kapasitesi var mı? Var. Öyleyse gereğinin yapılması lazım. Net söyleyeyim. Her şeyden önce çocuğun annesi kim hikayesi var ya, sahte anneler de çıkabilir. Ama bir de gerçek anneler var. Bu çok önemli. Söz verdik. Açık ve net söylüyorum. Gündüzümüze gölge düşürmeye kalkanlar olursa, kusura bakmasınlar, yollarımızı ayırırız."

  • ERHAN SEVEN/ANTALYA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi