T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 4 HAZİRAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

HERKESİN RÜYASI 18 AYAR KUPA

Almanya'daki 18. Dünya Kupası finallerinde tüm takımların amacı, 18 ayar altından yapılan kupaya uzanabilmek. 32 takımın düşlerini süsleyen, 36 cm yüksekliğinde ve 4 kilo 970 gram ağırlığındaki kupanın kaidesinde değerli bir maden olan "Malahit''ten 2 çelenk bulunuyor. Brezilya, daha önce 1958, 1962 ve 1970'te şu anki kupanın selefi bulunan Jules Rimet Kupası'nı 3 kez kazanarak, ebediyyen müzesine götürme hakkını kazandı.

KUPAYI GAZZANİGA YAPTI

Ancak bundan sonra kupa artık 3 kez kazanılsa dahi FIFA'nın mülkiyetinde kalacak. Yeni Dünya Kupası, İtalyan heykeltraş Silvio Gazzaniga'ya yaptırıldı. Franz Beckenbauer, 1974 yılında Almanya Milli Takımı'nın kaptanı olarak bu yeni kupayı kaldıran ilk kişi oldu. Öte yandan Almanya-2006'da yaklaşık 15 bin kişinin gönüllü olarak görev yapacağı bildirildi.

Gözleri yeni rekorda

Brezilyalı golcü Adriano, 6. kez Dünya Kupası'nı kazanarak rekorlarını geliştireceklerini söyledi. Brezilya Mili Takımı'nın golcüsü Adriano, rakip defans oyuncularının Ronaldo ve Ronaldinho'ya göstereceği ilgiden dolayı kendisine yeterli boşluk kalacağına inanıyor. Adriano, 5 dünya şampiyonluğu bulunan Brezilya'nın 6. kupayı kazanarak yeni bir rekor kırma hevesi nedeniyle hiçbir rakibi küçümsememeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. Bu arada çalışmalırını İsviçre'nin Weggis kasabasında sürdüren Brezilya'da teknik direktör Carlos Alberto Parreira taktik idmanlarına ağırlık vermeye başladı. İdmanlara futbolseverler büyük ilgi gösterirken, futbolcular, antrenman sonunda futbolseverlerin formalarını imzaladı.

Beckham'ın son umudu

İngiltere kaptanı Beckham, 2006 Dünya Kupası'nın son şansı olduğunu söyledi. Önceki iki şampiyonada hayal kırıklığına uğradığını belirten Beckham, "Almanya'da yüzde 100 performansla oynayacağım" dedi.

Japonya sakata geldi

Japonya Milli Takımı'nda golcü oyuncular Takahara ve Yanagisawa sakat. Teknik direktör Zico sakatlıklarının planlarını bozduğunu söyledi. Japonya 2006 Dünya Kupası Finalleri'ndeki ilk maçını 12 Haziran'da Avustralya ile yapacak.

İtalya'da Lippi sıkıntılı

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Marcello Lippi kondisyon ve patlama sorunu yaşadığını söyledi. Lippi, "Zamanla yarışıyoruz ve ilerleme kaydediyoruz. 12 Haziran'daki Gana maçında en iyi şeklimizle sahada olacağımızı söylemem yanlış olur" dedi.

Tüm koltuklar dolmalı

Almanya'da tribünlerin dolması için yoğun çaba sarfediliyor. Alman Ekonomi Bakanı Michael Glos, organizetörlerin kullanmadıkları biletleri iade etmelerini isteyerek, "Statlarda boş koltuk olsun istemeyiz'' dedi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi