T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 7 HAZİRAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Komünizm değil çete tehdidi

Susurluk, Şemdinli olayları ve Atabey çetesinin komünizm tehlikesine karşı oluşturulan 'Gladyo'ların devamı olup olmadığı ve çetelerle nasıl mücadele edileceği Sözün Özü'nde masaya yatırılıyor.

Atabey çetesiyle tekrar tartışmaya açılan Gladyo örgütleri ve günümüzdeki uzantıları Sözün Özü'nde masaya yatırılıyor. NATO bünyesindeki ülkelerde soğuk savaş döneminde, gayri nizami harp için kurulan Gladyo'ların bugünkü durumları Nazlı Ilıcak'ın hazırlayıp sunduğu programda, Derya Sazak, Fikri Sağlar, Bülent Orakoğlu, Hasan Celal Güzel ve konunun uzmanlarıyla ele alınıyor.

SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDEN BUGÜNE

Sıkça konuşulan fakat bir türlü adı konulamayan çetelerin tartışmaya açıldığı programda, soğuk savaş döneminde temelleri atılan ve 'Gladyo' olarak tanımlanan örgütlerin günümüze kadar gelen uzantıları konuşuluyor. NATO bünyesindeki ülkelerde, komünizme karşı oluşturulan bu gizli ordular, soğuk savaşın sona ermesiyle misyonunu yitirmiş fakat iyi yetiştirilmiş kontrolsüz bir güç ortaya çıkmıştı. Bu oluşumların bugünkü durumunun konuşulduğu programda, 'Susurluk, Danıştay, Şemdinli olayları, Atabey Çetesi Gladyo'nun uzantıları mı? Türkiye çeteleriyle ne zaman yüzleşecek? Uyuşturucu kaçakçılığından, siyasi suikastlara kadar birçok yasadışı etkinlikte adı geçen oluşumları kim destekliyor? Çete iddialarıyla tutuklananlar veya adı geçenlerin içerisinde neden askerler de var?' gibi sorulara cevap aranıyor.
KANAL 7 / 23.45


Kirazın lezzeti bırakıp gidilir mi

İran sinemasının önde gelen isimlerinden Abbas Kiarostami imzalı Kirazın Tadı bu akşam ekrana geliyor. Filmde, intihar etmek isteyen ve cesedinin ortada kalmaması için kendisine yardımcı olacak birini arayan Mr. Badii'nin öyküsü anlatılıyor.

İran sinemasını dünyaya tanıtan usta yönetmen Abbas Kiarostami'nin 1997 yılında Cannes'da Altın Palmiye Ödülü'nü kazanan Kirazın Tadı adlı filmi bu akşam ekrana geliyor. Efektlere yer vermeksizin, hatta kimi bölümlerinin gizli kamerayla çekildiğini düşündüren filmde, yaşamla ölüm, umutla umutsuzluk konuları derinlikli bir biçimde ele alınıyor.. Müzikleriyle de beğeni toplayan filmde, intihar etmek isteyen ve cesedinin ortada kalmaması için kendisine yardımcı olacak birini arayan Mr. Badiinin öyküsü anlatılıyor. Filmin konusu kısaca şöyle; Mr. Badii, arabasıyla şehrin dış bölgelerinde dolaşarak insanları alır. Onları şehir dışında bir ağacın altına kazdığı çukura götürür. Ertesi gün gelip kendisini burada ölü bulacak olurlarsa üstüne toprak atıp, oradaki parayı da alıp gitmelerini ister. Birçok kişi öneriyi kabul etmez. Karşısına çıkan yaşlı bir adam kanser olan oğlunun tedavisi için önce bu teklifi kabul eder. Yolda Mr. Badii ile konuşmaya başlayan adam, ona umutlarını kaybedip kaybetmediğini, hayatın ve doğanın güzelliklerinden vazgeçmenin çok da kolay olmadığını kendi üslubuyla anlatır.


Evde okul, okulda kalite

Arzu Erdoğral'ın sunduğu Çay Saati'nin konuğu eğitimci yazar Ahmet Maraşlı. Ahmet Maraşlı ile 'Evde okul, okulda kalite' ve 'okumayı sevdirme yolları' üzerine keyifli bir sohbetin gerçekleştirileceği programda "Evde Okul, Eğitimde Kalite projesinin amacı ne" sorusuna da cevap aranıyor. HİLAL TV / 15.00


Dünya tarihinde Türklerin yeri

Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu Tarafsız Bölge'ye bu akşam tarihçi yazar Carter Findley konuk oluyor. Türklerin tarihi üze-rine yaptığı araştırmalarla tanınan Ohio State Üniversitesi Profesörü Carter Findley ile "Dünyada Tarihinde Türkler" adlı kitabı ve Türkler hakkında görüşleri konuşuluyor.
Cnn Türk / 20.00


Halifelerin son anları

Nihat Hatipoğlu'nun sunumuyla ekrana gelen Dosta Doğru'da bu akşam dört büyük halifenin son anları Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun anlatımıyla ekrana geliyor. İzleyicilerden gelen soruların cevap bulacağı programın sohbet bölümüne Soner Arıca konuk oluyor. Programda inaç hayatının derinliklerine yer veriliyor.
STAR / 00.30


CEMİLE
Cemile davadan vazgeçiyor, Kemal tepkili

Türkan Şoray ve Bulut Aras'ın rol aldığı dizide Refik, Kemal ve Fuat tarafından sorgulanıyor. Sedat Refik'in gözaltına alınma sebebinin Cemile'nin davası olduğunu öğreniyor. Elvan, Cemile'den davadan vazgeçmesini istiyor. Cemile düşünüyor ve sonunda Kemal'e davadan vazgeçtiğini söylüyor. Sedat Demet'in kaçırılmasını emrediyor.
SHOW / 22.00


MAVİ RÜYA
Zeynep ve Yasemin'i kim kurtardı?

Melda Bekcan ve Ali Başar'ın rol ladığı dizide Zeynep ve Yasemin'in ölmediği, sürpriz bir isim tarafından kurtarıldığı ortaya çıkıyor. Lüsifer, sinir krizi geçirerek hastaneye kaldırılıyor. Zeynep'in yaşadığını öğrenen Atilla, onun peşine düşüyor.
SAMANYOLU / 19.55


AŞK OYUNU
Ekin, ailesine ameliyat olacağını söylüyor

Başrollerini Kerem Cem ve Yasemin Ergene'nin paylaştığı dizide Hakan ameliyat için gün alıyor ve Ekin'den hastalığını ve ameliyat meselesini ailesine anlatmasını istiyor. Ameliyata kendi ekibini getirmek isteyen Hakan başhekimi ikna ediyor. Kenan Feride'den af diliyor. Ekin'in ameliyatının öğrenilmesi aileyi üzüyor.
ATV/ 22.15


Hastane Kapısı
Büyükşehire yeni gelen Sadık, kendisine yardımcı olması için Seyfi Baba'yı arar. Sadık, elindeki adresle Seyfi Baba'yı aradığı sırada bir kazaya tanık olur ve yaralanan adamı hastaneye götürür. Hastanede Gül hemşireye âşık olur.
Yönetmen: Nazif Tunç Oyuncular: Zeki Türk Yıldırım, Burçin Koç, Ertaç Ünsal, Zekeriya Karakaş, Kadir Turan
KANAL7/ 14.15

Napoli Hikayeleri
Guiseppe Marotta'nın romanından uyarlanan yönetmenliğini Vittorio De Sica'nın üstlendiği filmde, Napoli'deki yaşama ait öyküler anlatılıyor. Dört ayrı öykünün anlatıldığı filmde ünlü oyuncu Sophia Loren başrolde oynuyor.
Orijinal Adı: The Gold Of Naples Yön: Vittorio De Sica Oyn: Sophia Loren, Edvardo De Flippo, Silvona Mangona
TRT 2 / 23.00

Rehine Operasyonu
Gaz odasında idam edilecek yedi kişi, hapishaneye götürülürken şeflerini kaçırırlar. Diğer mahkûmlar da, onu takip eder. Kaçaklar köşeye sıkışınca bir alışveriş merkezini ele geçirirler. Fakat içlerinden birinin kardeşi eski bir polistir.
Yönetmen: Matt Earl Beesley Oyuncular: Mickey Rourke, Werner Schreyer Türü: Macera- Aksiyon
SAMANYOLU / 23.00

Jül Sezar
Komutan Jül Sezar'ın askerlerinin Pompei'ye karşı büyük bir zafer kazanmasıyla senato ona imparatorluk tacını giydirir. Fakat onu çekemeyen Brutus, imparatoru hançerleyerek öldürür. Halk, imparatorlarını öldüren Brutus'a cephe alır.
Yön: Stuart Burge Oyn: Charlton Heston, Jason Robards, John Gielgud, Richard Johnson, Richard Chamberlain.
TV8 / 01.00

Hayatın Unuttuğu Çocuk
Yahudi bir aile, 11 yaşındaki oğulları Romek'i, Nazi zulmünden kurtarmak için Polonyalı, Katolik bir çiftçi ailenin yanına gönderirler. İlk başlarda Romec, bu ailenin iki oğlu Vladek ve Tolo ile hiç anlaşamaz fakat zamanla üçü giderek birbirlerine yakınlaşırlar.
Orj. Adı: Edges Of The Lord Yön: Yurek Bogayevic Oyn: Haley Joel Osment, Willem Dafoe
SHOW /01.15


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
KON TV: (0332) 444 01 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi